Dönüşüm

2019’a Veda Ederken

18 Aralık 2019

Yazı: 2019'a Veda Ederken | Yazan: Fatoş Şahin

Bu benim 2019 için son yazım olacak, 13 gün sonra 2020 rakamlı yeni bir yıla “merhabaaa” diyeceğiz.

Her yeni yılın umutları, özlemleri, sevgileri, heyecan dolu anıları katkıları, hayal ettiğimiz, düşündüğümüz ve planlarını yaptığımız şeylerin detayları var. Bunların ne derece gerçekleşeceğini bilemeyiz sadece zihnimizde kafamızda ve yüreğimizde tasarladığımız umutlar ve düşlediğimiz nice mutluluklar var her yeni yıla dair.

Yeni demek umut demek. Zaten o yüzden değil mi bu kadar heyecan vermesi.

Yeni yıl, yeni ev, yeni iş, yeni alışkanlıklar, yeni gelin, yeni damat, yeni kitap, yeni öğrendiklerin, yeni hayat, yeni araba, yeni bebek, yeni resim, yeni yazı, yeni bakış açısı, yeni tasarım, yeni planlama, yeni kuşak, yeni oluşum, yeni arkadaşlar, yeni umutlar, yeni başlangıçlar…

Böylece sıralanıp gider.

Bunların içinde sanırım en önemlisi her an değişen, gelişen yeni farkındalıklarıyla yeni bir biz!

Birkaç yıldır yeni yıla girişte yeni yıl umutları dışında eski yıldaki katkıları mı, değişimleri mi, farkındalıkları mı, eksikleri mi, artıları mı düşünür oldum. Kimleri istemeden kırdım, kimlere kırıldım, kime yeterince dokunabildim, kimi görmezden geldim?..
Geride bıraktığım yıl bana neler öğretti, benim için nasıl gecti? Öylesine mi yaşadım?

Benim 2019 özetim

Bir kaç yıldır olduğu gibi (sebebi farkındalığımın artması diye düşünüyorum) beni yine yeniden gerçekten büyüten, neden bu dünyayı yaşadığımı farkettiren bir yıl yaşadım. Cok şükür, Elhamdülillah.
Nelere şahit oldu bu gözler, neleri duydu bu kulaklar, nerelere gitti bu ayaklar, kimlere dokundu bu eller, kimler için dualar etti bu ağız…

Şükretmeye doyamadı bu kadın!

En büyük yeniliğim Rabbim’in kitabıyla gerçekten tanışmak, O’nun iyiliği teşvik etmek, iyilikte yarışmak emrini (Herkesin, her toplumun) yüzünü çevirdiği bir yön (cihet, hedef) vardır. Öyleyse (siz) hayırlarda yarışınız. (Çünkü siz Hakk ve hayır üzere bulunursanız) Her nerede olursanız, Allah sizleri bir araya getirecektir. (Size birlik ve dirlik nasip edecektir.) Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.) Bak-ara 148, yaşayan gerçekten iyilikte birbirleriyle yarışan insanlarla bir arada bulunmak
oldu. 2019 yılının en büyük hediyesi. Hayat kitabının Kur-an olduğunun farkına varmam ve her ayette yaşadığım şaşkınlık, okuduğum her ayet ve bende açtığı kapılar benim yeni yılım.

Bunlar yazarken Diyarbakırlı şair Sezai Karakoç’un şu dizeleri geldi aklıma

“Sen bana yeni yılsın her dakika
Her dakika bir yaşıma daha giriyorum.”

Bu manidar dizelerin yorumunu size bırakıyorum.

Fark etmemi nasip eden Rabbim’e şükürler olsun. Sahi sizin için geride bırakmak üzere olduğumuz yıl neler ifade ediyor?

Biz dünyayı olduğu gibi değil, olduğumuz gibi görüyoruz. İşte bu yüzden biz değişirsek dünya da değişiyor.

Güzel gördüğümüz, Rabbimin ilk ayetinde dediği gibi “İkra” (Oku) açılımıyla kendimizi, çevremiz de olup biteni iyi okuyabildiğimiz, kendimize, çevremize, evrene, kediye, köpeğe, çiçeğe, böceğe, yola, yolcuya bakıp görebildiğimiz ülkemize ve tüm insanlığa barışı, sağlığı, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı, anlayışı, öğrenmeyi, ilimi, bilimi, bir olduğumuzu fark edebilmeyi diliyorum, yeni yıldan ve nefes alabildiğimiz her andan.

Fatoş Şahin

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan