Ay Işığı Yolcusu

Suçlu Kim?

29 Aralık 2020

Yazı: Suçlu Kim? | Yazan: Atakan Balcı

Başıma bir şey gelirse, suçluyu biliyorsunuz. Yalnızca dürüst oldum, hepsi bu. Nokta nokta taşıdım içimi adım adım her anımda. Başıma bir şey gelirse, suçluyu biliyorsunuz. Ulu Önder’e kim saldırdıysa, özgürlüğe kim düşmansa, kendi düşüncesini dayatan iki yüzlü her kimse odur sorumlusu. Bu arada, “münafık” iki yüzlü demektir, biliyor muydunuz?

Kalıtı Koru

Başıma bir şey gelirse, suçluyu biliyorsunuz. Kalıtı kim harcadıysa, iftira üstüne iftira ile adımlarını kim sağlama aldıysa, küfrü ve yalanı kim egemen kıldıysa, utanmadan kendini “küfre karşı en büyük savaşçı, ulu” ilân eden her kimse suçlu oldu. Başıma bir şey gelirse suçluyu biliyorsunuz. Ben azım, azınlıktayım. Fakat unutmayın, bu yalnızca görünüş; görünüşe aldanmayın. Vardım, varım, var olacağım.
 

Koyun beni Hakk aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Kadılar müftüler fetva yazarsa
İşte kement işte boynum asarsa
İşte hançer işte kellem keserse
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Pir Sultan’ım arşa çıkar ünümüz
O da bizim Ulu’muzdur, Pir’imiz
Hakk’a teslim olsun garip canımız
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.

Pir Sultan Abdal

 

Ehlî Istırap

Başıma bir şey gelirse, suçluyu biliyorsunuz. Kalemleri hüzünle değil şevkle kıranlar, bir kırık gözlük dışında parça bırakmayan ehlî ıstırapları oluşturanlar, yabanın özgür doğasını kendi vahşetleriyle karşılaştıranlardır suçlular. Ehlî ıstırap, doğallıktan uzak acıları doğurtan kötülüğün evlâdı/çocukları görmüyorlar, anlamıyorlar, anlamayacaklar ve o yüzdendir ki çamurdan oyuncaklarının içinde boğulacaklar. Çünkü yıldızsız geceler bile biter, en uzun gece bile biter; egemen olan ışıktır her zaman en karanlık anda bile, güneş yeniden doğar karanlığın içinde. Başıma bir şey gelirse suçluyu biliyorsunuz, çamurun tahtında oturan kir ve kirliliğin iyesi, gübrenin yararlarından uzak susuz kötülüğün üresidir kötülüğün annesi. Bir taht uğruna, koltuk uğruna yaşamları harcayan, insanları satan uğursuz, iftiralarla güreşen hilekâr kimselerdir suçlular, suçlu!

“Sanık”

“Sanık ayağa kalk” denir ve ayağa kalkar tüm masumlar, unutmayın ey masumlar! Onlar görmüyorlar ama hissediyorlar! 19 Mayıs 1919’u ve 40 yıl sonrasını, 19 Mayıs 1959’u unutma. Güç erkte değildir ve Arapçılar için yeniden, kuvvet kudrette değildir. Güç erkte değil, sevgidedir, masumlukta. Güç erkte değil, çiçektedir, en çirkin böcekte, doğada. Güç erkte değildir, çıplak tinde, kutta, var oluşun yoklukla örüldüğü noktada. Güç erkte değildir. Ama erk’i bile “güç” diye çevirenlerin toplumunda bunu anlamak güç, anlatmakta öyle.

Sevi ve ışık ile!…

Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan