Dalış

Cayman Brac | Karayipler

30 Aralık 2019

Yazı: Cayman Brac | Yazan: Emel Erem

Geçen yazımda sizlere Grand Cayman’ı anlatmıştım. Grand Cayman’dan sonra dalışların devamını Cayman Brac’de1 yaptık; daha küçük bir ada ve ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu dalgıçlar oluşturuyor.

Resort çok güzel ve her şey sizin konforunuz için düşünülmüş. Tüm malzemenizi oda kapınıza bırakıyorsunuz, sabah dalış teknesinde herşeyiniz hazır, sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken wetsuitinizi2 giymek.

Burada dalışlar biraz daha tecrübe gerektiriyor, zira dalış noktaları biraz daha derin sularda. Açık deniz dalışları da yapılıyor ve bu da inanılmaz keyifli bir deneyim.

Cayman Brac’de ilk kez bedensel engelli bir grupla dalış yaptım.

Tekerlekli sandalyede çeşitli yaşlardan dalgıç, yardım alarak giyindikten sonra teknenin arkadındaki platformdan denize itiliyorlar, gerisi onlara kalmış. Müthiş bir macera ve suyun altında tüm engeller kalkıyor, mutluluklarına şahit olmak da ayrı bir zevk.

Yazı: Cayman Brac | Yazan: Emel EremCayman Brac’de muhteşem duvar dalışlar yaptık, denizin mavisi inanılmaz güzellikte ve bir dalgıcın görmek isteyeceği her boy balık önünüzden salına salına geçiyor; köpekbalıkları dahil bu gösteriye.
Yalnız doğayı koruma adına ilaçlama yapmadıklarından sivrisineklerle başım beladaydı, onların yüzünden mümkün olsa 24 saat sudan çıkmayacaktım.

Meraklı Deniz Canlıları

Bir gece dalışında gördüğü ahtapotu fotograflamak isteyen Faik’in maskına kollarını saran meraklı ahtapot da gene buranın, Cayman Brac’in bir sakiniydi 😀 Tabii ilk kez başına böyle bir şey gelen her dalgıcın yaşayabileceği kısa bir telaşdan sonra, octopusundan3 hava püskürtmeyi akıl edip dalışa devam ettiğini de yazayım da merakınızı gidereyim.

Cayman Brac yukarda da yazdığım gibi Grand Cayman’ın yanında çok bakir ama o oranda da dalışlar bir harika.

Buradaki bir haftamız da göz açıp kapayana kadar geçti ve biz bu güzel adaya istemeye istemeye veda ettik.

Emel Erem
 

Açıklamalar:

1. Cayman Brac: Cayman Adaları’nın bir parçası olan bir adadır. Karayip Denizi’nde, Grand Cayman’ın yaklaşık 145 km doğusunda ve Little Cayman’ın 8 km doğusunda yer almaktadır. Ortalama 2 km genişliğinde, yaklaşık 19 km uzunluğundadır. -Wikipedia ⇡⇡⇡

2. Wetsuit: Dalgıç elbisesi; dalgıçların kullandıkları özel sentetik bazlı giysiye verilen ad. Modern otonom dalgıç giysisi, 1943’te, Jacques-Yves Cousteau ve Emile Gagnan tarafından icat edilmiştir. Eski zamanlarda ise dalgıç giysileri, dalan kişinin solunumunun emme basma tulumba ile sağlandığı, metal başlıklı skafandr’lardı. ⇡⇡⇡

3. Octopus: Dalış partneri ya da dalgıçın kendi ihtiyacı doğrultusunda kullanılmak üzere ekstra regülatör. Genellikle sarı renklidir. Dalgıcın birincil regülatörüne beklenmedik bir şey olursa, dalgıca hava sağlamak için ahtapot kullanılabilir. Ahtapot başlıca güvenlik ekipmanlarından biridir. ⇡⇡⇡


BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan