Portakal Çiçeği

En Yakın Arkadaş

13 Nisan 2020

Yazı: En Yakın Arkadaş | Yazan: Sıla Malik

Birçok kız bilir. Anneyle geç saatte mutfak masasında bir şeyler içilerek yapılan sohbetlerin keyfi başkadır. Her şey konuşulur o gece. Geçmiş, gelecek, hayaller, olan ve olmayanlar. Uykusu gelir her iki tarafında ama sohbet daha tatlıdır.

Büyümenin en güzel yanı bu işte; o sohbetlerin derinleşmesi.

Ben çalışan bir annenin kızı olarak hep büyümek istedim, büyüyüp ona yardımcı olmak. Zamanla ev işlerinde yardım etmeye başladım, şimdi evde işleri iki kişi yapıyoruz. Hoş o hâlâ beni çok dahil edip yormak istemiyor ama o yorulduğunda ya da yorucu bir iş olduğunda her daim görev için hazır bekliyorum.

Küçük bir sır vereyim. Böyle konuştuğuma bakmayın küçükken aşırı dağınık bir çocuktum, odam yetmediği gibi evi de dağıtmayı becerirdim. Annem hep sen dağıtmasam yetecek zaten, derdi. Şimdi sordum hâlâ öyle miyim diye. Artık dağınıklığa ben de gelemiyormuşum, öyle dedi.

Yardım etmenin, bazı yükleri paylaşmanın yanı sıra annemle aramdaki ilişki olumlu anlamda gelişti. Büyürken her şeyi anlattığım ve ilk haber verdiğim kişi her zaman oydu. Hata yapmaktan korkmadan, okuldan kaçarken bile arayıp “Kaçıyorum ben” diyebilecek şekilde büyütüldüm çünkü.

“Hata yapsan bile benim haberim olsun. Olsun ki gerektiğinde senin arkanda durabileyim. Seninle ilgili hiçbir şeyi başkasından öğrenmek istemiyorum.”

Annemin bu sözü beni çok etkilemişti, hâlâ da etkiler. Ona her konuda açık olmam gerektiğini ve nedenini çok iyi anlamıştım. Belki de bu sayede şu an annem benim en iyi arkadaşım, sırdaşım diyebiliyorum.

Bizim aramızdaki ilişkinin bir güzel yanı da birçok zevkimizin uyuşması.

Arkadaşlarımla yaptığımız komik konuşmaları, internette dönen komik paylaşımları rahatlıkla paylaşıyorum annemle.

Ha bu arada, en çok tartıştığım insan da yine annem sanırım. Bizimki tartışmaktan çok zıtlaşmak da olsa yaşanmıyor desem yalan olur. O kadarı da nazar boncuğumuz.

Bunları özellikle paylaştım sizinle. Bugünlerde internette dolaşan bir konu çarptı gözüme. Anneyle çocuğun arasındaki yaş farkının az olmasının ne kadar şanslı bir durum olduğunu savunuyorlardı. Altındaki yorumlarda birçok kişinin “Arkadaş gibiyiz. Beraber büyüdük, aramızdaki ilişki daha başka oluyor” gibi ifadeleri vardı.

Ben buna şaşırdım çünkü annemle aramdaki yaş farkı otuz. Ve ilişkimiz onların bahsettiği “arkadaş” konumunda. Sonrasında düşündüm. Annesiyle arasında daha az yaş farkı olan arkadaşlarım geldi aklıma. Anneleriyle araları “arkadaş” gibi değildi bazılarının.

O zaman anladım. İş yaş farkında değil ki. İş anne-çocuk arasındaki iletişimdeydi. Annenin yaşı kaç olursa olsun, aradaki fark az da olsa çok da olsa iletişim düzgün olmadıkça ilişki de düzelmiyor.

Sayıları değil de kalpten yapılan sohbetleri, dolu dolu kucaklaşmaları, her zaman sevgi görmeyi ve yanında hep çocuk kalmayı şans saymalı insan.

Yaş farkı az olunca geçirilen vakit daha çok olacak çıkıyor hesapta. Ancak iş hesaplarla çıkan vakitte değil, o vakti nasıl harcadığında bitiyor.

Nice gecelerde, o masalarda uzun uzun yapılan nice sohbetler diliyorum hepimize.

Sıla Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 13 Nisan 2020 at 15:55

    Selam Sılacım,
     
    Demek seni çok yakın bulmama bir sebep de buymuş. Şaka tabi. Ama sen çok şanslısın, annenle harika bir ilişkin var anlaşılan. Benim annem, benden 39 yaş büyüktü. Annesi genç olanlara özenirdim bazen. Aramızda çok nadir aşılan bir duvar vardı sanki. Annem fazlaca dominanttı. Öyle şımarmaya falan asla müsamaha etmezdi. Ama şimdi düşünüyorum da o kadar doğru kararlar almış ki. Zira ben 7 yaşındayken babamı kaybettim. Belki de o yüzden, bilirdim ki, annem söylediğinde haklı çıkacak. Ben de arada isyan etsem de daima dinlerdim. 35 yaşımdayken kaybettim annemi. Hâlâ çok özlüyorum.
     
    Neyse, sana ve annene, güzel ve umut dolu gelecek günler diliyorum.

    • Yanıtla Sıla Malik 13 Nisan 2020 at 18:06

      Merhabalar Nimet Hanım :),
       
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizi tekrar görmekten nasıl mutlu oldum anlatamam. Yazdığım yazılarda ortak noktalar olduğunu fark etmek, bunları görmek bu genç yaşta bana bir kez daha en doğru şeyi yaptığımı hissettiriyor.
       
      Yorumunuz ve içtenliğiniz için çok teşekkür ederim.
       
      Sağlıklı Günler 🌸💜

  • Yanıtla Demet Uncu 13 Nisan 2020 at 18:04

    Sılacığım, yine sıcacık kaleminle kaleme aldığın duygularınla beni gülümsettin … Çıkarsız sevginin en güzel örneği onlar … Yüreğine sağlık

    • Yanıtla Sıla Malik 13 Nisan 2020 at 18:09

      Sizden aldığım yorum, gönüle dokunmabilmeyi başarıp gülümsettiğimi bilmek bana şu günlerde nasıl iyi geliyor anlatamam. 😍
       
      Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 🌸💕

  • Yanıtla Deniz Süerkan 30 Nisan 2020 at 13:02

    Sanki benim annem ve beni anlatmışsınız gibi; annemle aramda 30 yaş var. Ben daha küçük bir kızken sürekli evi dağıttığım için kavga ederdik. Annem aldığımı aldığım yere koymamın yeteceğini söylerdi, sonraları evi beraber toplamaya başladık ve ben annemle iletişime geçmeye başladım, arkadaşlarımla konuştuğum her konuyu onunla da konuşmaya başladım, hatta bir çok arkadaşım annemle evde vakit geçirmeye başladı, bizden biri oldu annem.
     
    Şu an, bu pandemi doneminde, hem en yakın arkadaşım hem de sırdaşımla aynı evde olduğum için çok şanslıyım 🙂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan