Moda

Tanrım, Tipimden Asalet Akıyor!

5 Ocak 2018

 

“Hiçbir şey bir kadını güzel olduğuna inanmak kadar iyi yapamaz.” Sophia Loren

 

Buzdağının görünmeyen kısmı: ÖZGÜVENİMİZ

Kendimizi doğru ifade etmenin en büyük göstergesi ‘imajımız’ yani kıyafetlerimizden tutun, duruşumuza, kişisel bakımımıza kadar bizi yansıtan bütünlük. Peki, bunu nasıl başarabiliriz?

Özgüvenli bir duruş iyi bir ilk izlenimin temelidir. İster iş hayatı, isterse de görünüm; kendine güven başarının ilk şartıdır.

Özgüveniniz buz dağının görünmeyen kısmıdır.

Özgüven kendini bilmek, kendini tanımaktır. Bir film yıldızı kadar güzel ya da yakışıklı olmayabiliriz ama görünüşümüzden tam anlamıyla kendimizi bilerek hoşnutsak ve görünümümüzle bulunduğumuz yere uygunsak o zaman bir film yıldızından daha çok ışıldayabiliriz. Önemli olan görünümle enerjiyi bütünleştirebilmek, yani denge.

Bahsettiğim özgüven dengesi, sizi sizden eden değil de sizi ‘siz’ eden!

En İyi Renk Üzerinizdekidir.

“Dünyadaki en iyi renk, sizin üzerinizde en iyi durandır.” Coco Chanel

“Doğru renk yoktur doğru ton vardır” derim hep. Örneğin bu kış kiremit kırmızısı olacak her mağazada. Eğer pembe-beyaz tenli ve siyah saçlı bir kadınsam bu renk çok moda olsa dahi bana yakışmayacaktır. Bunu bilmek hem psikolojik, hem zamansal, hem de parasal olarak bir özgürlüktür.

Bana yakışmayan kendimi kötü hissettiren renkte bir parça almayacağım, zamanımı alışveriş merkezinde kiremit rengi palto arayarak geçirmeyeceğim ve bu sayede param cebimde, özgüvenim de yerinde kalacak 💸

Bütünü Zirveye Taşıyan Detaylar

Detaylarda boğulun demiyorum, bu size yanlış parçaları tercih ettirir. Buradaki ‘detay’ kavramı bizi zirveye taşıyan parfüm, saç, eller, makyaj!

Her şey kişisel hijyen ve temizlikle başlar. Mesela parfüm stilimizin imzasıdır. Fakat kişi ter kokuyorsa, üstüne en güzel parfüm de sıkılsa koku dünyanın en kötü kokusu olacaktır.❌

5N1K

Formülüm vardır: “Ne alıyorum, neyle giyeceğim, ne için giyeceğim, nerede giyeceğim, ne zaman giyeceğim, nasıl giyeceğim ve önemli son soru kaça alıyorum?”

Bu soruları alışveriş yaparken kendimize sormamız gerekiyor.

Elbette çok para harcamadan şık görünebiliriz. Şıklığın markası değil, tarzı vardır. Hep buna inandım. Bazen ucuza diye aldığımız bir şey de eğer hiç kullanılmıyorsa bize çok pahalıya mal olabiliyor. Yani her ucuz uygun değildir.

İçinde Beyefendi Yoksa Takım Elbise De Yoktur

Önce özen göster: Her gün yeni bir gündür. Başkalarının bize nasıl davranacaklarını biz belirliyoruz. Görünümümüze göstereceğimiz özen, önce kendimize sonra karşı tarafa gösterilmiş saygıdır ve insanlar kendimize ne kadar saygı duyduğumuzu hemen fark ederler.

Gardırobunuzu planlayın ve düzenleyin: Gardırobunuz sizin yatırımınızdır. Yatırımınızı akıllıca yapın. Moda olanı değil, size yakışanı seçin. Size uyumlu, doğru renkleri kullanın. Detaylara önem verin. Saç, aksesuarlar, ayakkabı gibi…

En güzel giysiniz özgüveniniz, en güzel aksesuarınız gülüşünüz ve en güzel ayakkabınız da zarafetiniz olsun.

Hayata gülen gözlerle ve tutku ile bakarsak; saçımız, makyajımız, aksesuarlarımız ve kıyafetlerimiz bizlerin daha da ışıldamasını sağlar.💫

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan