Moda

Renkli Kış

21 Ocak 2021

Yazı: Renkli Kış | Yazan: İrem SavaşMerhaba siyah sevenler ve farkında olmadan her kıyafetin siyah rengini beğenenler…

Bu ekibin arasında mıyım?
Aslında evet.

İki tulum ya da elbise arasında kalınca siyah renkli olanların gözüme daha klas geldikleri doğru. Ama kışın tercih edilen fosforlu renkleri de ayrı seviyorum. Yazın dolabım beyaz ağırlıklı, kışın ise daha renkli olduğunu farkettim. Ama çevremdekileri gözlemlediğimde veya onlara hediye alırkenki seçimlerimi göz önüne aldığımda 4 mevsim siyah sevenlerin çoğunlukta olduğunu sezdim.

Bazı yaşlarda siyah renge tutkumuz artabilir, hatta renkli giysileri reddettiğimiz dönemler de olabilir. Bu uzun bir dönem değil aslında ancak kimileri için ebedi bir tutkuya da dönüşebiliyor.

Ailemizin bizim giyim tarzımızı içten içe oluşturduğu yaş dönemlerimizde seçeceği rengarenk kıyafetler ileriki hayatımızın kodlarına da etki ediyor.

Belki de onları örnek alıp siyah giyim tarzına gözümüz daha da alışıyor olabilir. (Eğer evde böyle bir rol modelimiz var ise.)

Bu durumumuzdan hoşnut değilsek siyah bot, tayt veya pantolon üzerine seçeceğimiz renkli bir kazak bizi hem mutlu edebilir hem de gözümüzün alışmasına olanak sağlayabilir. Bembeyaz karlar üzerinde renkli kombinler hep çok daha ilgi çekecektir.

Siyah renk seçimlerimden kurtulamıyorum!

Eğer bu cümleyi içinizden geçirdiyseniz sizler için tabularınızı yıkacak birkaç önerim var;

  • Kendinizi o renk kıyafetler içerisinde daha fit hissediyor olabilirsiniz, aslında haklısınız da. Ancak göğüs kısmı daha ön planda olan uzun boylu insanların siyah tonlarında bir alt giyimin üzerine tercih ettiği renkli bluz veya kazaklar çok daha şık ve fresh görünüm elde etmelerine yarar sağlıyor. Üstelik bir de broş tutkunuz varsa kombininizi tamamlamış oluyorsunuz.
  • Siyah renk her ne kadar gücü ve asaleti temsil etse de bazı ortamlarda da karamsarlığı ve hüznü sergiler. Renkli kombinleriniz sizi dışarıdan daha özgüvenli bir duruşta gösterebilir.
  • Karl Lagerfeld “Bir kadın, siyah küçük elbise ile asla fazla veya az şık giyinmiş olmaz” demiş. Ancak her ne kadar kolay görünse de kombinlemesi bir o kadar zor bir renktir. Siyahta saçmalığa yer yoktur. Renkli giyindiğinizde ise karşınızdaki kişi “Acaba şık mı yoksa rüküş mü?” derken bile iki arada bir derede kalır. Günü kurtarmış bile olabilirsiniz.
  • Renklerin pozitif bir düşünceye aracı olduğunu da söyleyebilirim. Ayrıca son derece enerjik ve neşeli bir görünüm elde ediyor olmanızı söylememe bile gerek yok diye düşünüyorum.
  • Renkli giyinmeye karar verdiğinizde beraberinde bakımı da peşinde getirmiş olursunuz. Kazak kadar dişler de, saçlar da göze çarpacaktır çünkü.

Şimdi dolabımızın karşısında bir beş dakika geçirelim ve hangi tarafta neden olduğumuza bir karar verelim. Her rengin farklı bir duygusu vardır ancak bizim de bazen şaşırtmaya ihtiyacımız olabilir. En çok da kendimizi…

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan