İremushka’nın Panosu

Kraliyet Ailesi | Bu Çile Kaç Sene Çekilir?

17 Mart 2022

İngiliz Kraliyet Ailesi

Merhabaa, İngiliz de olsa Türk de olsa şatafat ve gösteriş deyince kimse hayır demiyor 😃 O altın varaklı mobilyalar, illa her ülkede tercih ediliyor, bir alıcısı mutlaka bulunuyor.

“Less is more” kavramından epey uzak olsa da sadelik arayışında olan arkadaşlarımızın bile imrenek baktığı, bazen de şöyle bir iç geçirdiği aileyi beraber tanıyalım bir de. Evet, “İngiliz Kraliyet Ailesi”ni kaleme aldım sizler için.

Haydi merakları giderelim!

Çocukluktan bu yana, dergilerde ve kitaplarda bu ailenin peri masalı gibi olan yaşam tarzını, büyülü hikâyelerini okuduk hep. Tarihe ve gerçek haberlere daha hakim olmaya başladığımızdan itibaren ise bu masal tadında yaşamın iki yüzü olduğunu öğrendik. Her güzel şey gibi bu ailenin mensubu olmanın da karanlık bir tarafı mevcut.

✖️ Yok öyle sevdim evleneceğim!

Türk aile yapısındaki “Ailelerin de bi’ onayını alalım” hissiyatı onlarda da var. 1772 Kraliyet Evlilik Yasası’na göre, öyle kafalarına göre evlilik teklif edemiyor prensler, kalbe giden yol hükümdarın onayından geçiyor yani anlayacağınız.

✖️ Yaz günü kar yağmasa da o şortlar, tişörtler tarihe gömülecek.

Mütevazi ve sade giyim tarzı tercih etmeli bu ailenin mensupları. Mini etekler, kalça dekolteli Gülşen kıyafetleri falan anca rüyada… Seyahate giderken de yanlarında siyah bir kıyafet kombini bulunmalı. Her an cenaze çıkabilir olasılığı size komik gelse de durum bu. Düğünlerde alkış, cenazede göz yaşı kombinleri her zaman hazır ve nazır.

✖️ Nikahlı karım değil mi kardeşim, öperim de sarılırım da.

Hiiç de öyle kolay değil bu onlar için. Çünkü topluluk önünde samimi hareketlerde bulunmak yasak. Hatta Kate Middleton ve Prens William ’ın toplum için de el ele tutuştuğunu bile çok nadir görürsünüz.

✖️ Şöyle bir sahil kasabasında rakı-balık keyfi de mi yok?

Hayır yok! Olası bir gıda zehirlenmesine karşı Kraliyet Ailesi mensuplarının balık tüketimleri oldukça az.

Bir de en çok güldüğüm Monopoly oynamanın yasak olduğu konusuydu, aile birliğini zedeliyormuş. Yahu ben eşimle sürekli oynuyorum ama o daha çok arsa satın aldı diye küsmüyorum 😀 Açıkçası bu tarz yasakların sebebinin bazı toplulukların kendilerini merak konusu olmak için gizlemelerindeki amaç gibi geliyor. Reklam kokan kurallar bunlar.

Ancak gün oldu devran döndü.

Tabii sonra n’oldu? Sarayın küçük oğlu gümbür gümbür geldi ve “Seviyorum” dedi evlendi, rızası olmayan aile üyeleri dahi sesini çıkaramadı. Çoğu kural çiğnendi ancak ardından sorunlar katlanarak devam etti. Ah Kate, senin kıymetini yeni bildiler 🥺

Meghan Markle da tabi ki Prens Harry ile evlendikten sonra bazı köklü değişimlere boyun eğdi, hakkını da yemeyelim. Yazılı kural olmasa da saray mensuplarının sosyal medya hesaplarının olmaması gerekmekte. Zaten ben de gelinlerin kahve storyleri atıp bardakların linkini verdiklerini hayâl edemiyorum. Ayrıca oyunculuk kariyeri bitti ve hayranları ile fotoğraf çektirme durumu da tarih oldu. Bu da ailenin bir kuralı, imza vermek ve fotoğraf çektirmek yasak.

✖️ Babaannenin de gönlü alındı ama sonra yeniden geri bırakıldı 🤭

Meghan ve Harry’nin kızlarının ismi 2. Elizabeth’in lakabı olarak kararlaştırıldı: Lilibet. Kraliçe çocukluğunda kendi ismini söylemekte zorlandığı için kendisine Lilibet diyormuş. Bak bak ne gelinler var diyeceğim ama bizimkilerin böyle modern lakapları yok maalesef 🤣

✖️ Bebeklerin de kıyafetlerinde bir kural söz konusu.

Belli bir yaşa gelene kadar saray bebekleri özel dikilmiş şortlarla dolaşmaktalar. Öyle yok mavi eşofmanlar, yok ayıcıklı sweetshirtler yok canım, üzgünüz.

Her kesimin ve her göçmenin de belli adetleri bulunuyor bizim ülkemizde de. Kimisi abartı geliyor, alışık olmayan kişiyi bunaltabiliyor. Kimisi de ne güzel kurallar bunlar dedirtiyor. Çerkes olarak bazı kurallarımız çok yanlışken bazıları da kulağa çok tatlı geliyor.

Sizin de var mı İngiliz Kraliyet Ailesi gibi kendi ailenize özgü kurallar?

Hayat renkli, günler şeker 🍭
 
 
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan