Cadı Sanatı

41 Oldum!!!

14 Ağustos 2017

Bu gün doğum günüm :)) Yayın günüme denk gelmeseydi bu konuda yazmayı planlamıyordum ama “sanırım bu bir işaret” diye başlıyorum yazmaya.

41 oldum! Bunun nesi hakkında yazmak isteyeyim tabi o da ayrı konu. Tüm gün kendimi ’41 kere Maşallah’ geyiği ile oyalamayı planlıyorum.

Sorun yaşlanmaktan korkmak değil; ki manzara ortada, ben yaşlanmıyorum 😝 Sana verilen ömürden bir yıl daha gittiğini bilmeye; yaşamak, başarmak, şahit olmak istediğin onca şey varken kum saatinin çevrildiğini ve kumların sana işkence eder gibi aşağı düştüğünü görmeye dayanamıyorum sanırım.

Bu kış kendime harika bir doğum günü yapmayı planlamıştım.

41 ve nazar boncuğu temalı bir pasta bile düşünmüştüm 🙈 Yanında şampanyalar, sevdiğim dostlarım falan. Fakat uyandığımdan beri, hatta son bir haftadır yüreğim sıkışıyor ve mümkünse takvimde bu günü atlamak istiyorum. Lakin, Facebook sağ olsun mümkün olmuyor. Bir IT’ci olarak iki yıldır Facebook’tan doğumgünümü kaldırmayı başaramamış olmam ise içler acısı. Cidden savaş verdim bu konuda ama yok, mümkün değil. O doğum günü bir kere yazıldıysa ne yapsan boş.

Harika mesajlar yazan canım arkadaşlarım, sizleri seviyorum bakmayın böyle nemrut olduğuma bu gün. Gene de tüm o olağanüstü mesajlar belki keyfimi bile yerine getirebilir.

Hani illa bir şey yapmak zorundasın ya, bu da sinirimi bozuyor. İstemiyorum. Uğraşacak halim yok. Pöfff kutlasan bir dert, kutlamasan başka… Kutlamayınca da sanki kendine büyük bir yanlış yapmışsın gibi hissediyorsun… Ve artık kendime yanlış yapmak da istemiyorum…

Kendine yanlış yapmak

Hepimiz yapıyoruz değil mi bunu? Şu hayatta en çok kendimizi yaralıyoruz. Açıkcası benim ruhumun, başkasının ya da benim açacağım daha fazla yaraya tahammülü yok artık. Bu yüzden kendime hediyemi de seçtim bu sene için. Yaralanmalara son. Kimsenin, kendimin bile en ufak bir çizik atmasına üzerime, izin yok.

İdeal doğum günü kutlaması ne olurdu benim için tam da bu yaşta diye düşünüyorum bir yandan da. Valla sanırım şu anda en çok istediğim tropikal ama ıssız bir adada tüm gün gün meyve yiyip, kokteyl içip, yüzüp, kitap okuyup, bir de tek başıma avaz avaza şarkı söyleyip dans etmek olabilir. Evet evet bunu sevdim. Bu olmayacaksa başka da birşey istemiyorum 😉

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

21 YORUMLAR

  • Yanıtla Nihan Deveci 14 Ağustos 2017 at 11:23

    Didemciğim, sevgili arkadaşım;
     
    İyiki doğmuşsun. Tüm güzellikler yeni yaşında seninle olsun.
     
    Özel günlerde bir şeyler yapma beklentisini sevmiyorum. Zorlamalardan hoşlanmam. İster kutlarım, ister kutlamam. Örneğin evlilik yıldönümü ya da yaş günü normal günlerde içimden geldiğinde zaten Ozan’a özel, güzel hediyeler alıyorum. Ama o önemli günlerde illaki hediye bulmaya, kutlamaya çalışmak bazen beni geriyor.

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ağustos 2017 at 21:02

      Nihancım harikasın, canının istediği gibi kutluyor olman harika bu günleri 😉 Tüm aileye kucak dolusu sevgiler ❤️❤️❤️

  • Yanıtla Samet Sarıuşak 14 Ağustos 2017 at 11:53

    Ben her ne kadar da buna inanmasam da, inanmış gibi yapan cümleler kullanıcam 🙂
     
    Hayatımızdaki insanlar bazen bizlere harika şeyler katarlar, siz işte o harikaların harika temellerisiniz diye düşünüyorum ve inanın oldukçada samimiyim, laf olsun diye değil, hissetiğim için satır aralarıma saklıyorum duyguları da. Bazen birilerini tanımak, hissetmek için yıllar gerekmez, bir gülümseme yılları verir bizlere, sizin de bakış açılarınız, bizler ile paylaştıklarınız, heyecan ve sesinizdeki enerji hepimize güç veriyor. Tabi bu sözlerimde en büyük etken ve teşekkürleri de , Sevgili Fatma Hanım’a sunuyorum. 🙂
     
    Uzatmak istemiyorum, uzatırsam bir yazı oluşturmuş olucam sanırım 🙂
     
    İyiki Doğdun ve İyiki, İyikileri Bize veriyorsunuz.

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ağustos 2017 at 21:09

      Sametcim ne güzel sözler bunlar. Ben de çok mutluyum seni gibi maceraperest, zeki ayrıca da son derece kibar biriyle tanışıp, dost olup üzerine bir de Sen ve Ben’de birlikte yazdığımız için. Her geçen gün daha da sağlamlaşacak bir dostluğumuz olacağına da yürekten inanıyorum.
       
      Kucak dolusu sevgiler 🤗❤️

  • Yanıtla Sinem Çelebi 14 Ağustos 2017 at 13:05

    Canımın yarısı, hayatımda ki şans, yol arkadaşım, kıymetlim.
     
    Kardeş olmak tam da bize göre meleğim, eğrisi doğrusu, sensiz eksik kalanım, iyi ki doğdun, senin kardeşin olmak gurur verici… Seni çok seviyorum… Yan yana omuz omuza yeni maceralara… Hayat bizi bekler 🙂
     
    AAAAA unutmadan 41 kere maşallah 🙂

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ağustos 2017 at 21:13

      Macera olayını tuttum. Outdoor sporlara mı başlıyorsun yoksa sonunda benimle 😝😝
       
      Sen bir ablanın sahip olabileceği en tatlış kardeşsin. Biraz fazla güzelsin, tek sorun o 😝
       
      Seni çoookk seviyorum bebeğim ❤️❤️❤️

  • Yanıtla Dr. Sabahat Karakaşlılar 14 Ağustos 2017 at 15:00

    41 kere maşaallah 💎

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ağustos 2017 at 21:14

      Canımcım Maşallah’lar hepimize gelsin 😉

  • Yanıtla Ayça Karauz 14 Ağustos 2017 at 15:54

    Sevgili Didem,
    41 yaşımı ben de 41 kere maşallahla geçirmiştim 😊 40 lı yaşlarım benim için en özgür, kendimi en iyi tanımlayabildiğim, en sevdiğim yaşlarım oldu. Canım istediğinde “daha gencim”, canım istediğinde ise ” e artık 40 yaşındayım benden geçti” deme lüksüm oldu:) 41 yaşın kutlu olsun, ne mutlu sağlıkla doya doya kutla. Bence her yaş hatta sağlıkla gelen her yeni gün kutlanmaya değer. Nice güzel yaşlara, sevgiyle, sağlıkla😘

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Ağustos 2017 at 21:18

      Ne kadar motive edici, umutlandırıcı sözler bunlar Ayçacım. Hayat her gün, her birimize yeni güzellikler ve bunları ümit edebilecek cesaret versin.
       
      Kucak dolusu sevgiler canım ❤️❤️❤️

  • Yanıtla Burçak Birinci 14 Ağustos 2017 at 22:22

    Canııım, doğum günün kutlu olsun güzellik. Tüm isteklerinin gerçekleşeceği çok güzel bir yaş olsun senin için. 41 kere maşallah!!!

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 15 Ağustos 2017 at 10:01

      Güzelliğim çok çok teşekkür ederim. Tüm aileye kucak dolusu sevgiler ❤️❤️❤️

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 14 Ağustos 2017 at 22:52

    😚💜💜

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 15 Ağustos 2017 at 10:01

      💜💜💜

  • Yanıtla Fatma Çakmak 15 Ağustos 2017 at 20:18

    Ne diyeyim, kesinlikle boş vaktinde!! 😉
    ‘İyi ki’m benim 🙏🏻

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 16 Ağustos 2017 at 10:22

      Hayat bize olağanüstü bir dostluk sundu ama bizim en büyük şansımız bu değil. Şansımız bunun ne kadar ender olduğunun bilincinde olmamız. Birlikte geçecek nice güzel macera, neşe belki biraz da acıya ama sonuçta harika yıllara canım…

  • Yanıtla Seçil Heptaşkın 15 Ağustos 2017 at 21:42

    Anladım ben seni. Ben biliyorum bu duyguyu… Öncesi biraz zor ve sendromlu geçse de bir iki yıla alışıyorsun merak etme 😀😀😀 Mutlu yıllar sevgili arkadaşım. Sağlıklı yıllar 🎂⚘

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 16 Ağustos 2017 at 10:23

      Kabulleneceksin diyorsun yani şeker 😉 Hadi inşallah 🙃🙃

  • Yanıtla Mehmet Gökcük 16 Ocak 2023 at 15:02

    Yıl olmuş 2023, bizim şiir yayınlanalı birkaç saat olmuş, son 48 saat listesine ilişiyor gözüm; “41 Oldum” başlığı dikkatimi çekiyor. Dergimizin nadide yazarlarından birinin doğum günü demek, atlamayalım diye tıklıyorum.
     
    2017 Ağustos’unda patronun 41 kutlamasıymış meğer. 🙂 Ve altı sene önceki yazısı bizim güncel şiiri alt etmek üzere. Hayırdır patron, 41’e geri dönme kararı mı aldın? :))
     
    İyi ki varsın, iyi ki doğmuşsun. 41 kere Maşallah 🙂

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 16 Ocak 2023 at 15:27

      Canım benim, ne tatlısın ☺️
       
      Bu yazıya benim de aklım ermiyor. Google’da ne aratıyorlar da bu yazı çıkıyor bilmiyorum 🙈😂 Üstüne üstlük yazdığım en saçma yazılardan biri 🤦🏼‍♀️ Arada kaldırsam mı yayından diye bile düşünüyorum ama o kadar çok tıklanıyor ki dergi sahibi yanım, yazar yanıma “Sus, okunuyor işte” diyor 😂
       
      70 yaşına geleceğim, hâlâ “41 Oldum” yazısı ortada dolanıyor olacak bu gidişle 🙈
       
      Güzel sözlerin için teşekkür ediyor, sevgilerimi yolluyorum 🤗

      • Yanıtla Mehmet Gökcük 16 Ocak 2023 at 16:03

        İyiymiş valla. Bence de kalsın. Vardır Google ziyaretçilerinin bir bildiği 🙂
         
        Bu arada yazıya tıklayıp ben yorum yazmadan önce üçüncü sıradaydı, yorum sonrası birinci oldu 🙂 Hem bizim şiiri sabote ediyor diye hayıflanıyorum hem de birinci sıraya taşıyorum. Öyle de centilmenimdir bak :))

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan