Astroloji

18 Nisan: Chiron Koç Burcunda

18 Nisan 2018

18 Nisan: Chiron Koç Burcunda

18 Nisan’dan itibaren uzun soluklu bir döngü daha başlıyor; astrolojinin yaralı şifacısı olarak bilinen Chiron Koç burcunda hareketini başlatıyor. Böyle uzun süreli transitler sona erdiğinde hayatınızın, etki aldığınız alanda, başlangıçta hayal edemezdim, dediğiniz şekilde dönüşmüş olduğunu görürsünüz. Bu yüzden önemi oldukça büyüktür.

14 Nisan 2027’ye kadar sürecek bu transit 9 yıl boyunca bize neler getiriyor olacak?

Chiron

Chiron’un çalışma prensibini çok iyi ifade eden bir söz vardır; ‘Terzi kendi söküğünü dikemez’ deriz ya, bu söz adeta Chiron için söylenmiştir.

Chiron, kendi sökükleri olduğunu bildiği ve bunları dikmekte ustalaşamadığı halde, başkalarının söküklerini dikmekte mucizevi şekilde yeteneklidir. Bu asteroidin doğasını incelediğimizde şunu görürüz ki; onun sökükleri başkalarının söküklerini diktikçe kaybolmaktadır.

Astroloji haritalarının anahtarı olan Chiron kişisel haritalarımızda hangi burçta ve evde konumlanmışsa biz de o alanda kendimize yardımcı olamadığımız halde, diğer insanları bu konuda oldukça iyileştirecek yeteneklere sahip olduğumuzu görürüz. Bizim bu noktalarda iyileşmemiz ise diğerlerini iyileştiriyor olmamızdan gelir.

Chiron Koç Burcunda

Chiron, bu transiti sırasında 26 Eylül 2018 – 18 Şubat 2019 tarihleri arasında geri harekette olacak ve tekrar Balık burcuna dönecek.

Chiron Koç burcunda seyahat ederken ise; 2023’te Jüpiterle ve 2024’te Kuzey ay düğümü ile kavuşum açıları yapacak. Bunlar bu transitin ruhsal anlamda gelişim ile ilgili bir geçiş olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki yıllarda bu alanlarda çalışmanın giderek artıyor olduğunu göreceğiz. Hem profesyonel anlamda, hem de Chiron’dan etki aldığımız alanlarda yeteneğimizle diğer insanların iyileşmesine, bu yolla da kendi iyiliğimize katkı sağlıyor olduğumuzu göreceğiz.

1968-1977 Yılları Arasında Doğanlar için Chiron Dönüşü Zamanı

Bu transit boyunca; 1968-1977 yılları arasında doğanlar Chiron dönüşü yaşayacak. Chiron, doğum tarihi bu aralıkta olanlar için doğdukları andaki konumundan bir kez daha geçiyor olacak. Bu döngü her zaman 50 yaş civarında gerçekleşir ve hayatın dönüm noktası denilen dönemlerinden biridir. Maddi arayışlardan çok manevi arayışlarla ilgilenilen bir süreç olur.

Anahtar

Chiron Koç burcunda iken varolma, görünür olma, kendini ortaya koyma hakkı olmadığını hissetmeye dair farkındalıklar getirecektir. Doğduğumuzdan beri kendimizi ifade etmeye teşvik edilerek büyüdüysek, buna alan bulabildiysek burada hissettiğimiz bir yara olmayacaktır. Aksi halde bu dönemde davranışlarınız agresifleşmiş, “özgürlük, bireysellik ve ben, ben, ben” şeklinde içten içe bağıran bir ses duymaya başladıysanız altında yatan bu düşünceleri farketmeye de başlayabilirsiniz. Hiçbir hissi etraftaki hiç kimse ve hiçbir olay yaratmıyor.

Burada eksiklik hissetme; kendinizi ya oldukça fazla geride tutma ya da abartılı şekilde ortaya koyma ihtiyacına götürür. Bu “ihtiyaçların” altındaki düşünceleri gördüğünüzde dışarıdan değil içeriden, ego tarafından dürtülerek hareket ettiğinizi farketmeye başlarsınız. Bu da esas iyileşmenin, esas “kendiniz” olmanın, gücünüzü egodan geri almanın yeni bir fırsatı demektir.

Bu noktada ebeveynleri, bizi yetiştirmiş kişileri ve yetiştiğimiz çevreyi suçlama eğilimi de aynı noktada daha fazla dönmeyi kabul etmek demektir. Hislerin altında yatan düşünceyi görmek; kendinizi var olduğunu sandığınız bir döngüden ve illüzyondan kurtarmanın “anahtarı”dır.

Bunun gibi yeterli hissetmeme, kendini kanıtlama arzusu, kendini yeterince ortaya koyamadığını düşünmekten kaynaklı tekliği, bireyliği kanıtlama arzusu, kendinde farklı olanı ortaya koyduğunda kabul görmeyeceğini düşünme, herkes tarafından sevilme, beğenilme, övülme isteği gibi durumlar bu dönemde yoğun şekilde su yüzüne çıkıp çözüme kavuşabilirler.

Her durumda kendimizin sorumluluğunu almayı, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeyi, kendimizle barışmayı daha iyi öğreneceğimiz bir gökyüzü etkisi olacaktır.

Chiron Koç burcunda seyahat ederken bu süreç ile ilgili hangi alanlardan etki aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Kendinizi ortaya koymanıza engel olan içsel durumların farkına varma zamanı. Kendinizi olduğunuz halinizle kabul etmek ve derinden barışmak bu süreçte dönüştürücü güç olacaktır.

Boğa:

İçinize bakma zamanı. Maneviyatı oldukça derinden deneyimleyeceğiniz bir süreç olacaktır. Eğer sizi uğraştıran bir hastalığınız varsa gücü elinizde tutarak çözüme ulaşabilirsiniz. Bu konularda desteğe ihtiyacı olanlara destek ve yardım sağladıkça geri dönüşünü alıyor olduğunuzu göreceksiniz.

İkizler:

Topluma katkı sağlama zamanı. Sosyal çevrenize ve arkadaşlarınıza liderlik ettiğiniz fayda sağladığınız bir süreç olacaktır. Bunlarla birlikte idealleriniz ve hedeflerinize ulaşmanızda yaranız ya da eksiğiniz olduğunu düşündüğünüz konuları çözüme kavuşturuyor olduğunuzu göreceksiniz.

Yengeç:

İş ve kariyer alanında liderliğinizi ortaya koyma zamanı. Bu alanda öğretici olarak kendinizi de bu yönde iyileştirdiğinizi görebilirsiniz. Toplumsal statüyü iyileştirmek, eş olmak, anne/baba olmak gibi konularda iyileştirici davranışlarınızla bunun size iyi geri dönüşlerini ve katkısını görebilirsiniz.

Aslan:

Ruhsal konular, inançlar ve hayata bakış açısıyla ilgili alanlarda liderlik yaparak kendinizi de iyileştireceğiniz bir süreç olacaktır. Öğretmenlik becerinizi ortaya koyabilirsiniz. Seyahatler ve yabancı ülkelerle ilgili konularda ve yüksek benlikle bağ kurmada insanlara yardımcı olmanız size de bu alanlarda katkı sağlayacaktır.

Başak:

Borçlar, ödemeler, ortaklı gelirlerle ilgili konularda diğer insanlara liderlik ederek kendinize de katkı sağladığınızı görebilirsiniz. Bu dönemde finansal konularla ilgili, para yönetimi gibi işlerle uğraşıyor olabilirsiniz.

Terazi:

Partnerinize destek ve yardımcı rolünüzün, diğer insanlara kendi ilişkileriyle alakalı destek ve yardımcı rolünüzün bu süreçte size iyi geri dönüşleri olacaktır. İş ortaklıkları ve anlaşmalarla ilgili meselelerde de liderliğiniz kendiniz için dönüştürücü yanınız olabilir.

Akrep:

Sağlık ve çalışma alanıyla ilgili başkalarına hizmet ve yardım bu süreçte dönüştürücü gücünüz olabilir. İş arkadaşlarınıza, size hizmet eden insanlara, hayvanlara yardım ve destek sağlamak ve bunlarla ilgili liderlik rolünüz ile bunların size geri dönüşlerini göreceğiniz bir dönem olacaktır. Eğer sağlık sorunu yaşıyorsanız bununla ilgili tedavi başlatmanız iyileşme enerjisinin size akmasını sağlayacaktır.

Yay:

Çocuklarla ilgili konularda liderlik rolü üstlenebileceğiniz bir dönem. Sevgi, aşk, romantik birlikteliklerle ilgili alanlarda ve yaratıcılık, hobiler ve sanatla ilgili konularda diğer insanlara destek ve yardımlarınızın kendinize de katkısını göreceğiniz bir süreç olacaktır.

Oğlak:

Ev, aile ve yaşanılan yerle ilgili konularda insanlara yardımcı olabileceğiniz liderlik edebileceğiniz bir süreçtir. Onlara sağladığınız desteklerin sizin hayatınız için de dönüştürücü güç olduğunu göreceğiniz bir dönem olacaktır.

Kova:

Yakın çevrenize, kardeşlerinize, akrabalarınıza konuşarak, yazarak, bilgi aktararak destek sağlayacağınız bir dönem olacaktır. Bu kişilerle ilgili yaralarınızın olduğu durumlar varsa liderliği ele aldığınız takdirde bunların çözümünü bulacağınız bir süreçtir.

Balık:

İş, gelir ve harcamalarla ilgili konularda, para kaynakları ile ilgili konularda insanlara destek ve yardımlarınızın olabileceği bir süreçtir. Bu konulardaki liderliğinizin sizin için de dönüştürücü güç olduğunu görebilirsiniz.

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Zülal Ünlü 18 Nisan 2018 at 23:55

    İyileşme enerjisi harika bir veri oldu benim için, bir solukta okudum diyebilirim ✨💛🌼

    • Yanıtla Hazal Özkan 19 Nisan 2018 at 10:05

      Çok sevindim canım benim, teşekkür ederim 💞💞

  • Yanıtla Eda Uğurluer 29 Nisan 2018 at 21:10

    Merhaba;
    El avuç çizgileri hakkında yazmayı planlıyor musunuz?
     
    İstanbul Göztepe civarlarında oturuyorum ve kadıköy civarında el çizgi yorumcusu bulabilir miyim?

    • Yanıtla Hazal Özkan 30 Nisan 2018 at 12:35

      Merhaba Eda hanım,
       
      El çizgileri astrolojiyle bağlantılı bir konu değil ve çoğunlukla bilgiden uzak, tamamen güvendiğiniz kişinin yorumuna dayalı anlatımlardır.
       
      Astrolojide ise özellikle doğum anınıza ait gökyüzü haritalarını ve bilgi birikimini kullanarak kendinize ve hayatınıza dair merak ettiğiniz konuları netliğe kavuşturabiliyoruz.
       
      Bu anlamda yardıma ihtiyacınız olduğu takdirde bana ulaşabilirsiniz.
       
      Sevgiyle.

      • Yanıtla Eda Uğurluel 2 Mayıs 2018 at 11:33

        Çok teşekkür ederim Hazal Hanım.
        Özelden bir sorum daha olacak astroloji ve ilişkiler ile alakalı, mail adresinize atmam daha iyi olacak.

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan