Dalış

Curaçao | 1

8 Eylül 2019

Yazı: Curaçao | 1 | Yazan: Emel Erem

Curaçao’ya gidiyoruz, Hollanda Antilleri’ne, Karayipler’e yani. Önce Amsterdam’a gideceğiz oradan da Çuraçao’nun başkenti Wilhemstad’a uçacağız, ikinci yolculuk 8 saat sürecek.

Resort

Adanın merkezinden 20 dk sürüş mesafesinde Habitat Curaçao‘da kalacağız. Burası dalgıçlar için harika bir resort. Zaten dalış yapmayan konuğu da pek yok sanırım.

Sabah 8:30’da tekneyle çıkıp 2 dalış yapıp öğle yemeğine tekrar resort’e dönüyoruz. İsteyen öğleden sonra da gene tekneyle dalışa gidebiliyor. Bunun yanısıra dalış merkezinin önünden tüpünüzü alıp hemen suya atlayabilir ve House Reef*’de keyifli dalışlar yapabilirsiniz.

Amerikalıların ağırlıkta olduğu bir konuk profili var. Akşam üzerleri Après Ski* benzeri bir barda rum-punch vb. içilirken sohbetler edilip o günkü dalışlarda kim ne gördüyse onun muhabbetleri yapılıyor.

Sözün özü keyfin doruğunu yaşıyorsunuz. Dalış yerleri de çok güzel, rengarenk tropik balıklar, rengarenk yumuşak mercanlar, devasa sert mercanlar, masa mercanlar…

Mushroom Forest | Curaçao

Türkçesi “Mantar Ormanı” anlamına gelen, favori dalış yerim diyebileceğim, gerçekten devasa bir mantar ormanını andıran en ünlü dalış alanlarından biri, Mushroom Forest.

Zamanla sert mercan oluşumları mantarlara benzeyecek şekilde büyüdüğünden bu adı almış bölge. Bu mercan oluşumlarının her birinin altında, çok sayıda deniz yaşamı görülmeyi, beğenilmeyi ve fotoğraflanmayı bekliyor. Curaçao’ya giderseniz kaçırmayın bence, seveceğinize eminim.

Tekrar Tekrar Gelinesi Curaçao

İlk Curaçao ziyaretmizden sonra bir tanesi yılbaşı olmak üzere 4 ziyaret daha yaptık bu güzel ve özgün adaya. Tabii bütün bu güzelliklerin yanısıra Amerikan standardında istediğiniz her türlü konfor, yeme-içme, sağlık vs gibi kolaylıklar da mevcut. Bu benim oldukça önemsediğim bir konu.

Ayrıca şehir merkezi çok canlı, aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.İ stediğiniz kalitede otel-restaurant vs mevcut. Dalıyorsanız ve adada da keyif yapmayı seviyorsanız Curaçao’ya gelin, dalın gezin yiyip-için pişman olmazsınız.

 
Yazının devamı 👉🏻 Curaçao | 2
 
Sevgiyle,
Emel Erem

 
 

Açıklamalar:

House Reef: Kaldığınız adanın sahilinden veya iskelesinden doğrudan dalışa başlayabileceğiniz ya da şnorkel yapabileceğiniz resif bölgesi.

Après Ski: Alplerdeki kayak merkezlerinde kayak sonrası gerçekleşen sosyal etkinlikler. Kayakçıların çoğunlukla kayak kıyafetlerini çıkarmadan dahil oldukları içki, dans, sohbet gibi sosyalleşmeler bu şekilde adlandırılıyor. Konsepti golfdeki on dokuzuncu deliğe benzetmek de mümkün. Golf 18 delikten oluşurken ondokuzuncu delik, golf sahasında veya yakınında bir pub, bar veya restoran için çok sık kullanılan kulüp evidir.

“Après” Fransızca bir kelime ve “sonra” anlamına geliyor. Böylece tam çeviri: “Kayak sonrası” oluyor.

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Hande S. Sinan 8 Eylül 2019 at 16:47

    Harika tarif edilmiş; gözümde canlandı özellikle Apre ski 🙂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan