Gırgırına

Tamam mı, Devam mı?

14 Ocak 2019


Hani nerden başlayacağını bilemezsin ama anlatmaya başlayınca da bitmek bilmez ya, benimki de aynı öyle işte… Bugün size ta başlangıçtan itibaren “aşk” benim için ne demekti onu anlatacağım.

İlk Aşk

En baştan başlamak gerekir tabi konuya. İlkokulda bi’ kızı çok sevmiştim. Öyle utangaçtım ki ona söyleyene kadar ilkokul bitti. Hayata dair ilk keşkem, belki de ilk aşkımı itiraf edememek olabilir…

Ortaokula yeni bir okulda, hiç tanımadığım ve bilmediğim bir yerde, en baştan başladım. Muhteşem gözlüklerim ve diş tellerimle nasıl bir çekicilik anlatamam. Resmen maça 2-0 mağlup başlıyorum. O yıllar için söyleyebileceğim, yatırım senelerim oldukları; bugün bile devam eden sağlam dostluklar kurdum.

Diş tellerinin çıkması, gözlüklerin modernleşmesi, yavaş yavaş oluşan popülarite sayesinde maçın ikinci devresi başladı. Ne diyorsunuz artık bir kız arkadaşım vardı…

İlk Buluşma

O yıllarda Cadde’de Opera Pastanesi var hatırlayanlar vardır belki, neyse işte ilk buluşma yeri olarak Opera’ya karar verdik. Yalnız ufak bir sorun var; Kadiköy’de bir de Opera Pasajı var. Ben tabi Burjuva 😜 pastaneye gittim. Bekle Allah bekle; ne gelen var, ne giden. Aklımda bin bir düşünce ama pasaj bunlardan biri değil.

O zamanlar cep telefonu nerdeee? 4 saat bekledikten sonra ev telefonundan kız arkadaşımı aradım, annesi çıktı telefona. Hadi bakalım, anlat derdini de görelim. Hâlâ gülüyorum. Evirdim çevirdim, söyledim. Annesi demez mi; “Oğlum o Kadiköy’de Opera Pasajı’na gitti.”

Nasıl Opera Pasajı’na gittim Cadde’den hatırlamıyorum. Bi’ 2 saat de pasajın önünde bekledim. Tabi ne gelen var, ne giden. Eve bi’ gidişim var ki… İlk maç ve gene hüsran… Zamanla çok takılıp ettik ama ilk terk edilişim böyle başladı.

Lise

Biraz daha büyüyüp ilişkilere hakim olmamla birlikte liseden bir kız arkadaşım oldu. Ben gene tabi aptal aşık… Neler, neler? Bilenler bilir; defter alınır, o defter bir gün kızda kalır o yazardı, bir gün erkekte kalır bu sefer erkek yazardı. Ben 3 sayfa rahat yazardım, karşı taraf 1 sayfa var ya da yok. Ne uyuz olurdum.

Sonradan öğreniyorum ki hayatıma giren kadınlar hep kıskanırlarmış benim candan öte biricik Laz kardeşleri (Dido ve Sino) 😆 Lisedeki ilk ilişkim okulların kapanmasıyla, biraz da bu kardeşleri kıskandığından bitti gitti. Yazlığa gidince zaten devamı zordu, teknoloji yoktu her şeyden önce 😉

Yazlık

Aklımda hep onu düşünerek yazın ilk haftalarını geçirirken, yazlıktan ilk kız arkadaşım olacak kişi girdi hayatıma. Çıkmaya başlamıştık. “Bu sefer inşallah terk edilmem,” diye düşünüyordum devamlı. Bende bi sıkıntı var sanıyor, arkadaşlardan tüyolar, büyüklerden taktikler alıyordum sürekli.

Bu şekilde on numara, beş yıldız geçti günler, haftalar. Bir gün dedi ki; “Sana bir şey söyleyeceğim.” Ben tabi “Buyur” dedim. “Ben ayrılmak istiyorum,” demez mi?

Nasıl bi ruh halindeysem “peki” dedim ve gitmek üzere arkamı dönünce “Sormayacak mısın neden diye?” dedi. Hadi sorayım, dedim. “Ben başkasından hoşlanıyorum,” dedi bu sefer de. Özrü kabahatinden büyük. Böylece benim payıma gene hayal kırıklığı düştü ve o yaz da böyle bitti.

Lise son sınıf gerçekten çok bereketli bir yıldı 😜

Artık nasıl cool ve snop takılıyorum belli değil. Kızlardan uzak ve mesafeliyim. Epey bir kastıktan sonra biriyle tanıştım. Nasıl güzel bir kızdı, anlatamam. İlk öpüşmem de onunlaydı 😉

Bereketliden kastım ise, hayatımda 3 kadın bir arada oldu o yıl. Allah’ım Brad Pitt gibi hissediyorum kendimi. Sanki intikam alır gibiyim kızlardan. Ama işte Allah’ın sopası yok, birbirlerinden haberdar olunca tabi ki beklenen son, topluca terk ettiler beni.

Bir kaç böyle ufak tefek denemeden sonra ilk gerçek aşkımla tanıştırıldım.

Başta istememiştim ama sonra ilk uzun ve eğlenceli ilişkim o oldu. 3 sene geçirdik birlikte. İliklerime kadar aşık olmuştum, çok seviyordum. Sabah serviste, bütün teneffüsler yanında, akşam telefonda, haftasonları dışarda. Muhteşem zamanlardı. Ne olduysa birden kendisine bir haller oldu. Kavgalar başladı; kıskançlık, gereksiz tripler, sonun başlangıcı gibiydi.

Tabi ki ben taviz veriyordum ama serde delikanlılık da var sonuçta, bir yere kadar. Ayrıldık. Ayrıldık ama mutlaka barışmalıyım, öyle böyle sevmiyorum…

Çok yakın bi arkadaşım vardı yazlıktan, her şeyi onunla paylaşırdım. Ondan bizi barıştırmasını istedim. Kırmadı beni, gitti konuşmaya. O gün nasıl geçmek bilmedi anlatamam. Akşam geldiğinde; “O kızdan bir şey olmaz, boşver,” dedi. Başta şaka yapıyor sandım. Bir süre sonra benimle bu konuda konuşmaktan bile sakınır olmuştu. Bi’ kaç ay böyle “boşver” demekle geçti. Sonra öğrendim ki meğer ikisinin arasında bişeyler olmaya başlamış. Bu da hayatımın ilk büyük kazığı olarak kendi tarihimde yerini aldı… Hem kız arkadaşımdan, hem dostum sandığım insandan oldum…

Ardından lise bitti ve bir yaz günü hiç aklımda yokken, gene yazlıktan bir kızla tanıştım. Tekrar insanlara güvenmeyi onunla öğrendim. Tam 20 yılımız birlikte geçti, acısı ve tatlısıyla. Evlendik ve 1 çocuğumuz oldu.

Sonuç tabi ki o da terk etti beni ve boşandık. Elbette vardır benim de hatalarım…

Şimdi size soruyorum hep terk edilmiş biri olarak; “Tamam mı, devam mı?”

Cem Albayrakoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

23 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ocak 2019 at 13:32

    Devam canım, devam 🙃 Elbet bir gün kıymet bilen çıkar…
     
    Laz Kardeşler’in büyüğü,
    Didem 😝
     
     
    Not: Bu arada babam Laz değil Gürcü’ydü ama sen 35 senedir Laz demekte direttiğin için mahlası artık ben de kabul ediyorum 😝

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 14 Ocak 2019 at 20:43

      Canım benim;
       
      Tam gaz devam ediyorum ayrıntılarını bildiğin üzere 😂😂
       
      Kıymet bilen mi?

  • Yanıtla Beril Erem 14 Ocak 2019 at 14:53

    Var ya, arkadaşının sana “o kızdan hayır gelmez, boşver” dediğini okuduğum anda anladım arkadan geleni 🙈
     
    Valla gırgırına hayat için devam tabi ki. Umarım bu terk ediliş zincirini kırarsın Cem 😄

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 14 Ocak 2019 at 18:35

      Selam Beril;
       
      Hayatı gırgıra almazsak zaten hiç çekilmez. Terk ediliş zincirine gelince hayatta her şey tecrübe, onun için akışına bıraktım.

  • Yanıtla İrem Savaş 14 Ocak 2019 at 17:16

    Merhaba, kaleminize sağlık!
     
    Hayat tecrübelerinin aşk üzerindeki konumunun samimi bir şekilde sırası ile iliştirildiği bir yazı okudum. Çok keyif aldım 🙂
     
    Aynı tecrübelerden farklı yüzler ve farklı akışlar ile herkes geçiyor. Ama bence çok şanslıyız, hayatımızın sonlarında değil başlarında karşılaşıyoruz bunlar ile. Ben henüz tecrübe basamaklarınızdan “Çocukluk arkadaşım vardı, yazlıktan” kısmındayım.
     
    Bunlar olacaklar ya da bitecekler ama enerjiniz, ümidiniz ve yaşayacağınız farklı aşk tecrübeleri hiç bitmesin 🙏🏼
     
    *Dipnot: Arkadaşlar çok değerlidir kim ne derse desin 🥳

  • Yanıtla Didem Elif 14 Ocak 2019 at 17:22

    🙂

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 14 Ocak 2019 at 18:39

      Selam Elif;
       
      Vakit ayırıp okuduğun için teşekkür ederim.

      • Yanıtla Didem Elif 14 Ocak 2019 at 23:44

        Selam. Vakit şu ara çok ciddi sıkıntı bende. Normal şartlarda tüm yazıları okurum fakat şu ara pek mümkün olmuyor. Kaçamak bir vakitte okudum yazını. İlişkilerle ilgili deneyimini aktarışını okurken sürekli gülümsediğim için buraya bir gülümseme bırakmadan edememiştim. Hayata gülümseten kadrajdan baktırmak ne güzel. Keyifli bir yazıydı. Umarım devam dedirten bir ilişki yakalarsın.
         
        Sevgiler

  • Yanıtla Sinem Çelebi 14 Ocak 2019 at 20:11

    Devam tabii ki canım…. Okurken de sen anlatırken de seviyorum bu hikayeleri 😉
     
    Küçük Laz Kardeş (prenses) 😉

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 15 Ocak 2019 at 16:49

      Sinem;
       
      Bildiğin üzere hep beni bulduğu için zaten bir yazıda top 10 yapacağım hikayelerden.
       
      Size dinlerken eglenceli de yaşarken az buçuk sıkıntı olabiliyor 😂😂

  • Yanıtla Sinem Biber 15 Ocak 2019 at 02:32

    Dostum gel Amerika’ya sana sevgili mi yok?! Manhattan’da kadın/erkek oranı 3/1 😂🥂

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 15 Ocak 2019 at 08:25

      Sarı, bir de Amerika’yı karıştırmayayım. İlerki yazılarımda Amerika var zaten bol bol 😉

  • Yanıtla Seval Gümüş 15 Ocak 2019 at 07:38

    Devaaamm 😇

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 15 Ocak 2019 at 08:27

      Tabi kiiii devam… Aslında Budapeşte macera mı yazsam mı 😂😂😂

  • Yanıtla Burcu Birinci Çaydavul 15 Ocak 2019 at 11:11

    Devam Cem devam, yazmaya da devam. Yazılarını okurken kendimi yazlıkta Mermerler’de hep beraber sohbet edip sabahladığımız günlerde hissediyorum.

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 15 Ocak 2019 at 11:38

    Selam Burcu
     
    İnan yazarken ben de aynı şeyleri hissediyorum. Zaten yakında editörümüz yazlık üzerine yazdıklarımı yayınlayacak. O zaman gör sen, çok bombalar var 😉

  • Yanıtla Gamze Görür 15 Ocak 2019 at 14:58

    Tamam mı? Daha yeni başlıyor hayat tabi ki devam 😉

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 15 Ocak 2019 at 16:02

    Devam et Ceeemmm
     
    Sen yaşa,
    anlat biz dinleyelim,
    okuyalım 🤗🦋

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 15 Ocak 2019 at 16:45

      Ilgın,
       
      Tabi ki devam sizler için yaşıyorum yoksa ben hiiiiçç, işimde gücümde 😂😂

  • Yanıtla Nurdan Yılmaztürk 16 Ocak 2019 at 15:06

    “Sonuç tabi ki o da terk etti beni ve boşandık. Elbette vardır benim de hatalarım…”
     
    ya ceemmmmmmm ahahahhah 🙂 🙂
     
    elbet vardır hepimizin hataları..
    bekleme yapma, devam et 🙂

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 16 Ocak 2019 at 16:19

    Nurdan,
     
    Ben de azcık kırmızı ışıkta bekledim ama sonra tam gaz devam ettim, yakalayabilene aşk olsun 😂😂😂

  • Yanıtla Halime Yaman 17 Ağustos 2020 at 17:31

    Bunun sonucunu merak ettim, buldunuz mu birini 🙂

    • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 18 Ağustos 2020 at 16:19

      Halime Hanım
      😂😂 buldum buldum.

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan