Üçüncü Göz

Neler Oluyor Hayatta?

20 Nisan 2020

Yazı: Neler Oluyor Hayatta? | Yazan: İlayda Oylum GüleryüzKarantinada bir adadayım. Yani mesela. Yanımda olmasını istediğim kişileri seçmem istense mutlaka seçeceklerimden annem ve canım köpeğim ileyim şu an.

Dolu dolu geçen bir haftada neler yaptığımı aktarmak istedim. Çoğu gün kahvaltı sonrası giyindim süslendim ve evimizin bir odasından diğer odasına ofise gider gibi gittim, görüşmelerimi yaptım.

Oradan çıkıp Nefes dersine girdim.

YogaŞala (@yogasalaistanbul) da Gürcan Bey’in Nefes Atölyesi… Bir şeyler öğrenmenin, bilineni pekiştirmenin o eşsiz hazzı. Üstelik ücretsiz. Şu dönemde ulaşabileceğimiz bir sürü ücretsiz programdan yalnızca bir tanesi.

Yas Ve Ölüm Bilgeliği

Bir başka gün Filiz Telek (@filiztelek ile Yas Ve Ölüm Bilgeliği… Kendine soru sormanın, sordukların karşısında donup kalmanın ve yazıya dökmenin hafifliğini, ölümün dinginliğini hissettim.

Ölüm ne sert bir kelime değil mi? Aslında buna karşı öğrendiklerimiz o kadar katı ki biz sırf bu yüzden buz kesiyoruz. Buram buram dünya kokarken bir an buradan göçüp gitmenin ne demek olduğunu önce sorguladım, sonra hissettim. Bir köşede kulaklarım ile tanımadığım onca insanın sesini kaydettim içime. Hani bir yerde görsem ve seslerinden tanısam. Ah keşke.

Ne çok severim, tanımadıklarım ile tanış olmayı. Merhaba demeyi, tokalaşmayı ve sohbet etmeyi. En son Şirince’de Nisanyan Hotel’e (@nisanyanhotel) bir şeyler içmek için girdiğimizde bir bayan köşede kitap okuyordu. Benim ise o kitabın ne olduğunu mutlaka öğrenmem gerekiyordu. Öğrendim. Hangi kitap dersiniz?

Pekala… Yeni dünya düzeni bu jest mimiklerimizi nereye konumlandıracak? Ben tokalaşamayacağım belli ki? Peki ya sarılmak… Ah ne zor sarılmamak. Üstelik psikolojide sarılma terapisi diye bir şey var/dı???

Ben daha şimdiden daha önce hiç yüz yüze gelmediğim bir danışan ile aile dizimi (@familyconstellationtr) konusunda çalışmalar yapıyorum. Karşı karşıya geldiğimizde dahi zor güvenirken, şimdilerde hepimiz nasıl da muhtacız güven kelimesinin g’sine bile.

Dayed Meditasyonu

Hamdi Özgan (@empatikbaba) ile Dayed Meditasyonu… Ne değişik bir deneyim. Çalışmanın bir kısmında yaklaşık 1 saat boyunca hiç tanımadığım biriyle sohbet ettim ve kendi iç sesim beni ürküttü. İç geçişlerimi size anlatsam şaşar kalırsınız. Ön yargıdan huzura kadar bir yelpaze düşünün. İşte ben o yelpazede önce terledim sonra nefes aldım ve serinledim. İçime su serpen bir çalışma daha.

@plusthree ile yetişkinlerin oynayabildiği bir oyuna ne dersiniz? Üstelik kartlar sizin içinizden kopup geliyor… Peki içinizden gelen fotoğrafa bakmaya cesaretiniz var mı? Bakmasanız da olur. Siz yeter ki bir adım atın.

İnstagram üzerinden sayısız canlı yayında bana en çok dokunan yayınlardan biri sevgili @niltakipte nin samimi yayını oldu. Sakız Adası ne güzel bir şarkıdır. Klibi sade ve içten. Geçen güzel günlerin anıları ile yıkandığımız, geleceğin hayalleri ile durulandığımız şu süreçte, anda kalmak için bir arayışın anahtarları bunlar. Ben girdim, dinlendim. Dilerim size de faydalı olur, sevgimle.

İlayda Oylum Güleryüz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan