Yurt Dışı Gezi

Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam

20 Ocak 2022

Yazı: Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam | Yazan: İrem Savaş Sakin

Heeeey! 🙋🏻‍♀️

Başlığa bakıp “Neler oluyoor?” dediğinizi duyar gibiyim.

Size madem Nevşehir, Kapadokya’dan sesleneceğim, yöresel bir ağızla konuya girmek istedim. Geçen yazımda söz verdiğim gibi taze taze bir Kapadokya gezi yazısı hazırladım bu ay.

Yazı: Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam | Yazan: İrem Savaş Sakin2021’i uğurladık ve Kapadokya’nın tarih yüklü aurası ile 2022’yi karşıladık 🙏🏼

Girdik yeni bir yıla, güzel hahberlerle ve birazcık yol yorgunluğu ile. Aman canım yorulduğumuz şey de tatil için katettiğimiz yol olsun, dinleniriz geçer.

Yeni yılı uğurlarken sizlerle Yılbaşı Dekorasyon Önerileri yazımda buluşmuştuk. Henüz yeni yıl ruhunu atamadık derseniz kahvenizi alıp okumanız için bir link iliştirdim.

Şahsen ben daha ağacımı bile toplayamadım, o bize bakıyor biz ona 🧑‍🎄🎄🎅

Kapadokya’ya dair sorabileceğiniz tüm sorulara cevap vermeye çalıştım ve gitmeden gezmiş kadar olmanız için her ayrıntıyı yazıma ekledim.

Yolculuğa hazırsak, kemerler bağlandıysa haydii gideliim! 💨
 

Kapadokya

 
Kapadokya, küçük bir yerli turist grubuna sahip olsa da turizm açısından gözde bir bölge. Ruslar, Çinliler, Japonlar, İngilizler her an her yerden çıkabilirler. Türkler ise daha çok bahar aylarında tercih ediyormuş burayı. Biz aralık sonu, yılbaşı tatilimizi burda değerlendirmek istedik ve şansımıza hava da gayet güzeldi.

Ulaşımı Bursa’dan 7-8 saatlik bir araba yolculuğu ile yapabilirdik ancak yazın yaptığımız 8 saatlik Datça yolculuğumuzdan sonra eşim araba fikrini dile bile getirmedi. 🛫 İstanbul Havaalanı’ndan yaptığımız 1,5 saatlik yolculukta sandviçlerimizi yerken vardık yıllardır hayâlini kurduğumuz bölgeye.

🏚 Konaklama | Divan Cave Hotel (@divancavehotel)

Divan Cave Hotel'deki odamızın avlu girişi


Divan Cave Hotel’deki odamızın avlu girişi

İnce eleyip sık dokumayı seviyorum eğer konu konaklama ise. Yastıkların, çarşafların temiz olması, oteldekilerin anlayışlı, güler yüzlü ve çözüm odaklı yaklaşması benim için büyük önem taşıyor.

Yemekler ise tercih ettiğim bölgeye göre değişiyor. Örneğin; Kapadokya’ya gittiğimizde oranın gözde restaurantlarını tercih etmek isteyeceğimiz için yemeklerin kalitesini hiç sorgulamadım ancak son gün kahvaltıyı otelde yaptığım için şahit oldum ki gayet temiz ve kahvaltısı menüsü de oldukça geniş Divan Cave House’un. 🍹🥞

Tarihi bir taş bina olması dikkat ettiğim bir özellikti çünkü bölgenin atmosferini yansıtan bir otelde konaklamak istiyorduk.

Göreme vadisinin en yüksek noktasında yer alan otelimizin; balon manzarası, gün doğumu ve gün batımını izleyebileceğiniz muhteşem terasları ile arzu ettiğim Kapadokya deneyimini yaşattığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Ayrıca sosyal aktivitelerde ve gezilebilecek yerler konusunda da bize içtenlikle yardımcı oldular. İlk defa gidiyor olmamıza rağmen “Nerede, ne yapabiliriz?” sorusunun cevabını en ayrıntılı şekilde aktardılar bizlere.

Gezelim & Görelim | Göreme Açık Hava Müzesi

1985 yılında Unesco Dünya Mirası listesine giren bu vadi, her alanında sanatla dolu bir ibadethane ve yaşam alanı olarak kullanılmış. Müzenin içinde birçok kilise, manastır ve şapel bulunuyor. Giriş ücretleri kişi başı 60₺ olan bu müze hem size atmosferi doruklarına kadar yaşatıyor hem de İsa’dan ve İncil’den hikâyeleri mozikleri ile anlatıyor.

08.00 ve 17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Balonlar ve ATV Gezisi

Yazı: Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam | Yazan: İrem Savaş SakinKapadokya denilince herkesin ilk hedefi ve aklına ilk gelen balonlar oluyor genelde. Ancak benim için, yavaş yavaş 1,5 saat bir balonun tepesinde aynı yeri seyretme fikri aşırı sıkıcı.

Gene de binmek isteyenlere tavsiyem; balonların hava şartlarından dolayı iptal olabilme ihtimaline karşı bir gece önceden otellerine danışmaları olacaktır. Sabah alana vardığınızda hayâl kırıklığı yaşamamış olursunuz.

Biz balonların yerine ATV gezisini tercih ettik. Hem hop hop, zıp zıp derken aşırı eğlenceliydi hem de birçok vadiye ATVler ile ulaşma fırsatı bulmuş olduk.

Gün batımını izledik, Aşk Vadisi’nde aşk dolu pozlar verdik ve gezinin nasıl bittiğini anlamadık. Şiddetle tavsiye ederim.

Karanlık Kilise | Freskler

Küçücük bir cam hayâl edin, mekanı yalnızca buradan giren bir ışık aydınlatıyor. Bu nedenle içerisi epey karanlık. Başlarda size sıkıcı gelen bir özellik olsa da mozaikler ve duvarlardaki görseller bu sayede ışıktan zarar görmeden renklerini günümüze kadar koruyabilmiş.

Kapadokya | Karanlık Kilise

1950’lere kadar burada güvercin besledikleri için müze oluşturulurken frenkslerin üzerindeki pislikleri temizlemek 14 yıl sürmüş. Ayrıca Kapadokya’nın en iyi korunan ve en gizemli kilisesi olarak tanınıyor.

Müzekart maalesef ki bu kilisenin girişi için kullanılamıyor ve Açık Hava Müzesi’ne girerken yaptığınız ödeme de yeterli olmuyor, ayrıca bir ödeme yapmanız gerekiyor Karanlık Kilise’nin girişinde.

Yılbaşı Kutlaması | Reserved Cappadocia (@reservedcappadocia)

Yeni yılı karşılamak için mekan seçerken en çok önerilen yer Reserved oldu. Biz de giyindik, süslendik ve “Eğlence başlasın” dedik!

Yazı: Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam | Yazan: İrem Savaş SakinSıcak şaraplar eşliğinde sıcak bir karşılama ile enerjisi yüksek bu mekana adım attık. “İyi ki de burayı seçtik” dediğimiz bir akşamdı bizim için.

İlgili alakalı tavrından ve güler yüzlü karşılamasından dolayı -kokteyllerini de unutmamak lazım- Arda Bey’e (@ardazzor) ayrıca teşekkür ederiz.

Restoranın mutfak ekibine de ayrıca teşekkür etmek gerekir; yemekler baştan sona muazzamdı. Giderseniz “Ballı Kızarmış Hellim Peyniri”ni mutlaka deneyin derim.

Bahçedeki yanan ateş dekoru da tüm misafirleri ısıtmaya yetti ve bize bahçeye de alsak mı ya çok güzelmiş dedirtti.

Dekorasyona bayılacaksınız ve ilham olacak sizlere de.

3-2-1-0!

💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Hoşgeldin 2022 🎉🥳🎊

Bir akşam yemeği | Cratus (@cratuspremiumrestaurant)

Yazı: Kapadokya | Yimaa Yiyinci Gelecam | Yazan: İrem Savaş Sakin
Kahvaltısından, yemeğine, çömlek kebabından, bonfilesine her şeye tek tek bayıldık.

Sizi girişte karşılayan patili dostu da otelin ismini taşıyor. Minik Cratus’u sıkarken bunaltmış olabiliriz ancak sevmelere doyamadık.

Çalışan ekibe de, mutfak ekibine de teşekkür ederiz. Ancak size bir tavsiye Kapadokya’ya gitmeden birkaç gün önceden mutlaka restaurant rezervasyonlarınızı da yaptırın.

Küçük bir dilek iletmem gerekirse de; daha çook gezip, eğleneceğimiz muhteşem bir yıl olsun.

Çok yakında bir sürprizle daha karşınızda olacağım. Ama şimdilik şşşşttt 🤫

Hayat renkli, günler şeker 🍭
 
 
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 21 Ocak 2022 at 14:20

    Her lokasyonu not aldım 😁 Restoranlar için önceden rezervasyon önerini de mutlaka dikkate alacağım İremcim.
     
    Tatilinizin güzel geçmesine ve harika bir geziyle yeni yıla girmenize de çok mutlu oldum. Keyfiniz daim olsun canlar ❤️😘

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 26 Ocak 2022 at 12:45

      Didem ablacımmm, çok teşekkür ederim kıymetli yorumun için. İnşallah daha nice keyifli tatil lokasyonlarını kaleme alırız. Sevgiler ❤️

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 22 Ocak 2022 at 13:36

    Uzun süre önce gittiğim ve çok etkilendiğim bir yer Kapadokya. Ben gidersem -ki hevesimi kabarttınız açıkçası- “yeni” bir gözle gezmek nasıl güzel olacak kim bilir?

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 26 Ocak 2022 at 12:46

      Bir de bizim rotalarla atılın yeni bir maceraya 🌸🥰 Teşekkür ederim yorumunuz içiin. Sevgiler ✨

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan