Kırmızı

Satışın Mutlulukla 1 İlgisi Olmalı

3 Nisan 2019

* Yazıyı yazarının sesinden dinlemek için alttaki ses dosyasını tıklayabilirsiniz.

Nurdan Yılmazturk & İnanç Ayar

Satışın Mutlulukla 1 İlgisi Olmalı
Aslında patronlara sorarsanız yok.
Ama evet tabi ki var 🙂

1 muhasebeciysen eğer yahut 1 bilgisayar programcısı; mutlu olmadığın zamanlarda da yaptığın işin kalitesi 1 miktar değişebilir ama satışçıysan eğer, durum çok başka.

Ve tüm satışçıların bildiği ve kaderlerine yazıldığı üzere; hangi duygu durumunda olursanız olun “satış must go on” 🙂

Hoş geldim yazımda derinlemesine bahsettiğim gibi ben 1 satışçıyım.

1991 yılında kişisel tanımlamalarım arasına kattığım bu ünvanı, paryalık dönemimin 28. kuruluş yılında da halen akıl sağlığımı korumak suretiyle gururla taşımaktayım. 🙂

Eve ekmek getirmemi sağlayan, aklınıza gelebilecek tüm faturaları ödememe aracı olan; kısacası Lidya’lıların kahrolası icadı parayı kazanmama vesile kimliğim bu benim.

İnsan 1 alanda oldukça fazla zaman geçirince, ruhen, bedenen, fikren ve zikren çokça enerji sarf edince, 1 müddet sonra yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Gözlemlerim o ki bu ihtiyaç da; ya Foça’da zeytinlik alıp soğuk sıkma sızma zeytinyağı üretmek, ya Bodrum’a gidip kafe açmak, ya 1 sahil kasabasında felsefe yapmak ya da banka hesabı sağlamsa yine 1 sahil kasabasında yan gelip yatmak şeklinde hayata geçiyor. Elbette bu işin latifesi lakin, asıl tercih edilen istisnası; tecrübe edindiğin alanda, başka 1 boyuta geçme çabası. Bende de tam böyle oldu. Onca kilometre kat ettiğim bu yolda diğer seçenekleri elimin tersiyle itip 😉 hayatın şartları gereği farklı 1 yola girdim 2014 yılı sonbaharında.

Eğitmen olmaktı kararım.

Çocukluğumda, ilkokul öğretmenime ve öğrenmenin mucizevi gücüne duyduğum hayranlıkla, 5. Sınıfı bitirdiğim sene, annemlerden gizli kendi başıma kayıt olduğum “parasız yatılı öğretmenlik sınavı”na giriş hayalim; 1 pazar sabahı yine onlardan gizli (“bu yaşta asla o okulda yatılı okuyamazsın” dedikleri için) sınava gitmek üzere kapıdan süzülmeye çalışırken kendilerine yakalandığımda sona ermişti zira.

Bu kez izin almam gereken kimse yoktu. Biliyordum ki çıktığım, uzun 1 yoldu.

16 ay süren 1 program sonunda “yetişkin eğitmenliği” diplomamı almak üzereydim ama fark ediyordum ki asıl yolculuk yeni başlıyordu.
Diplomamı almak için 1 bitirme ödevi yani 1 eğitim tasarlamam gerekiyordu. Programa başlarken kafamdaki proje “satış” konulu 1 atölye idi. Fakat program ilerledikçe bu içine girdiğim yeni dünya, kişisel hikayemde bana yeni 1 bilgi hediye etti: 1. Tekil Şahıs | Yolculuk Ömür Boyu.

Bu yeni bilgi sayesinde de bitirme ödevimin konusu değişti. Ve böylece “Mutluluk ve Hayat Yönetimi” ismindeki atölyem dünyaya geldi.

İnsan; öğrendikçe, daha çok öğrenmek, bildikçe daha çok bilmek isteyen 1 canlı.

Ben de doğasına uygun hareket eden 1 tür oldum çoğu zaman.
“Merak” duygumun motivasyonu da, araştırma ve öğrenme kabiliyetimi arttırdı.

Ve günlerden 1 gün, ben eğitimden eğitime koşup kendimi daha da geliştirme arzusu içindeyken ona rastladım.

Hayatımda gördüğüm en komik, en zeki, en mütevazi, en kendinden bahsetmeye lüzum görmeyen, en çok okuyan ve eğitimlerinde slayt mılayt kullanmayan, bunlar yerine bolca oyun oynatan, spontane davranışla stratejik düşünceyi aynı yöntemlerle akla sokan, 1 de üstüne felsefe okumama sebep olan, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin biricik öğretmeni bu kişi, İnanç Ayar idi.

Bitirme ödevimi incelerken uygulamaları tasarlayışımdaki “Newton ve Arşimet Mantığı”mı ona sonsuz 1 özgüvenle ve kahkahalarla anlatışım esnasındaki gözlerinin yerinden uğrayışının izleri henüz hafızamda iken, geçtiğimiz günlerde çok güzel 1 ortak çalışma yaptık birlikte.

İnanç Ayar’ın Karnaval Radyo’da kitlelerce dinlenen podcastlerine “Satış ve Mutluluk” konularında şahane 1 sohbet bıraktık. Bununla da yetinmedik, İnanç Ayar’ın YouTube kanalı için de bu sohbeti, lunapark tadında canlı canlı ve bol kahkahalı kayıt ettik.

Güle güle tavsiye ederiz.
Dinleyiniz, izleyiniz.
Söz veriyoruz eğlenecek, bilgilenecek, seveceksiniz.

Çünkü şundan eminim ki; öğrenmenin eğlenmekle, satışın mutlulukla ve mutluluğun, güzel insanlar tanımakla 1 ilgisi var mutlaka.

Nurdan Yılmaztürk

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 5 Nisan 2019 at 09:15

    Bayıldım. Özellikle röportajı izlemek cidden inanılmaz keyifliydi.
     
    Senin mutluluk üzerine kafa yormalarını seviyorum. Bence de “ultimate goal” 😉

    • Yanıtla Nurdan Yılmaztürk 17 Nisan 2019 at 11:32

      ahahhahah 🙂 🙂
      çok eğlendik biz de 🙂
      1 tane daha yapacağız hatta.
      mutluluk. ilk nefes alışımızla başladığımız nokta ve bitene dek bizden tek beklenen.
      bizim en az önemsediğimiz şu hayat karmaşasında.
      çok şükür ki biz, farkında olanlardan 2siyiz 🙂
      iyi ki 🙂

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan