Moda

2024 Gelinlik Trendleri

13 Şubat 2024

Yazı: 2024 Gelinlik Trendleri | Yazan: İrem Savaş Sakin

Merhabaa;

Evlensin ya da tercih etmesin her kadının aklında bir gelinlik modeli canlanır.

En özel günlerden biri olan düğün, herkesin kusursuz olmak için çabaladığı bir kargaşaya dönüşebilir. Bazen panik hali ve kararsızlık, olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Gelin beraber 2024 gelinlik modasına göz atıp tercihlerimizi derleyelim. Kafa karışıklıklarının üstesinden birlikte gelelim.

HAZIR MISINIIZ? 👰🏻
 

2024 Gelinlik Trendleri

 
Kimimiz kuğu gibi süzülen su gibi akan beyaz kumaşlar seçerken, kimimiz de parıl parıl parlayan kabarık modellere göz kırpar. Hepsini tek tek kaleme alıp tarzınıza en uygun gelinliği seçelim öyleyse.

Balon Kol Detaylı Gelinlik Modelleri

Balon kol modelleri zamansız bir şıklık olarak tanımlanabilir. Geçmişten bugüne her sezon ben de buradayım diyen balon kol modellerine göz atalım.

Yazı: 2024 Gelinlik Trendleri | Yazan: İrem Savaş Sakin

Ayrıca belirtmek isterim ki tesettür gelinlik modellerinde balon kolun naif taçlarla buluşması benim için dönemsel bir şıklık demek. Seçenekler arasında değerlendirebileceğimiz hem modern hem şık bir tercih.

Portatif Etekli Gelinlik Modelleri

After party seçeneğinde de aynı gelinlikle devam etmek ancak kıyafet değişimi ile de vakit kaybetmek istemeyen hem de iki gelinlik masrafından tasarruf etmek isteyenler için ideal bir seçenek. İlk çıkış ve dans anında da size kolaylıklar sağlayacak modelleri sizler için derledim.

Yazı: 2024 Gelinlik Trendleri | Yazan: İrem Savaş Sakin

Uzun Kollu Gelinlik Modelleri

İtiraf etmem gerekirse benim hayallerimdeki gelinlik tam olarak bu modellerdi ancak pandemi dolayısı ile düğünüm şubattan temmuz ayına kadar ertelenince aşırı sıcaklarda cesaret edememiştim 🥶 Ancak özellikle kış düğünlerinde size ilham olabilmesi için şuraya iliştiriyorum;

Yazı: 2024 Gelinlik Trendleri | Yazan: İrem Savaş Sakin

Kasnak işlemeli gelinliklerin gece boyu hareket alanınızı kısıtlamasından dolayı ikinci gelinlik tercihini de yapabilirsiniz. Böylece eğlenceniz de yarıda kalmaz, daha az yorgunluk ile geceyi sonlandırırsınız. Son zamanlarda birkaç gelinlik tercihini aynı geceye sığdıran gelinlerimiz de oldukça fazla. Ünlüler dünyasında da bu duruma rastlıyoruz epey.

Sahi ünlüler demişken:

Ben geçtiğimiz yılları da kapsayan, gördüğümden beri hafızama kazınan birkaç ünlümüzün benim favorim olan gelinlik tercihini de buraya iliştiriyorum. Sizin favoriniz hangisi?

Hazal Kaya | Sinem Kobal | Gökçe Bahadır


Hazal Kaya | Sinem Kobal | Gökçe Bahadır

 

Gelin Makyajı Tüyoları

 
Düğün makyaj provası diye de bir şey mevcut 😂 Gelinlik provası bitti şimdi de bu çıktı meydana. Ben açıkçası onca koşuşturmaya bir de bunu sığdıramayacağım için hiç kalkışmadım. Ancak birkaç tüyo vereceğim.

Makyaj çoğu davet için endişe duymayacağınız bir konu olsa da düğündeki enerjik tavrınızda akması, sızması olmayacak kalitede yapılması en önemli unsur.

Düğün öncesi güzel görünmeliyim telaşında 1 gün önce yapılan cilt bakımı büyük hatalardan biri. Eğer makyajın daha iyi oturması, cildin parlaması için cilt bakımı randevusu alacaksanız bunu mutlaka düğün makyajından 4-5 gün önce olacak şekilde planlayın.

Vee ipek kirpik aşıklarına sesleniyorum:

İpek kirpikler makyaj sanatçısının çalışmasını zorlaştıracağı ve makyajınıza uygun kirpik ilavelerini imkansızlaştıracağı için düğünden önce ipek kirpik uygulaması yaptırmamanızı öneririm.

Genelde gelin adayları dudaklarda açık ve nude tonlar kullanıyor olsa da bazen kırmızı tercihleri de görüyoruz. Naif tavrı geri planda bırakan bordo, kırmızı vb iddialı renkleri düğün makyajınızda tercih etmemenizi öneririm.

Oval yüze sahip gelinlerimiz ise kontür yaparken aydınlatıcıyı ağırlıklı kullanmalıdır. Ancak oval yüz şekli hemen hemen her makyajı kaldıracağından da ayrıca şanslı olduğunuzu söylemeliyim.
 
 
Hayat renkli, günler şeker 🍭
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan