İremushka’nın Panosu

Tedavinin Pozitif Hali | Doktorum ve Ben

5 Ekim 2018

Tedavinin Pozitif Hali | Doktorum Ve Ben

Merhaba! Bu havaların bir açıklaması olmalı. Burnum akarken aynı zamanda montla da terliyorsam, yıkılmam ama yamulabilirim demektir.

Aman dikkat bu havalar nezle havası 🙏🏼

İlk başvurulan yer kocakarı ilaçları olabilir ama önerilen asla bu değil 💉  Bildiklerinizi unutup bir bilene danışmakta fayda var, inanın.

Hele bir de doktorumuzla aramızdaki iletişim kuvvetli olunca insan hastalığının yarısını atlatmış oluyor bile! Siz de buna inananlardan mısınız?

Eğer cevabınız evet ise okumaya devam edin, değilse de zaten değişecektir eminim!

Doktora gittiğimde ilk dikkat ettiğim detay gülen bir yüzün beni karşılıyor olmasıdır. Aslında gözlemlerken de diğer hastalara davranışlarına çok dikkat ederim. Bir hasta ile nasıl konuşması gerektiğini, ona nasıl davranması gerektiğini, her meslek grubu gibi doktorlarımızda bilmelidir.

Hasta olarak birçok hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. Kendinizi savunabilmek adına, gerekirse şikayette bulunurken bu hukuki kurallara hakim olmanız sizi bir kalkan gibi koruyacaktır.

Çok basit birkaç örneği sizler için şuraya iliştiriyorum;

🔺 Saygı Ve İtibar Görme Hakkı

Hasta her zaman bireysel itibarı korunarak saygılı, nazik, şefkatli ve güler yüzlü bir ortamda tedavi olma hakkına sahiptir.

🔺 Mahremiyet Hakkı

Hastanın gizliliğe uygun bir ortamda her türlü sağlık hizmeti almaya hakkı vardır. Mahremiyetinin korunmasını açıkça talep edebilir. Her türlü tıbbi müdahale, hastanın mahremiyetine saygı gösterilmek suretiyle icra edilir.

🔺 Bilgi İsteme Hakkı

Hastanın sağlık, hizmet ve imkanının neler olduğunu öğrenmeye ve sağlık durumu ile ilgili her türlü bilgiyi isteme hakkı vardır.

🔺 Reddetme Ve Rıza Hakkı

Hiç kimse; kendi rızası bulunmaksızın, tecrübe, araştırma veya eğitim amaçlı hiçbir tıbbi müdahale konusu yapılamaz.

Yaklaşık üç hafta önce girdiğim burun ameliyatından önce de sonra da doktorumun ilgisi bana cesaret veren en büyük etmenlerden biri oldu.

Tüm Medicana Sağlık Grubu’na [@medicanasaglik] ve doktorum Op. Dr. Ahmet Karaaslan’a [@drahmetkaraaslan] son derece güvenilir ve enerji dolu bir tedavi süreci geçirmemi sağladıklarından, her daim güler yüzlü ve nazik tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum 🙏🏼

Tedavinin Pozitif Hali | Doktorum Ve Ben | Hasta & Doktor

Sosyal bir varlık olduğumuzdan, bizlerin en temel gereksinimlerinden biri iletişimdir. Ancak insan, incinme, kırılma, rencide edilme korkusu ile bazen ifade etmek istediklerini rahatça dile getiremez ve iletişimsizlik yaşanır. Bu iletişimsizliğe neden olan bir bireyin sağlıklı bir kafa yapısında olduğunu hiç bir zaman düşünmemişimdir.

Bir başka karşılaştığım ve hakkında inanılmaz olumlu dönüşler aldığım ismi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kendisi Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı;

Uzm. Dr. Levent Kazak

Hasta görüşlerinin son derece minnet içeren sözlerle dolduğu taştığı Levent Bey’de birçok meslektaşına örnek olmalı 🙏🏼

Hatta şöyle bir yorumla karşılaştım kendisi ile ilgili küçük çaplı bir araştırma yaparken;

”Tedavi yöntemleri, güler yüzlülüğü ve samimiyeti ancak her şeyden önce insalığı bize en güzel tedaviyi sunan. Teşekkür ederim.”

İşte bahsettiğim de tam olarak bu. Pozitif enerjinin gücüne inanalım ve güler yüzün birçok şeyin üstesinden gelebileceğine…

Ben de hastalarına karşı saygılı ve sevgi dolu tutumundan dolayı her iki ismi de kutluyorum, yolları açık ve her zaman doğru olsun ♥️

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Ceren Küçük 19 Ekim 2018 at 21:02

    Uzun zamandır burnumu yaptırmak istiyorum ve sayısız doktor araştırdım. Bursa’daki doktorları araştırmamıştım. Bu konu hakkında kafasında soru işareti olanlar için çok güzel bir yazı. Tebrik ederim 🙏

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan