İçimdeki Sesler

Kendime

20 Aralık 2023

Yazı: Kendime | Yazan: Demet Albayrakoğlu

Sevgili Kendim;

İşte bir seneyi daha geride bırakıyorsun. Senelerin bu kadar hızlı aktığını ne zaman fark etmiştin gerçekten? Ya da gelip geçen bu seneler seni ne zaman hüzünlendirmeye başlamıştı? Sana dönüp sorduğumda genelde kendimi iyi hissediyorum aslında. Bu da tam olarak içimde biriktirdiğim öfkemi fark edip kağıda dökmemle başladı. Uzun yıllar boyunca kendimi hep yorgun ve tükenmiş hissettim. Bu halimi fark ettirip ruhumun iyileşmesine yardımcı olan Deniz Ünal’a selam olsun buradan.

Geçen Yıllar

Gelip geçen seneler mevzusuna gelince belki de 30-35’lerime kadar bu kadar hızlı geçtiklerini anlamadım. Yılların hüzünlendirmeye ne zaman başladığını düşündüğümde küçücük bir çocukken anaokulunda şekil hamurlarından yaptığım bir beşik, içinde bir bebek ve üzerinde bir battaniyeyi anımsadım. Belki de hayatta en çok istediğim şeye sahip olamayacağımı öğrendiğimde, senelerin neden bu kadar hızlı geçtiğini ve bunu anlayamamış olmanın üzüntüsünü ve kızgınlığını yaşadım.

Sonra sonra tevekkül etmeyi, kabullenmeyi öğrendim. Bunu en çok da sevdiklerimin kaybı ile başa çıkmaya çalışırken öğrendim. Tabii ki hiç kolay olmadı sevgili kendim. Sen çok iyi biliyorsun, aslında. Sana nasıl acı çektirdiğimi, hayata dair olan tüm hıncımı nasıl da senden çıkarmaya çalıştığımı biliyorsun. Evet, hiç ama hiç kolay olmadı. İnsan sevdiklerini kaybedince veya hayattan istediği şeyleri alamayınca bahsettiğim tevekkül sürecinin başlaması da bayağı zaman alıyor. Yaradan’ın benim için en iyisini bildiğini ve istediğini düşünüp kendi adıma en hayırlısını diledim sonra. Ama halen, zaman zaman “Keşke bu kadar çabuk geçmeseydin ey yıllar, keşke önceden bazı şeyleri görüp bilseydim” dediğim zamanlar olmuyor değil. Kalbimin sızladığı, hüzünlendiğim vakitlerde kendimi yeniden bu tevekkül seviyesine getirmeye çalışıyorum. Ne demişler, bilirsiniz: Herkesin sınavı hayatta hep çok istediği şeyler üzerinden geliyor.

Sağlık olsun, ne yapalım.

Hayaller

Eeee, daha ne haber sevgili kendim? Mutlu musun? Neler bekliyorsun hayattan? Hayallerin var mı peki? Gerçekten hayal kurabiliyor musun hâlâ?

Bu konuda kendini hep çok sığ hissetmişsindir. Gerçekçi olmak, ayaklarının yere bastığını bilmek uğruna hayallerin olmamıştı hiç. Hayal kurmanın nasıl bir şey olduğunu da bilmezsin pek.

Demet AlbayrakoğluŞu an sana döndüğümde hafifçe gülümsediğini görüyorum. Hayal kurabilmen için senin huzurlu olman, biraz kendini dingin hissetmen, kısaca kendini biraz rahat bırakman gerekiyor, değil mi? Bunu anladın aslında, yıllar sonra.

Evet, hayatının yeni döneminde bir hayalin var; kaosun keşmekeşin içinde yaşamını devam ettirmek istemiyorsun. Yeni şeyler denemek, yapmadığın, deneyimin olmadığı şeyleri deneyimlemek istiyorsun artık. Bu konuda daha fazla açık vermeyeceksin biliyorum. Anlıyorum.

Eşine bu konuda tüm kalbinle teşekkür ediyorsun. Seni dinginleştiren, sakin kalmanı sağlayan en büyük destekçin o. Öyle olunca da hayallerin biri gitsin, diğeri gelsin, değil mi? Her anlamda minimal bir yaşamın seni mutlu edeceğini biliyorsun. İnşallah da öyle olur sevgili kendim. Tüm kalbimle diliyorum bunu inan.

Hayal kırıklığına uğramak istemiyorsun belki. Ama hayal kırıklarının dibini gördün sen. Kırılan parçaları tek tek kendi ellerinle toplayıp, yeniden başladın. Zaman zaman yapıyorsun belki ama tam da yeri geldi şimdi kendini tebrik etmenin. Seni çok ama çok tebrik ediyorum sevgili kendim. Zorlu süreçlerden geçip bugünlere gelebildiğin için en çok da. O dönemlerde çok zorlandın belki; nasıl dayanabileceğini, nasıl ayakta durabileceğini bilemediğin büyük acıların oldu. Oldu evet, ama o zamanlar hayal edemediğin bir Demet’e dönüştün şimdi, değil mi? İşte bunun için seni çok tebrik ediyorum.

Bu süreçte, şükür ki yalnız değildim. Sevgili babam, annem, kız kardeşim, yakınlarım, Teoman Hocam ve çok sevdiğim dostlarım vardı. Umarım onları bu süreçte çok fazla yormamış, çok fazla yıpratmamışımdır. İnsan, bu zamanlarda tüm dünyanın karşısında durduğunu, acısını gerçekten anlayamadıklarını hissediyor çünkü.

Yeni Şeyler

Neyse, bu kadar dram yeter değil mi sevgili kendim? Seni de daha fazla yormayayım. Yeteri kadar yordum zaten. Bunun için senden de özür diliyorum ama sen beni anlıyorsun. Onu da biliyorum.

Peki, yeni şeyler deniyor musun bakalım? O çok sevdiğin rutininin dışına çıkabiliyor musun? Aslında yaptın bir şeyler evet; cep sahne, pilates, çiçekçilik eğitimi, kişisel gelişim seminerleri, yazarlık, tatiller… Ama yaptıklarının üzerinden zaman geçti, artık yeni şeyler deneyimlemenin zamanı geldi.

Sana ödev sevgili kendim; araştır bak bakalım neler ilgini çekiyor? Onları deneyimle.

Yılbaşı DekorasyonuMutlu Yıllar

Doğanın seni sakinleştirdiğini, uzun yürüyüşlerin ardından gelen nefis bir kahvaltının seni mutlu ettiğini biliyorum. Aynı sofranın başında sevdiklerinle birlikte yenen yemeklerin, keyifli sohbetlerin, birlikte kahkahalarca gülebilmenin kıymetli olduğunu bildiğini de biliyorum. Bu anıların yeni yılda artarak, devam etmesini senin adına içtenlikle diliyorum. Sen mutlu ol, sen mutlu ol ki sevdiklerin de seninle birlikte mutlu olsun.

Hakkını helal et be sevgili kendim. Çok çektin sen benden. Yeni yılın, içinden geçen tüm güzellikleri beraberinde getirmesini, hayallerine bir adım daha yaklaşmanı diliyorum.

Bu vesile ile tüm okuyucuların da yeni yılının sağlıklı, mutlu ve hârika geçmesini diliyorum. Yazılarımı okuduğunuz, beğendiğiniz, yorumlarınızı bıraktığınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Mutlu yıllar!
 
 
Demet Albayrakoğlu
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

7 YORUMLAR

  • Yanıtla Mehmet Gökcük 22 Aralık 2023 at 17:40

    Dünyanın, yaşamanın, milenyum öncesinin ve milenyumun kendisinin, iyiliğin, kötülüğün, hayal kurmanın ve hayal kırıklıklarının, vazgeçmenin, bazen inat, bazen isyan ama günün sonunda bolca şükretmenin ne demek olduğunu bilen insanlardan olduğunu hissettim her zaman onca yazını okuyunca.

    Geçenlerde kızıma okuduğum kitapta Japonya’yı anlatılırken şöyle ifade edilmişti: Eski ile Yeni’nin harikulade buluştuğu yer… Zihnin, kalbin ve duruşunla belki de en çok bu var sende. Geçmişi asla unutmayan ve es geçmeyen, özlemleri sıra sıra dizilmiş ama en çok değeri şimdiye ve geleceğe veren bir yürek…

    Kendini sorgulayan, kendini kendine cesursa soran ve anlatan insanlardan bu dünyaya asla zarar gelmez. Gelse gelse samimiyet, duruluk gelir.

    Güzel insan, iyi adam eski mizah yazarımız ağabeyim ile ve sevdiklerinle birlikte nice nice güzel yeni yıllara kavuşman dileğiyle…

  • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 25 Aralık 2023 at 12:06

    Mehmetciğiim, güzel yorumun ve güzel düşüncelerin için ne kadar teşekkür etsem az. 2023’ün sonuna doğru mutlu olduğum anları içinde bulundurduğum not kağıtları kavanozuma bir yenisini daha ekledim sayende. 🙂 Güzel insanların kullandıkları dil birbirine benzer olurmuş, şükrü dilinden düşürmeyen ve sevdiklerine değer verenlerdensin Mehmet. Sana güzel kızınla ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlıklı, çok mutlu güzel bir yıl diliyorum.
     
    Sağ olasın, iyi ki varsın.

    • Yanıtla Mehmet Gökcük 25 Aralık 2023 at 16:47

      Çok teşekkür ederim. Kavanozun hep güzelliklerle dolu olsun inşallah. Ve hepimiz için güzel bir yıl dileğiyle… Sen de iyi ki varsın… 🙂

  • Yanıtla M.Ece Durgunoğlu 1 Ocak 2024 at 18:14

    Canım Demetçiğim; yazdıklaını okuyunca çok üzüldüm. Gencecik yaşında ne üzüntüler yaşamışsın canım benim. Okurken senin çocukluk zamanların gözümün önüne geldi; neşeli, güler yüzlü güzel kızım. Olanları geride bırakmayı becerebilmişsin, sevindim. Şimdi, anneciğinden güzel haberlerini aldım. Yeni senede çok mutlu olmanı diliyorum.
     
    Öpüyorum güzel kızım.

    • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 2 Ocak 2024 at 19:38

      Ece teyzeciğim, çok mutlu oldum güzel yorumunuzu okuyunca. Çok teşekkür ediyorum. Evet, hayat planladığımız gibi gitmiyor bazen. Herkesin alınyazısı farklı yazılmış, Allah’ın verdiği güç ve sevdiklerimle birlikte yoluma devam etmeye çalıştım, diyelim.
       
      Size de çok güzel, mutlu, güzel süprizli sağlıklı yeni bir yıl diliyorum. Çok sevgiler. 💕😘

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 5 Ocak 2024 at 21:11

    Demetciğim;
     
    Öncelikle yeni yıl için dilediğin tüm güzel sözlere çok teşekkür ediyorum. Sana gönülden katılıyorum, hepimiz için en iyisi olsun bu yıl inşallah. Yazdığın şeylerin içersinde kendimi buldum. Sanıyorum bütün insanların öyle ya da böyle yaşadığı acılar, kırgınlıklar ya da üzüntüler oluyor. Sonuçta inişli çıkışlı bir hayata doğuyoruz.
     
    Akıcı bir dille yazıyorsun, her zamanki gibi çok rahat, çok severek okudum. Duygularını ve yaşadıklarını bizle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum sana 💜
     
    Sevgiler

    • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 8 Ocak 2024 at 15:37

      Şen Hanımcım, güzel yorumunuzu okuyunca çok mutlu oldum. Ortak dili kullanarak birbirimizi anladığımız ve paylaşımlarda bulunmamız beni gerçekten mutlu ediyor. Kibar yorumlarınız için asıl ben size gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.
       
      Kucak dolusu sevgiler 💕

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan