Dönüşüm

Panik Atak

10 Nisan 2019

Yazı: Panik Atak | YAzan: Panik Atak
Aslında bu hafta yoganın 5 prensibi konusunun 4. basamağı olan doğru beslenme üzerine yazacaktım lakin Instagram’da karşılaştığım bir tevafuktan bahsetmek istiyorum. Tesadüf demiyorum çünkü inancıma göre ilahi düzende tesadüf olamaz, bu biz insanların boşluk doldurmak için uydurduğu bir kelime ya da kollektif bilinçten özünden uzaklaşmış.

Tevafuk Yaradanın Kusursuz Uyumu Denk Getirmesi

Instagram’da karsima sevgili Bilge Karadeniz‘e ait bir video çıktı. Videoda anlattıklarını dinlerken; “Ne kadar aynı yollardan geçmişiz” diye düşünüdüm. Ardından da Instagram profilinde gezerken buldum kendimi. Profilinin biyografi kısmındaki linkten biraz önce kısa versiyonun izlediğim videonun tamamına ulaştım. Videonun bir saat on dakika olduğunu görünce içimden bi’ vazgeç sesi gelse de kısasını izlediğim videodan ne kadar etkilenmişsem artık başladım izlemeye.

Panik ataktan bahsetiyordu sohbet.

Birden taa on yıl öncesinde buldum kendimi; gecenin ilerlemiş bir saatinde arkadaşım Filiz’in on bir yaşındaki oğlu Cem aramış; “Fatoş Teyze biz Acil’e geldik. Annem hiç iyi değil gelebilir misin?” demişti.

Apar topar çıkmış, Anadolu Hastanesi’ne gitmiştim. Gördüğüm manzara içimi acıtmıştı. Filiz’i solunum cihazına bağlamışlar, nefes alamıyor, ağlıyor, korkuyor, korkutuyordu… Sebep Panik Atak!

İnanılmaz neşeli, hayat dolu bir kadını bu halde görmek gerçekten içime çok dokunmuştu. “Allah’ım sen hiç kimseye yaşatma böyle bir şeyi,” diye dua ettiğimi hatırlıyorum.

Doktor bir arkadaşım Panik Atak hastalarının bir çoğunda ölüm korkusu olduğunu, kalp çarpıntısı, iç sıkıntısı ile geldiklerini kalp krizi geçirdiklerini düşündüklerini ve zihnin bedene tüm sinyalleri verdiğini anlatmıştı. Zihnin gücünü ilk keşfedişimdi sanırım.

Videoyu hiç sıkılmadan hayatımdan kesitlere tanıklık ederek keyifle izledim. Bilge tüm bu süreci anlatan bir kitap yazmıştı: Ruhun Bilgesi. Shbet bunun üzerinden ilerliyordu.

Hayat yolumda kitapların yeri ayrıdır

Tanıyanlar bilirler, dönüşüm yolumda kitaplar rehberim oldu çok şükür. Bu tevafuğun bir sebebi olduğuna inandığımdan, video sona erer ermez D&R’ın yolunu tuttum, kitabı aldım 🤗

Kitabın gelirinin bir kısmının Bizim Çocuklarımız Derneği‘ne ayrılmış olmasını da öğrenmek ayrı bir güzellik oldu benim için.

Elimin deydiği her kitapta olduğu gibi bana bir cevap olsun diye açtığım sayfanın başlığının “Yediğini Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim” olması tam da yazacağım konunun “doğru beslenme” olduğunda karşıma çıkması bu yazımda kitaptan bahsetmem gerektiğini hissettirdi bana.

Bu arada kitap beslenme üzerine değil, ilginç bölüm başlıklarından bazıları şöyle:

‣ Zihnin Sesleri
‣ Ruhun Serzenişleri
‣ Ölüm Sen Güzel misin Yoksa Çirkin mi?
‣ Sen Ne Aradın da Ne Bıldun?
‣ Keşke ve Asla Kardeşler
‣ Su ve İnsan

Sevgili Bilge Karadeniz kitabı geçirdiği panik atak rahatsızlığından sonra yazmış. Bu sıkıntılı süreçte yaşadıkları ve iyileşme sürecini anlatıyor kitabında. Oldukça samimi bir dille yazdığını da belirtmek isterim. Bazı bölümleri okurken biraz daha detay olsaydı diye düşündüm (detay seviyorum malum 😉) Bir solukta okudum, bitirdim ve bu hafta “Yoga Felsefesi“ne ara verip bu kitaptan bahsetmek istedim.

Kim bilir belki de yazımı okuyanlar arasında bu hastalıktan muzdarip olanlar, kitabı şu anki yolculuguna rehber edecekler vardır.

Mutlaka bir sebebi vardır, mutlaka bir şeye vesile olacaktır ki yazı rotamı değiştirmeme sebep oldu…

Şifa olsun o zaman tüm okuyanlara 🤗

Sevgiyle, sağlıkla, baharı hissederek mutlu kalın 🌼🍀🦋

Fatoş Şahin

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 13 Nisan 2019 at 11:36

    Hiç şahit olmadığım ama yaşayan bir kaç kişiden dinlediğim kadarıyla panik atak, geçiren kişiyi oldukça hırpalayan bir durum. En çok da tekrarlanma korkusu sanırım insanları dehşete düşürüyor.
     
    Dergimizde bu konuya değindiğin ve empati ile kaleme aldığın yazın için çok teşekkürler Fatoşcum 🙏🏻

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan