Ay Işığı Yolcusu

Gönül Kırma

12 Ocak 2021

Yazı: Gönül Kırma | Yazan: Atakan BalcıGönül kırmak çok kolay, değil mi?

Bir tek söz ile, ses ile, yüz ifadesi ile bile kırabilirken kimseler gönülleri, hiç düşünmeden ne denli rahat bağırıyor, vuruyor, küfür ediyor, yolda şeridini işgal ediyor, denemek yerine “Amaaan işi ne!” deyip kendi kendine kim bilir aynı biçimde düşünen kaç yüz kişiyle muhattap olan görevliye kendi sorumluluğunu yıkıyor, akşamın geçkin saatlerinden sonra arıyor, ileti yağmuruna tutuyor, canlar yakıyor, aşağı görüyor, kırıyor… Sonra da azıcık duyarlı birini gördüğünde de kendi 12 Eylül artığı Türkçesiyle “Yine duyar kasma!” saçmalığıyla kırıntısı kalmış vicdanının üstünü örtüyor.

Ah Yunus Emre, Mürşidi Hacı Bektaş-ı Veli, Hocası Taptuk Emre olan sevgi müridi Yunus Emre ne diyor;

“Bir kez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil…”
Yezit

Yezit’i düşünün Yezit’i; Türk yurtlarını talan ettiren, okur-yazar tüm Türkleri katlettiren Yezit’i; Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin ve ailesini öldürten, kucağındaki bebeğini oklatan Yezit’i; hutbelerde Peygamber’in ehl-i beytine lânet okutan Yezit’i! O kadar kolay mı peki, o kadar kolay mı her şey? Boşuna mı söylemiş Hacı Bektaş-ı Veli’nin meşalesinde yürüyen, Taptuk Emre’nin öğrencisi Yunus?

Kızılderililer

Orta ve Güney Amerika’da, Kızılderililere etmediğini koymayan İspanyol ve Portekiz İmparatorluklarının kimselerini, askerlerini düşünün, av hayvanı olarak kullandılar o mâsumları. Bizim okur yazarlarımızın, ozanlarımızın öldürüldüğü gibi öldürdüler tüm ozanlarını, kültür taşıyıcılarını. Sopalara bağlayıp ateş üzerinde neler ettiler ah dilim varmaz, içim etmez söylemeye bile, asla!… Ve sonra her pazar ibadete giden de onlar değil miydi? Sorsan kendileri ilâhî yolun erleri idi!

Amerikan İngilizleri

Peki ya Kuzey Amerika? Ne ettiler ki, düşünün ne ettiler ki İngilizler orada, Orta ve Güney Amerika’da yaşanan her kötülüğe, öldürmelere, katliamlara karşın hâlâ milyonlar ve milyonlarca Kızılderili varken Kuzey Amerika’da bir avuç kaldı o masumların torunları? İlk biyolojik silâh bile, çiçek hastalığı, onların üzerinde kullanıldı Amerikan İngilizlerince. Sorsan onlar da ne kadar kutsaldılar ve ibadetlerini asla aksatmadılar, “Elohim” (Allah) için savaşıyorlardı!

Yunus’un Öğrencileri

O kadar kolay mı her şey, o kadar kolay mı? Vicdanını susturabilene o kadar kolay demek ki! Halbuki bizler Yunus Emre’nin öğrencileriyiz, öyleydik;

“Bir kez gönül yıktın ise…”

Sevi ve ışık ile!…

Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan