İremushka’nın Panosu

2022 Oscar Kırmızı Halı Mı, Türk Düğünleri Mi?

14 Nisan 2022

2022 Oscar Kırmızı Halı Mı, Türk Düğünleri Mi?

Merhabaaaaa!

Bu başlık ne şimdi demeyin sakın, 0 şaka. Bizim coğrafyanın düğünlerdeki şıklık yarışı ve hazırlık süreci inanın kırmızı halıda yok. Şimdi alalım kahvelerimizi elimize acımasızca eleştiriler yapalım. Bi’ de arada diyelim ki “Ben olsam bak var yaa neler giyerdim.” Ee bizim de hakkımız canım arada bu tarz eleştiriler de kaleme almak 🙈

Kırmızı halı ve konser sonrası yıldız isimlere sorulan “Ne kadar sürede hazırlandınız?” sorusu da bana hep şunu dedirtir “Hiç Arnavut düğünü görmemiş kadar masumsunuz.” Yahu eğer bir iki kıyafetle cemiyet yaparsan yüzüne tükürürler. Tabii en az 3 ay önceden kumaşlarını alıp terzinle sabahlara kadar plan proje yapacaksın, biz de böyle. Peki 2022 Kırmızı Halı’da neler olmuş biraz da beraber inceleyelim.
 

2022 Oscar Kırmızı Halı ve Seçimlere Eleştirilerim

 

Jessica Chastain | Gucci

Gucci de olsan işte dönüp dolaşıp o etek ucu fırfırlarına, pul payet kumaşlara elin gidiyor n’apacaan. Ya ben bir sünnet düğününe katılsam bu elbiseden 50 tane görürüm diyorsanız da çok haklısınız. N’apalım yoklukta elbet birilerini beğeneceğiz.

Sofia Carson | Giambattista Valli

Şöyle bir kıyafet giymek için can atıyorum ama gelin sinirlenir, “Benden rol mü çalıyorsun?” diye ayaklanır ya da ertesi gün dedikodumu yapar diye çok korkuyorum. N’apalım artık oğlumun düğününde giyerim. (Kaynanalık loading…)

Gereksiz kocaman kocaman pırlanta setleri takıp elbiseyi harcamamasını da ayrı sevdim. Oscar da bari reklam yapmayın kardeşim ya… Sağımız solumuz iş birliği oldu 👎🏼 En sevdiğim kıyafetler arasında ilk 3’te kendileri.. #Sofia3

Bu arada yukarıya da iliştirmiş olduğum markanın her tasarımı çok ama çok güzel, hemen bir inceleyin.

Hailey Bieber | YSL

Favorim Haileyciğiim. Bir de tabi tektaşını unutmamak lazım, o da herkesin favorisi olmaya layık 🥶

Duru ve güzel olmayı tercih eden kadınlardan Hailey Bieber, dikkat çekmek için absürt tonlamalara ihtiyaç duymamakta. “Benim bebeksi yüzüm yeter” demiş ama elbise de olay. O karnındaki çiçekten babaannemin koltuklarında da vardı ama olsun canım vardır bir bildikleri 🤪

Nicky Rothschild | Oscar De La Renta

Ben de evde oturdum (kürrr, günde 8 saat dersim var) yazın düğünlerde ne giyeceğim diye kara kara düşünüyorum. Bir insan gebelik sürecinde ancak bu kadar şık olabilir…

Diyecek söz bulamamakla birlikte “Allah kucağına almayı nasip etsin Nicky bacım” diyelim 🙏🏼

Kirsten Dunst | Christian Lacroix

Okuma bayramına mı gidiyor, Çanakkale Zaferi kutlamalarına mı, ben çözemedim de siz aydınlatın istedim. İnsanların parasıyla rezil olmalarına benim gram aklım ermiyor.

Bizimla deyılsın Kirsten 👎🏼

Şimdi de birkaç posta göz atalım ve neden yazının başlığına hak vermeniz gerektiğini tartışalım canım okurlar, haydi 👇🏽

Bildiğiniz üzere DilaSima Group’un sahibinin kızı Dila Tarkan geçtiğimiz günlerde Atina’da gerçekleşen nikah ve eğlence ile dünya evine girdi. Ve açık ara gördüğüm en iyi ve tarz gelinlerdendi. Kimsenin kolay kokay cesaret edemeyeceği parçaları bir araya getirerek harika taşıdı (fiziğine ve güzelliğine diyecek söz yok).

Ben de diyorum ki düğüne katılan davetlileri salsak Oscar Kırmızı Halı’ya dünya bi’ sarsılsa, güzel ve tarz kadın nasılmış görse. Vallahi bizim düğünlere katılım hazırlığı daha uzun ve mühim, ayrıca da çok daha şık ve özenli.

Nikah töreni için daha sade bir kombin seçmiş desek de ikinci bir bakışta da diyoruz ki “Kendine güvenmeyen birinin giyebileceği bir takım asla değil.” Bakın ben buradayım ve tarz dediğin budur diye bağırıyor görseller. Harika olmuş, şahane olmuş. Bu arada da takım Vakko, vualet ise Eli Peacock markasına ait.

Gelinliği ise alışılmışın dışında modellerden biri olmuş. Bugün yeniden bir düğün hazırlığında olsam mutlaka esinlenirdim Dila Tarkan’ın seçimlerinden. Çok beğendim, kuğu gibiydi, daim olsun. Ve şunu da söylemeliyim ki Zuleyha Kuru’nun en iyi tasarımı buydu bence.

Düğünün davetlilerinden biri olan Sibil Çetinkaya’nın kıyafeti de Zuleyha Kuru tasarımıydı. Pencerelerin yanına bacak dekoltesi de eklenince ve bu dekolte epey derinleşince biraz klaslık sarsılmış ama Sibil harika taşımış 👏🏼

Nazlı Kayı Sabancı da düğüne katılan davetliler arasındaydı. Tarzı benim tarzımın epey dışında olsa da her zaman nazik ve klas görünmeyi başarıyor. O da fiziğinin avantajlarını doğru kullananlardan bence. Kendisinin yazın gerçekleşecek düğününü de dört gözle beklemekteyim 😬

Dila Tarkan Düğün

Sizin de önerileriniz ve görüşleriniz varsa yorumlarda buluşalım 💙

Hayat renkli, günler şeker 🍭
 
 
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Erdem Küçükkıralı 14 Nisan 2022 at 11:41

    Ben bizim Türk düğünleri diyorum. Kişi kendinden bilir işi diye boşuna söylememişler. Halacım her zamanki gibi harika olmuş yazın. En güzel tarz hamilelik sana da çok yakıştı güzel kızım benim. Rabbim sağlıkla evladına kavuşmayı nasip etsin.

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 22 Nisan 2022 at 14:39

      Halacııım çok teşekkür ederim nazik yorumun için, sevgileeer ❤️

  • Yanıtla Selma Şahin 15 Nisan 2022 at 17:47

    Tebrikler. Yazan oldukça okuyacağım.
     
    Selma

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 22 Nisan 2022 at 14:40

      Teşekkürler Selma Hanıım 😍

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan