Üçüncü Göz

Canım Sümoş

6 Mart 2023

Yazı: Canım Sümoş | Yazar: İlayda Oylum Güleryüz Çetinel

Üniversiteden arkadaşım, canım, iyi ve kötü gün dostum.

Depremin olduğu gün sesini duydum ya ne mutlu bana. Günler sonra yüzünü ekranda görünce hissettiklerim çok garipti. Ya olmasaydın? Ya giden canlardan biri de sen olsaydın? Ne hikayeler başlayamadı, yarım kaldı, eksik kaldı, yok oldu… Çok şükür ki sen bizimlesin.

Sümeyra! Bak ne buldum?

Sümeyra ismi ülkemizde sıkça kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Sümeyra 3 faklı anlam taşıyan bir kelimedir. Bu ismin anlamlarının başında ise kıvrılmış yaprak manası gelmektedir. İsmin doğa ile alâkalı diğer anlamı ise çağla meyvesi şeklinde geçmektedir. Sümeyra isminin son anlamına bakıldığında ise rüzgarın kaldırdığı toz olarak tanımlandığı görülmektedir. Aynı zamanda bu isim kasırga ve fırtına anlamlarına da karşılık gelmektedir.

Bir şey yapamadığınızda bile yapacak bir şeyi bulma meselesiymiş yaşam. En yakın arkadaşınız ve ailesi depremden sağ kurtulmuş ancak hayatı(mız) sekteye uğradıysa ne yapacağınızı şaşırırsınız. Uzaktan korku filmi izler gibi izlediğiniz ve yaşadığınız, deneyimlediğiniz şeyler çığ gibi çoğalır. Öfke olur, suçluluk olur, donukluk olur, sus olur, gözyaşı olur… Olur da olur yani. Hissetmesi gerekmeyen insanın içine dert olur da bu duygular, hissetmesi gerekenlerin yanından bile geçmez iyi mi!

Ne zorlu bir dünyaya denk geldik ey dost. İki yaşayıp gidecektik, ne büyük acılara tanıklık ettik, ediyoruz.

Bir deprem ki bir çok insanı çaresizlikler içerisinde bırakan, kollektif bir acının en has üyesi ilan eden. Üstelik yol açtıkları önlenebilecekken, insanın hadsizliği ve doyumsuzluğunun da sonucu olan…

Söyleyecek söz çok ama bizim artık harekete geçmemiz lazım. Ben bir kalbe dokunmak için bu köşeye geçtim. Bazen yaşam üçgeni akan hayatın içerisinde kağıt, kalem ve duygular oluyor. Yazmazsan kanıyorsun. O yüzden bu da arkadaşıma bu kötü günlerin hatırası olsun istedim.

Sümeyra; isminin anlamında da var olan “kalkan toz” durulduğunda ben yine yanı başında olacağım. Seni sevdiğimi ve elimden geleni yapmak için her zaman burada olduğumu bil istedim. Bu da geçecek. Oyluş.

 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan