Üçüncü Göz

Her Şey Çok Daha Güzel Olacak

15 Mayıs 2023

Yazı: Her Şey Çok Daha Güzel Olacak | Yazar: İlayda Oylum Güleryüz Çetinel

Koklayacaksın çocuk her çiçeği, her köşeyi, bu Cumhuriyet’in savaş olmayan savaşını kutlayacaksın çocuk. Seviyor-sevmiyor diye sormana gerek kalmayacak, sabret, endişe etmene gerek yok, acaban yok. Hepsi seni çok seviyor, sevecek bekle. Birlikten kuvvetin içine uyandın bugün.

Bugün güneş ayrı doğdu, zeytin ağaçları umut doldu. Bu yaz yiyeceğin domatesin tadı başka, zeytinin dalı başka bekle çocuk. Göreceğin bambaşka. Az kaldı. Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor evet ama keyifle ve huzurla son bulacak bunlar. Günaydınla ve iyi akşamlarla mesela…

Her çiçek dünyadaki bütün çocukları temsil ediyor olacak bu bahçede ve ben sizi koparmadan da koklamayı çok seviyor olacağım. Renklerinize, renklerimize bayılıyorum. Ne güzelsin memleketim, denizim, gökyüzüm, insanım. Çiçek bahçelerinde gezer gibi yaşayacağım ÇOK DEĞİL 2 hafta sonra huzurlu, güvenli ve mutlu.

Tüm acıların içinden umutlu şarkılarla geçmeyi ‘Hayat bayram olsa’ şarkısını hüzünlü bir kış günü ant içerken öğreniyoruz biz. Herkesi kucaklamaya, büyüklerimi saymayı küçüklerimi korumayı bize Atam söylemedi mi? Neyi yanlış söyledi ki zaten, bekle çocuk. Kutlayacaksın güzel kardeşim, şimdiden de kutla, yaşayamadığın, örselendiğin, kısıtladığın her günü neşeyle, keyifle, unutmayarak kutla ve unutulanlara birer tane çiçek dik hemen şimdi. 2 haftada nasıl büyür umut gör. Çünkü çiçekler kadar güzel insanların hatrına dönüyor bu dünya. İnandın evet ve şimdi biraz daha yürü o güzelim yolları. Ağaçları kesilen yerlere, yakılan yerlere bir bir ağaç dikerek başla, umut senin soyadın şimdi. Tak onu göğsüne ve çek içine içine güzel havayı, çeyrek asırdır unuttun bunu. Şimdi dur ve derin bir nefes al. Çok değil 15 gün sonra yeniden yaşamayı öğrenme zamanı… Sen şimdiden yaşa.

Sen Ey Türk İstikbali’nin evladı; elinden gelenin fazlasını yaptın, yapmaya devam et ve elinden çiçek tohumunu hiç mi hiç eksik etme, olur mu?

Mis kokan yer çöp kokmaz unutma, çöp zaten düzgün ayrışsa, uygun konulsa doğaya katkısı olan bir şey değil mi? Bu döngüyü kırdığımızda, hiçbir kırılmanın böyle umut dolu olmadığını tadacaksın, tamamla ve kendine, kardeşine olan inancını kaybetme. Çok güzelsin, her şey çok güzel oldu, olacak. Başkalarının hainliği senin doğrunun yanından teğet geçmez unutma.

Evet, şimdi görevin daha büyük. Binlerce yarayı saracak, sarılacak ve umut tohumlarını saçmaya devam edeceksin. Böyle büyük bir sorumluluğun var; tüm zamanlardan daha çok şey yapacaksın, bunun için ortamın, mevsimin, gücün sende. Ne duruyorsun? Yürüme koş, sahip çık vatanına, çok daha güzel oldu demeye az kaldı, hazır mısın?
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan