Dönüşüm

Aşk Yolculuğundasın, Unutma Bunu

23 Ocak 2019

Aşk Yolculuğundasın, Unutma Bunu
İlk yazımın sonunda “Hamak Yogası”nı araştırdığım bölümde bırakmıştım sizleri. Buradan devam ediyorum anlatmaya…

Bu araştırma bir kaç günümü aldı. Önce Mine Melek‘e ulaştım fakat eğitim takvimleri belli değildi ve ben o kadar heyecanlıydım ki beklemeye tahammülüm yoktu. Araştırmaya devam ederken Hara Yoga‘ya ulaştım. Sevgili Hamsa Saraswati ile konuştum ve oleyyyy ilk hamak yogası eğitmenlik eğitiminin eylül ayında olduğunu öğrendim. Elbette hemen kayıt yaptırdım ve eylül ayını heyecanla beklemeye başladım.

Bir yandan da Adım Adım Bursa ile antremanlara başlamıştım. İnanılmaz sevgi dolu bu topluluğun tek amacı sadece koşmak değil elbette.

Koşarken seçtiğimiz bir STK için bağış toplamak, farkındalık oluşturmak, birilerine dokunabilmek, vesile olabilmek. Müthiş bir haz…

Hayat ne güzel şeyler sunuyor önüme diye düşünüyorum son günlerde.

Şükür, şükür, şükür hem de binlerce…

Bir gün telefonum çalıyor, kayıtlı olmayan bir numara, açıyorum; “Fatoş Hanım merhaba; yeni dönem Live Alive (Canlı Yaşa) çalışmamız 27 Haziran’da. Katılmak istediğinizi belirtmişsiniz. Takviminiz uygun mu?” diyen daha ilk konuşmada sesinden müthiş etkilendiğim sevgili Hülya Hanım’ı dinliyorum fakat neden bahsettiğine dair ufacık bir fikrim yok.

Ne zaman böyle bir talepte bulundum, bu nedir, hiiiç bilmiyorum. Neyse efendim yaklaşık 45 dk süren telefon konuşmamız bittiğinde hatırlamıştım; uzunca bir zaman önce Facebook’da karşıma çıkmış incelemiş ve merak ettiğim için bilgi almak istemiş, kendi bilgilerimi de paylaşmıştım.

Hiçbir şeyin tesadüf olmadığını bilmenin farkındalığı ile çalışmaya katılmak için kayıt yaptırdım. Günü geldiğinde Kemer Country Club’da “İyi ki o telefon gelmis, iyi ki kabul etmişim,” dediğim muhteşem çalışmaya katıldım ve hayat yolculuğumda heybeme yeni çeşnilerimi ekledim.

Canım Bengü ve Ersin’le muhteşem bir 2 gün de bonus oldu; keyfe gelll, keyfee…

Neyse efendim; heybe dolu, ben mutlu, canım evime döndüm.

Bir cumartesi Adım Adım Bursa antremanı sonrası canım çocukluğum Nazan‘ıma kahvaltıya gittim ve komşusu olan değerli Gülay Aksaz ile tanıştım. Sohbet, muhabbet derken kendime olan yolculuğuma yeni bir katkı İçimdeki Ben’e Yolculuk eğitimine başlamak için karar vermiş ve tarihleri belirlemiştik…

Sevgili Hakan Mengüç‘un kitabında okuduğum;

“Aşk yolculuğundasın, unutma bunu. Yolun sonu nereye varacak diye düşünme. Yolun nereye varacağını düşünmek, beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşün, gerisi kendiliğinden gelir.”

dizeleri tezahür ediyor hayatımda…

Fatoş Şahin

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

9 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 23 Ocak 2019 at 08:36

    Yolda olmanın zûl değil keyif, varılacak hedef kadar -hatta belki hedeften bile- değerli olanın yolda yaşadıklarımız olduğunun farkındalıyla attığın her adımı hevesle takip ediyor, yazdıklarını keyifle okuyorum canım. Kendine yolculuğunu anlattığın bir sonraki yazını merakla bekliyor olacağım.
     
    Kucak dolusu sevgiler ❤️❤️

    • Yanıtla Fatoş Şahin 30 Ocak 2019 at 08:52

      Sevgili editörüm senin yorumların ayrıca önemli benim için, çok teşekkür ederim. Cevap biraz gecikmeli oldu ama yazıları yetiştiriyor olmak bunu affettirir diye düşünüyorum 😊
       
      Sevgi ve teşekkürle kucaklıyorum 🙆‍♀️

  • Yanıtla Arzu Güngör 23 Ocak 2019 at 08:57

    Heyecan ve merakla devamını bekliyorum. Harikasın. İyiliklerin çoğalıyor. Allah aşkına emanet ettim seni.
     
    Sevgiyle kal güzel yürekli kadın…

    • Yanıtla Fatoş Şahin 30 Ocak 2019 at 08:53

      Canım Arzum çok teşekkür ederimm 😍😘

  • Yanıtla Canan Avcı 23 Ocak 2019 at 11:41

    Kendi özüne, içindeki aşka olan yolculuğundaki heyecanını biliyorum hem de yakinen ama o heyecanı seninle yasarken bir de bunu senin kaleminden okumak nasıl gulumsetti beni 💞 Özüne olan yolculuğun aşkla, farkındalıkla açık olsun. Bu yolculuğu senin kaleminden okumaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum 💞 Yolun açık olsun güzelligimmm 💞

    • Yanıtla Fatoş Şahin 30 Ocak 2019 at 08:54

      Afet-i Cananımmm çok teşekkür ederim. Jer daim destekleyen yanından kucaklar, kocaman operimmm 😘

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 25 Ocak 2019 at 00:22

    Selam,
     
    Anlıyorum ki tüm bu eğitimler farkındalığı artırırken insanı mutlu bir birey de yapıyor. Kişinin kendine yolculuğu hiç bitmiyor. Bunu keyifle yaptığını, bilginin gücüyle evrildiğini görüyorum.
     
    Yolun ışık olsun sevgili Fatoş …

    • Yanıtla Fatoş Şahin 30 Ocak 2019 at 08:55

      Cemmm çok teşekkür ederim, ne güzel bir yorum nasıl güzel geldi 🤲 Hepimizin yolu ışık, farkındalığı bol olsunn 🍀

  • Yanıtla Kudret Baştürk 30 Ocak 2019 at 10:22

    Fatoşcum eline, yüreğine, kalemine sağlık. Yeni yolculuğunda sana başarı ve mutluluklar diliyorum.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan