İremushka’nın Panosu

Eskitilmiş Yaz

5 Nisan 2019

“Müzik doğruca ruha seslenir, ruh da kendisini ancak müzik yardımıyla en iyi şekilde anlatabilir.” – WoIfgang Van Goethe

Merhabaa, baharın gelişini kutlayarak başlamak istiyorum bu haftaki blog yazıma. Musmutlu bir ilkbahar-yaz sezonu geçirin, hep çiçek açsın bahçeniz!

Tam da bahar gibi içinizi ısıtacak, alternatif pop ve rock türü altında şarkılarını yazıp söyleyen genç bir grup olan Eskitilmiş Yaz (@eskitilmisyaz) ile tanıştıracağım sizi bugün.

Eskitilmiş Yaz

Grubun vokalisti Burak Savaş (@buraksavasyan) ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 2016’dan beri şarkıları ile onu dinleyen birçok insanın ruhunu doyuruyor diyebilirim kesinlikle. Şarkıları, özellikle yeni albümü ‘Teğet’ ile tanıştıktan sonra günün her farklı dakikası arkaplanımda çalan Eskitilmiş Yaz şarkıları ile geçmeye başladı.

Burak, hem şarkıları yazıyor hem de seslendiriyor. Aslında seslendiriyor kelimesi yetersiz kalacaktır, ne demek istediğimi de hemen aşağıya iliştirdiğim ‘Teğet’ albümünü dinleyerek daha iyi anlayacaksınız…

Yazıya, -kulaklıklarınızı takıp bir süre hayatla bağlantınızı keserek- bu ruha dokunan sesi dinleyip devam etmenizi öneririm! 🎵

https://www.youtube.com/watch?v=afZefARZoDs&list=PLQvTIkiq5bEMCx7lntTfQtZ6-oR7EE-ne

Eskişehir’de üniversite hayatlarını sürdüren bu ekip, kendi şehrinde olduğu gibi sosyal medyada da yoğun ilgi görmekte ve konser programları ile dinleyicileri ile buluşmakta.

İrem: Söz yazmak ve bunları dile dökmek. Varoluş amacınızı tüm ekip adına tanımlayabilir misin, Burak?

Burak: Var olma sebebimiz, insanların duygularına eşlik etmenin verdiği mutluluğu tatmak. Yalnız olmadıklarını bu duygunun daha önce birileri tarafından yaşandığını müzik ile anlatıyor olmak.

Aslında bu cevaptan sonra arkama yaslanıp bir ‘ohh’ çektim. Anlaşılmıştı, röportaj keyifli devam edecek, Burak anlaşılır ve net cümleleri ile yazının gidişatına büyük ölçüde yardımcı olacaktı. Öyle de oldu…

Eskitilmiş YazParçaların söz yazarlığını üstlendiğini söylemiştim, Burak’ın. Şimdi bu yanıttan sonra da anlıyoruz kelimelerin dile gerçekten kalpten döküldüğü için, biz dinleyicilere de böyle güzel yansıdığını.

“Müzik, duyguIarımızın en açık dilidir.” – Emil Zeig

Yeni Albüm | Teğet

Albümdeki Sensiz Olmaz şarkısı, Spotify listemde favorilerime eklendi bile. Enerjimi yükselten şarkıların hastasıyım ama aynı zamanda beni bazen olduğum andan alıp uzaklara götüren şarkıların da. Tam da benim gibi değişken ruh haline sahip olanlar için, farklı ruh halimize uygun şarkıları Teğet albümünde bulabiliyoruz.

Düğümlerim şarkısı ve özellikle Burak’ın dinlendirici sesi, size yazın deniz kenarında eşlik edebilecekken kışın da yağmurlu bir günde kahvenizle baş başa kaldığınızda sizinle olabilecek türden.

Son olarak mutlaka dinlemenizi önereceğim bir şarkılarını şuraya iliştirip size veda ediyorum: Eskitilmiş Yaz – Kimse Konuşamadı 🎶

Eskitilmiş Yaz Grubu’nun (@eskitilmisyaz) konser takvimine Instagram hesaplarından ulaşabilirsiniz. Canlı dinlemek ve duygularına ortak olmak daha da keyifli olacaktır!

Emek verilen her işin başarıya ulaşacağına inanan biri olarak bu grubun her bir yeteneğini ayrı ayrı tebrik ediyorum öncelikle ardından da röportaj sırasındaki kibar ve anlayışlı tavırları ve bu güzel işlere imza atabildiklerinden dolayı 🙏🏼

Eskitilmiş YazEskitilmiş Yaz Ekibi

Gitar: Metehan Çelik (@metehanclk)
Vokal: Burak Savaş (@buraksavasyan)
Bas Gitar: Deniz Kanmaz (@deniztheghost)

Şans hep yanınızda olsun, daha da başarılı günler göreceğiniz konusunda en küçük bir şüphem yok. Yolunuz açık olsun…

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 5 Nisan 2019 at 10:07

    Dinledim parçalarını, gerçekten de çok güzel İremcim. İyi ki bizlerle de tanıştırdın grubu. Benim favori parçam da Geceler Şimdi oldu.

    • Yanıtla İrem Savaş 5 Nisan 2019 at 11:21

      İyi ki ben de tanıdım Didem Ablacım. Çok teşekkür ediyorum onlar adına da ☘️
       
      Keyifli dinlemeler öyleyse 🥰

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan