Üçüncü Göz

Aile Dizimi | Aile Konstelasyonu | Aile Kökeni

19 Eylül 2022

Yazı: Aile Dizimi | Aile Konstelasyonu | Aile Kökeni | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz ÇetinelHikâyeler, anılar, yaşananlar ve bugün.

Sizin hikâyeniz siz doğduğunuzda mı başlıyor?

Hiç sanmam.

Aile Dizimi

Aile Dizimi, Aile Konstelasyonu, Aile Kökeni…

Bu kavramlardan birine, bir gün denk gelirseniz ve denk geldiyseniz; bence oldukça şanslısınız. Önünüzde malzemeleriniz var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz demektir. Bu da pek güzel. Neden mi? Bazen bizden fazlasını ya da bizden fazla bilene, alana, hayata güvenmek lazım.

Boyumdan büyük laflar ettiğimi biliyorum, ben de o yollardan geçtim, dün gibi hatırlıyorum. Bu sistem ile göğsünüzün üzerine oturan öküze hay hay ve bay bay diyebilir, onun onca vücut yerinden neden göğsünüzün tam üzerine oturduğunu anlayabilir, tam da buradan yola çıkarak bilinç düzeyinde gerçekleşen farkındalığınız ile hâli hazırda olan ya da size aktarılan travmalarınızdan arına bilirsiniz.

Alma-Verme

Bir yazı serisine başladığım bu yazımda; Alma-Verme dengesinden bahsetmek istiyorum.

“Ben yemedim yedirdim, içmedim içirdim.”
“Kendimi feda ettim bu ilişkiye.”
“Onun için daha ne yapabilirdim bilemem.”

Ve dahası….

Bu cümlelerden biri sizin içinizde mevcut mu? Peki ama neden? İnsan verdikçe alamadığı bir tohumun başında ne kadar bekleyebilir? Beklemeli mi?

“Ama, ama…” dediğinizi duyar gibiyim. Hayır. Verdiğiniz kadar almaya hakkınız olduğunu, sistemin içinde konumlanmanıza dikkat etmeniz gerektiğini size hatırlatmak istiyorum.

“Ben arkadaşım için, kardeşim için, ailem için bunları bunları yaptım ve o bana hiçbir değer vermedi.”

Durun. Durdurun kendinizi. Durduramıyor musunuz? Lütfen profesyonel destek alın ki bu da sizden dolaylı başka bir nesile aktarılmasın.

Bu yazıya gözünüz değiyor ise artık bir sorumluluğunuz var, lütfen bu sorumluluğu alınız. Alın ki hayatın içinde akabilin, yaşamı doya doya alabilin ve yaşamı hücrelerinizde hissedebilin.

Peki ama nasıl?

Aile Dizimi

Hiç tanımadığınız bir insan sizin duygularınızı temsil edebilir ve siz ifade edemediğiniz duyguları gözlerinizin önünde görebilirsiniz. Bu anlatılabilecek bir durumdan ziyade hayat ağacının deneyimlenebilir hâli.

Şimdi bir durun ve düşünün; her şey yolunda gibi göründüğü hâlde neden siz kendinizi sıkışmış hissediyorsunuz? Belki de bu çözümlenebilir bir hâl.

Artık kendi hayatının hakimiyetini eline almaya hazır mısın?

Alabilirsin, buna hakkın var.
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan