Üçüncü Göz

Her Ay Dolunay

11 Mayıs 2020

Yazı: Her Ay Dolunay | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Bu ay ne yapıyorsunuz?

Her ay dolunayda neler yapıyorsunuz? Üzerinde oturup dünyaya bakmak istediğim ay, şu an bana kocaman bir beyaz küre. Sahi bu enerjiyi vücudunuzun neresinde ve nasıl hissediyorsunuz? Bunun için kadim bilgilerde çeşitli ritüeller var. İşe yaradığını düşünecek ve irdeleyecek vaktim oldu şu karantina günlerinde.

Deniz suyu, taze kokular ve şifası…

Mayıs ayında birçok güzel enerjinin kavuşumuna şahitlik ediyor beden ve ruhumuz. Ramazan, Hıdırellez, bahar… Dörtte üçü su olan vücudumuz dolunay zamanlarında yakamoz gibi içimizden çekilirken enerji değişimi tabii ki bizi de etkiliyor.

Nasıl mı?

Modumuz düşüyor ve çıkıyor, kırılıp dökülüyoruz için için. Canımız yerli yersiz sıkılabiliyor, duygularımız roller coaster’a binmiş gibi sanki. Bu bağlamda ritüeller ile duyguları yönetmek daha mümkün olabilir.

Hıdırellez için üç arkadaş dileklerimizi yazmış ve İzmir Körfezi’nde denize bırakmadan önce üzerinde çalışmışken yaşananlara bir bakalım. O gecenin unutulmaz bir hale gelmesi için önce organize olduk. Eskiden birçok kez gelip, geçip gittiğimiz manzarada bu sefer hazır olda duruyorduk sanki.

Kendimize şarkı sözlerimiz oldu, dua ve dileklerde. Bedenimizin mırıldandığı müziğin titreşimleri dünyayı kucağında sallıyor gibiydi. Yeni doğan çocuklar, gelecek ümitleri ve sevginin o saf hali yanımızda duruyordu şükür ki. Kelimeleri özenle seçiyor, adımlarımızı dikkatle atıyorduk.

İnsan sahip olduğu değerlerden izole olunca, o manzara nasıl da kocaman ve parıldıyor karşısında.

İçinde dönüp debelenip durduğumuz dünya hasta olmuş, iyi mi!

Öyle ki Mayıs ayında bize portakal yedirir, baş ucumuza koydurur ve tattırır, sıktırır canımızın suyunu çıkarır olmuş. Her yanımızdan yeşil sebze suları fışkırmış, bir varmış bir yokmuş. Diyeceğim o ki özlediğim şeyler yanı başımda, hatta burnumun ucunda ama ben burnumun ucunu koklayamayacak kadar esirim kendi dünyama. Hay Allah! Bunu biz yaptık, iyi mi?..

Kendi kendimize dikkat etmek için önce türlü şifaları bütünün hayrına ister olmuşuz. İstedikçe yıldız dolmuş dünya. Yıldızmışız her birimiş, unutmuşuz. Ve… Ha ha ha ha hapşu. İyi ve sağlıklı yaşa sevgili Dünya.

İlayda Oylum Güleryüz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan