Portakal Çiçeği

Yeniden Merhaba

6 Temmuz 2020

Yazı: Yeniden Merhaba | Yazan: Sıla Malik

Herkese Merhaba,

Uzun, yorucu ve sıkıcı bir sürecin ardından rahatlamış bir şekilde karşınızdayım. Neler hissettiğimi az çok süreç içinde yazdığım yazılardan anlamışsınızdır. Sınav bittiğinde yaşadığım duygu karmaşası da son demler oldu.

Bu süreçte bazen sizin beklentilerinizi karşılayamadım. Çoğunlukla yazmak istediğim konularda kelimeleri bir araya getiremedim. Öykülerime giden hayal yollarımda ise trafik hep kırmızıydı. Yenilik ve yaratıcılık adına tıkanmışlık son zamanlarda daha da artmıştı. Hâl böyle olunca ben kısır döngü içinde kaldım. Yaratmak, yazmak istiyordum. Ancak başına oturduğumda tıkandım ve kendi derdimi anlatmaktan, dertleşmekten öteye gidemedim. Bazen bazı yazılarımda konu tekrarına düştüğümü fark edip silip silip yeniden yazdım.

Bu süreçte beni okumak size ne kadar keyif verdi bilemiyorum. Ama artık her şeyin bir süreliğine de olsa bittiğini söyleyebilirim. Tek yapacağım kendime vakit ayırmak, bolca okumak ve hayal kurmak. Hayaller kurup sizlere yeni, farklı dünyalar sunabilmek.

Kendimi biraz yorgun, paslanmış, geri kalmış hissediyorum fakat bazen bazı şeyler için fedakarlıklar yapmak gerekiyor.

İyi geçen sınavım, kurduğum planlar ve içimdeki yaratma şevkiyle karşınızdayım.

Beni beklediğiniz için, sabrettiğiniz, zorlu süreçte yanımda olduğunuz, iyi niyetlerle dileklerde bulunduğunuz her an için çok ama çok teşekkür ederim.

Ayrıca dergimizin kalbi, pamuk şeker kurucusu Didem Çelebi Özkan’a, sevgili yol göstericilerim Nurdan Yılmaztürk‘e ve Beril Erem’e bana gösterdikleri destek ve anlayış için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Bazen yazamadım, günleri karıştırdım, tekrara bindim ancak onlar her zaman benim için çözüm yolunu kolaylaştırdılar.

Bir de bu platformun güzel kalpli değerli yazar ekibi, onların attıkları mesajları, dilekleri size anlatmaya kalksam akşama kadar bitmez bu yazı. Gerçekten ikinci bir aile olduğumuzu iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dergi bizimki. Herkes sahici, samimi ve içten. Zorluklar beraber aşılıp, mutluluklar çoğaltılıp güzelleştiriliyor burada.

Birçok şeyin farkına varıp geliştiğim, dönüştüğüm ve aslında çok şey öğrendiğim bir yılın sonundayım artık. Bir süre kendime zaman ayırıp ardından bambaşka bir tatlı telaşa atacağım kendimi, ailemi. Bu zamanın gelişinin benim için sadece bir hayal olduğu yıllar çabucak geçti, geride kaldı. Geçen yaz şuanki Sıla’ya mektup yazan yolun başındaki Sıla’nın sözleriyle daha iyiyim aslında. Ona hiçbir şey borçlu olmadığımı ve benimle gurur duyduğunu yazmış mektubunda. Sanırım bunları okumak ve geçmişteki halimi hayal kırıklığına uğratmadığımı bilmek de bir başka hediye.

Yeni yollara saptığım, başlangıçlar yapıp kendimi geliştirdiğim yepyeni bir sayfaya hoş geldiniz!

Hadi Başlayalım!..

Sıla Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

9 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 6 Temmuz 2020 at 11:22

    Öncelikle geçmiş olsun canım Sıla. Yoğun çalışma temposunun yarattığı yorgunluk, sıkıntı ve stres istediğin üniversiteyi kazanmanla yıkanıp gidecek eminim ki üzerinden 🙏🏻
     
    Yakın zamanda kocaman yüreğin ve güçlü kelimelerin ile daha da çoşkulu buluşacağımız için son derece heyecanlıyım. Güzel sözlerin için de ne kadar teşekkür etsem az. SenVeBen ailemizin bağlılığı, bütünü oluşturan her parçanın tek tek mükemmelliğinden kaynaklanıyor. Gövdeyi ayakta tutan sütunlardan biri olduğun için çok mutluyum ve seni çok seviyorum ❤️😘

    • Yanıtla Sıla Malik 7 Temmuz 2020 at 01:36

      Bir kez daha söylemeliyim ki desteğiniz ve anlayışınız olmadan ne yapardım bilmiyorum gerçekten. Çok sevdiğim, emek vermekten asla çekinmeyeceğim bu platforma bir şeyler üretememek en büyük sancılarımdandı. Geldi, geçti artık. Bu serüvende yollarımızı çiçeklendirmeye son gaz devam. 🍀🌼🌼🌼

  • Yanıtla Mehmet Gökcük 6 Temmuz 2020 at 14:13

    Büyük emekler verip, üzerine büyük hayaller kurduğun sınav sonucunun seni istediğin yere götürmesi ve çok sevdiğin kaleminle beraber nice başarı, mutluluk öyküleri yazman dileğiyle…
     
    Yolun açık olsun Sıla…

    • Yanıtla Sıla Malik 7 Temmuz 2020 at 01:38

      Çok ama çok teşekkür ederim. En güzel temennidir benim için dilekleriniz.
      Mutluluk hepimizin olsun, paylaştıkça artsın.
      Beraber hep gülebilmek dileğiyle…🍀

  • Yanıtla Hande S. Sinan 6 Temmuz 2020 at 15:51

    Sıla, çok zor bir dönemi geride bıraktın; şimdi keyifli ve üretken olma zamanı. Harika yazılar ile yine seni sevenlerin karşısında olacağına inanıyorum. Bu arada umuyorum ki üniversite sınavında da istediğin sonucu alacaksın. Öncelikli olan senin başarın ve mutluluğun ki zaten üretkenlik ve harika yazılar bunların sonucu olacak 🙂

    • Yanıtla Sıla Malik 7 Temmuz 2020 at 01:40

      Çok teşekkür ederim. Zorlu ancak bir o kadar da hızlıydı. Umarım iyi şeyler getirecek beraberinde.
       
      Güzel yorumunuz için minnettarım. 💕

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 6 Temmuz 2020 at 20:42

    Yeniden merhaba Sıla! Üzerindeki yükün oldukça hafiflediğini tahmin ediyor ve seni kutluyorum, aynı zamanda o yükü şimdiye kadar bir görev bilip en iyi şekilde taşımaya çalıştığın için de çokça tebrik ediyorum. 🎉
     
    Umarım her şey en hayırlı şekilde sonuçlanır. Umarım bir sene sonra bu zamanlar, içten bir şekilde, dolu dolu “İyi ki!” diyor olursun. Yeniden çoook tebrik ediyorum. Önündeki güzel günlerin tadını en güzel şekilde çıkar, yaz senin yazın!
     
    Sevgiler.. ♥️

    • Yanıtla Sıla Malik 7 Temmuz 2020 at 01:45

      O güzel “umarım” cümlelerine ne kadar içten “amin” dediğimi bilemezsin canım benim. Ben atlattım, eminim ki sen benden daha rahat, aklı selim bir şekilde atlatacaksın.
       
      Gerçekten bambaşka bakıyor insan dünyaya. Yani en azından ben öyleyim. Değişimi seven biri olarak iyi şeylerin başlangıcı kabul etmek benim için en iyisi.
       
      Ve ne mutlu ki bu yolda çok güzel destekçilerim, yoluma ışık tutup bu yolda elimi bırakmayan çok güzel ikinci ailem var.
       
      Yorumun ve güzel dileklerin için çok ama çoook teşekkür ederim. İyi ki varsın güzellik. 🌼💜💜🐥🍀🌼

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 10 Temmuz 2020 at 10:19

    Başarılarının, günlük rutinler olması dileğiyle.
    Hayata bir kez daha hoş geldin.
    Sevgiler.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan