İremushka’nın Panosu

Adına Aşk Dese de Bazısı

27 Temmuz 2018

Adına Aşk Dese de Bazısı

İki ayrı cinsin birbirine karşı duydukları bedensel ve ruhsal güçlü duygu, sevgi ilişkisi. Bazen bir çıkar kapısı, bazen bir bağlılık duygusu, aşk. Ben buna hayatındaki eksik yanları tamamlamak için tercih ettiğin bir yol diyorum, sen ne düşünürsün bilemem. Bu yüzden güçlü ve hayatta belli başlı şeylere tek başına göğüs gerebilmiş kadınlar aşkı bilemez ya da aşkı kimseye yakıştıramaz da diyebiliriz!

Doğuyorsunuz, sevgiyi ve saygıyı öğreniyorsunuz, sonra verdiğiniz sevgidense aldığınız sevgi daha çok hoşunuza gidiyor. Zaten hayatta sahip olduğunuz tecrübe ve bilinç çok az, siz de kaptırıyorsunuz kendinizi birine ve adına aşk diyorsunuz. Hiç olur mu böyle?

Zaten çağınız gereği, gelişim sürecinde olmayıp, kendi ayaklarınızın üstünde durduğunuzu farkedip mantıklı kararlar alabilecek olgunluğa erişmiş olsaydınız yeniden seçer miydiniz o kişiyi?

Tabii ki; HAYIR!

Çocuksunuz, aradığınız tek şey biraz sevgi hissedebilmek. Hem zaten bilmiyorsunuz gerçek olan duyguyu. Düşe kalka öğreniyorsunuz!

Ya siz öğreniyorsunuz ya da birileri öğretiyor. Dilerim ki siz öğrenen taraf olursunuz sevgili okurlarım çünkü öğretinceler zor oluyor kalkması.

Aşkta ya da şuna artık aşk demeyelim, ikili ilişkide yenilgi benim lugatımda yok.

Eğer bir taraf kaybediyorsa diğeri zaten çoktan kaybetmiştir.
Kazanmak nedir ki?

En can alıcı kısmı ise vicdanını rahatlatmak adına kimilerinin başvurduğu suçlama içgüdüsüdür. Sevgisinin azaldığını düşünen karşı tarafı “Artık beni sevmiyorsun!” diye mik mik darlar. İşte o zaman anlayın ki asıl bu cümleyi kuranda bir eksilmeler vardır.

Bu cümleleri kurabiliyorum çünkü beş yıllık bir savaştan taze çıktım. Oysa mermi de taşımadım ben ama ne ara böyle yükler aldım omuzlarıma? Kafa tatili diyoruz biz buna ama asıl hikaye olgunlaştıktan sonra başlıyor, bak karşı tarafa o nasıl şen, çocuklar gibi 🤫

“Nasıl ya, henüz yirmi yaşındasın on beş yaşında bir ilişki yürütmeye nasıl başladın?” sorularına devamlı maruz kalıyorum.

Sizce başarmış gibi mi duruyorum?

Başardığım bir şeyler var tabii ki!

Mesela kendime öğrettiklerim gibi; kendi kendime ne de güzel yetiyormuşum, arkadaşlarım ne değerlilermiş, çevremde ne güzel bakan insanlar varmış, ben hepsini elimin tersi ile itip sadece bir kişiye odaklanmışım.

“Değer görmek böyle bir şeymiş demek ki yaa” diye diye yumurtadan yeni çıkmış civiciv gibi dolaştım aylarca. Ohh be!

Sizi değersiz hissettiren ilişkileriniz varsa, şimdi kendi değeriniz için onları bırakıp yola devam etmd zamanı. İlerlemek ve gelişmek için gitmesi gereken bir şeyler hep olacaktır. Her kayıp, bir kazançtır …

İlişki kurmak değil, onu sürdürmek ve geliştirmektir zor olan. Bir insan hiç tanımadığı bir insan ile çok kısa bir süre içerisinde iyi bir ilişki kurabilir. Ancak ilişkiler zamanla yıpranır. Bu nedenle bir ilişkiyi yeniden ve yeniden sürekli olarak kurmak, onarmak gereklidir.

İlişkiyi bir anda kesmek de zordur. Çünkü insanlar ilişkinin içerisinde birbirlerinden etkilenir ve bağlanırlar. Eğer bir ilişkinin yıpratıcı etkisi giderek artıyorsa en sağlıklı karar -zor da olsa- o ilişkiyi tümden bitirmek olmalıdır.

Bitince de iş bitmiyor, herkeste bir merak. Pardon da SİZE NE?

İlk başlarda çok şaşırıyordum ilişkim esnasında bir kere iletişimimiz olmamış, uzaktan fesatlanmak ile yetinen insanlar, şu an beni merak eder, her gün arar oldu. Şaka gibi.

İnsanların davranışlarına, düşüncelerine şaşırmamam gerektiğini öğrendim, sonrasında ise hayatta güzel yürütebildiği bir ilişkisi olmamış insanların el ele verip sizin aranıza çomak sokmaya çalışacağını. Ama sağlam durmanız lazım, göğüs germeniz lazım, işte bunu başarabilirseniz gerçekten bir ömür mutluluğu hakediyorsunuz demektir.

“İnsanı büyüdükçe mi artıyor dertleri?
Yoksa insan büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri?”


Özdemir ASAF

Hayat renkli, günler şeker 🍭

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 29 Temmuz 2018 at 00:11

    Sevdim ✨✨✨

    • Yanıtla İrem Savaş 30 Temmuz 2018 at 19:45

      Teşekkür ederiiimm 😍
      Keyifli okumalar…

  • Yanıtla Hande Savaş 3 Ağustos 2018 at 11:34

    P kaddar güzel bir yazı ki böyle bir desteğe ihtiyaç duyarsam tekrar açıp okumak isteyeceğim kesin ♥️

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan