Ay Işığı Yolcusu

Bilmişlik, Ölüm, Kırım

15 Mart 2022

Yazı: Bilmişlik, Ölüm, Kırım | Yazan: Atakan Balcı

Atatürk’ün gölgesinde Atatürk’e küfürler saymak usa sığmaz ancak ülkenin gerçeği bu. Yalancılar hâkânını, târihin, esenliğin, barışın savunucusu sayan iblis uşağı bilmezler, Atatürk’ü suçlar, doğayı suçlar, kediyi suçlar, köpeği suçlar, böceği suçlar, tavuğu suçlar ve katleder. Sonra ne mi olur? Yeni yüzyılımızın başlarında tavukları canlı canlı kireçleyip gömdüklerinde, çok süre geçmedi henüz aslında, ne olduysa o olur. Kuşların, tavukların yediği keneler her yanı sarar, denge bozulur, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi”nden yüzler, binler yaşamını yitirir. Kimseler yine yığın yığın sürüklenir aydınlığı karanlıklara boğan sanal ampullerin ardından ve aslâ aynaya bakmazlar. Hâlbuki ne demişti Zen Ustası:

“Boş Ayna!… İşte bunu anladığında, her şeyi anlayacaksın!”

Her şeyi anlamak nedir peki tüm olarak? Her şeyi anladığında nereye ulaşırsın? Her şeyi anladığında Sokrat’a (Sokrates) ulaşırsın:

“Tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.”

Yaştan yaşa varan, yaşamı yaşananlara kırdıran kimdir, nedir? Bu kıskançlık, boşunalık duygusunu hep mi destekler en ufak bir ışık umûdunda? Oldukça iyi, soldukça kötü mü her bir aydınlık nokta ve hattâ her şey, her kimse süreç süreç?

Hangisi daha kuşkucu, hangisi daha kuşkulu, hangisini kanatır yaşam içten içe gerçekten? Sinsice güldüler gözlerinin içine bakarak, yalanları “Rüzgâr Gibi Geçti” film adı gibi. Yasalar değil, özyapısı durdurur kötülüğün karşısında kişiyi. Yasalar, engellemek içindir kötüyü, kötü erekliyi, kötü yürekliyi. İyi uslu, güzel yürekli olana engel yoktur, bilir duvarlarına baka baka yığınlar aslında bunu, gerçeklikten tüm kopmuşluklarıyla. İyi olanı kimse engelleyemez aslâ!

Sevi bir esenlikten çok uzak değil.

Esenlik esenleşmekten çok uzak değil. Sürgün ille de toprakla değil, kişilerin yüreğindedir kimi zaman. “Boş Ayna” nerededir? Uzakta mı, yakında mı, hiçlikte mi, yoklukta mı, varlıkta mı? Bakmadığın yerde ey kişi olması gereken yer boş aynanın, bakamayacağın yerde.

Yalancılar hâkânını saraylarda yaşatan bir ulus yıkılır eğer özündeki ışığa yönelmez ise. Yalancılar hâkânı, mısır püsküllü başlığıyla mezarından bile seslenebiliyorsa bir ulusun özüne, o ulus ayakta kalamaz, yıkılır. Devletler yıkılırsa uluslar yenisini kurar. Ya yıkılan ulus olduğunda?

Sevi ve ışık ile!
 
 
Atakan Balcı
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 15 Mart 2022 at 13:41

    “Ülkenin gerçeği bu” diye yazmışsın ya yazının başında, içim acıdı okurken. Elbette doğru sözlerin; canımı acıtan bir kitlenin yalan yanlış bilgilerle beyninin yıkanıp kendi ceddine sırtını dönmüş olması. O Ata ki soluduğumuz her özgür nefesin müsebbibi.
     
    Bilginin yayılımının bu derece hızlı olduğu günümüzde kirli bilginin de yayılma gücü o kadar fazla ne yazık ki. Tüm bunlar nasıl temizlenecek tasası içimden çıkmıyor 😞

    • Yanıtla Atakan Balcı 15 Mart 2022 at 23:05

      Elimizden geldiğince adımlıyoruz, adımlayacağız tozlu yolu aydınlık için. Ne yazık ki birçok ilkenin gerçekliğini acı deneyimlerle öğreniyoruz.

      • Yanıtla Nimet Canbayraktar 16 Mart 2022 at 11:06

        🤔😥💖 Söyleyecek söz bulamıyorum, gerçekleri okumak daha da üzdü. Dilerim karanlığın en koyu olduğu zamanlardır yaşanan zaman, aydınlıklar yakındır.
         
        Güzel bir Dünya’ya, yüreği iyilik ve vicdan yüklü insanlara hasretimiz.

        • Yanıtla Atakan Balcı 17 Mart 2022 at 15:18

          Yer yüzünde iyiler var, iyilik var ve var olmayı sürdürecek. Onu büyütmek, işini kolaylaştırmak da biraz olsun bizlerin işi sanırım.

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 17 Mart 2022 at 13:07

    Biz en iyisi gözümüzü “ışığa” dikelim.. Işığı besleyelim.. Işığın büyüdüğü yayıldığı yerde “karanlık” yok olur!
    Saygılarımla..

    • Yanıtla Atakan Balcı 18 Mart 2022 at 15:09

      DENGE çok önemli elbette ve küçük bir ışık damlası bile koca karanlıklardan daha erkli ve güçlü! Teşekkür ederim!

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan