Yurt Dışı Gezi

Tadına Doyum Olmayan Şehir | Viyana

10 Ocak 2020
Hofburg İmparatorluk Sarayı Önü | Viyana


Hofburg İmparatorluk Sarayı Önü | Viyana

Merhaba, uzun bir aradan sonra gezdiğim yerleri de paylaşmaktan keyif aldığım köşemde sizlerleyim.

Bazı yemekler damakta nasıl tat bırakıyorsa bazı şehirler de aynı heyecanı yaşatıyor. Bunlardan en kalbimde yer etmiş olanını yani Viyana’yı sizlere tanıtmak istedim…

Otobüsle mi? Şaka mı bu?

Hayır şaka değil; Viyana maceram 15 günlük bir Orta Avrupa otobüs turuna katılmam ile başladı. Ağustos ayında yaşadığım bu macera her ne kadar yorucu olmuş olsa da güzel anılardan dolayı eksilerini hatırlayamıyorum.

Schengen Vizesi

Schengen Bölgesi olarak bilinen ortak sınır ve ortak vize uygulaması sayesinde Avrupa’daki 33 ülkeye sadece tek bir vize alarak, yani Schengen vizesi alarak, girebiliyorsunuz. Viyana’nın başkent olduğu Avusturya da bu ülkelerden biri.

Önerilerime başlamadan önce kısaca şehirde gözüme çarpan şeylerden de bahsetmek istiyorum:

Her an karşınıza kabarık etekli vals yapan kadınlar çıkacak gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Binalar çok nizami ve süslü, dış cephelerinin görünümü için “pasta kreması” deyimi kullanılıyor.

Viyana’da müzik önemli yer tutuyor; klasik müziğin, operanın temeli buralar.

Şehiriçi ulaşımda metro ve tramvaylar kullanılıyor. Eski şehrin merkezinde kalırsanız belki pek işinize yaramaz ama bizimki gibi şehir merkezine hafif uzak bir otelde kalıyorsanız günlük veya bir kaç günlük Viyana Kartları’ndan alabilirsiniz. Biletler “tabak” denilen tütün marketlerde satılıyor.

Nereleri gezmeliyim?

📍 Hofburg Sarayı

Habsburg ailesinin kışlık sarayı. Yeri şehrin göbeğinde, eski şehirde Kohlmarkt Caddesi’nin sonundaki Michaeler Meydanı’nda.

Hofburg Sarayı kompleksi içinde bir başka bölümde Kış Binicilik Okulu varmış. Burada özel eğitilmiş atların 80 dakikalık gösterileri oluyormuş. Maalesef biz vakit ayıramadık.

📍 Mariahilfer Caddesi

Tren garının hemen karşısında canlı bir cadde olan Mariahilfer var. Bu caddede çeşitli alışveriş mağazaları ve restoranlar bulunuyor. Benim Viyana’da en sevdiğim caddelerden biri oldu.

📍 KohlMarkt Sokağı

Hofburg’dan çıktıktan sonra Viyana’nın en turistik yerinde, Eski Viyana bölgesindeyiz. Kohlmarkt Caddesi önemli, burada ünlü ve pahalı markaların yanısıra dünyaca ünlü kafeler var.

📍 Prater

En sevdiğimi en sona sakladım desem yalan olmaz. Hala Viyana’ya sırf bu lunapark için bile gidilir diye geziyorum orada burada. Lütfen gidin ve gitmeyen biri olursa kolundan sürükleyin. Yalnız eğlence parkındaki sulu oyuncaklara da dikkat edin, zira başımdan aşağı sırılsıklam ayrıldım parktan; tek avantajım Ağustos ayında olmamızdı 🤣

Prater Eğlence Parkı’nın bulunduğu bölgeye giriş ücretsiz ve 7/24 canlılığını koruyor. Ama dönmedolap, çarpışan arabalar, kaydıraklar, salıncak, su parklarında bulunan türden kaydıraklar, roller coaster gibi binmek istediğiniz her şey için ayrı ayrı jeton almanız/ücret ödemeniz gerekiyor. Bunlar da genelde 22:00’ye kadar açık.

Hepsine binmek isterseniz bu size pahalı patlayabilir ama çok sevdiğiniz birkaç şeye binmeniz daha az para harcamanızı sağlar.

Bavulumda neler yer almalı?

Az çok tanıdınız beni, şık olduktan sonra pek de rahatlık arayışına girmem ama Viyana her yeri karış karış gezmek isteyeceğiniz bir şehir. O yüzden en güzel kombin şort- tişört oluyor ama akşam da aynı kıyafetle gezmeye devam edecekseniz yanınıza bir hırka almalısınız.

Yemek

Bazı ülkeler için yemek sıkıntısı yaşadığımı dile getirebilirim ama Viyana bunlardan biri asla değil. Şehrin içindeki tatlıcılar ve farklı yemekler iştahınızı yeterince tatmin edecektir.

Mutlaka denemelisin: 🍺 Figlmüeller

Burası Viyana’nın bir klasiği. Figlmüeller hem çok otantik bir yer hem de 1905 yılında kurulmuş yani epey eski. Schnitzel’i burada afiyetle yiyebilirsiniz.

Adres: Wollzeile 5, 1010

Viyana’dan ne alınır?

🍫 Mozart Çikolatası (Mirabell marka olabilir.)
🍪 Manner Gofret; bayılacaksınız.
🍾 Mozart Likörü (Kahve ile de bir harika oluyor.)

Bir başka hafta bir başka şehir ile görüşmek üzere, yorumlarınızı ve önerilerinizi de bekliyorum.

🌟 Dergimizin yazarlarından Ahmet Yoca’nın Viyana üzerine kaleme aldığı yazısına da göz atmak isteyebileceğinizi düşünerek linkini buraya bırakıyorum 👉🏻 Gezgin Ruh | Viyana

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan