Sağlıklı Beslenme & Diyet

Tatlı Krizlerine Çözüm:
Fit Tatlı Tarifleri

26 Eylül 2017

Diyet yaparken birçok kişinin en çok zorlandığı sorunlardan biri de tatlı problemi. Gün içerisinde tatlı besinleri tüketmeye alışmış kişilerin bir anda tatlı alımını durdurması tabi ki mümkün değil. Bende bu yüzden bu hafta sizlere fit tatlı tarifleri vermek istiyorum. Bu tarifler hem kısa sürede hazırlanabilir hem düşük kalorili hem de bir o kadar da lezzetli. İşte benim sizler için fit tatlı tariflerim.

ŞEKERSİZ, UNSUZ KURABİYE

Şekersiz, unsuz kurabiye mi olur demeyin, oluyor 🙂 Bu kurabiyenin 1 tanesi yaklaşık 50 kalori. Ara öğününüzde 2 tanesini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Malzemeler

• 1 su bardağı dut kurusu (dut kurusu yerine vişne kurusu da kullanabilirsiniz.)
• 1 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı çiğ fındık
• 1 adet yumurta akı

Yapılışı

Sırayla fındıkları ve dut kurularını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yumurta akı ve kakaoyu ekleyip tüm malzemeyi geniş bir kap içinde özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla dizin. Arzuya göre üzerlerine hindistan cevizi tozu ekleyebilir, istediğiniz şekli verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra çayın, kahvenin yanında tüketebilirsiniz.

EV YAPIMI GRANOLA


Malzemeler

• 2 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 çay bardağı ceviz içi
• 3 yemek kaşığı yer fıstığı
• 1 çay bardağı çiğ badem
• 1 çay bardağı fındık
• 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
• 1 çay bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)
• 4 yemek kaşığı bal
• 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Ceviz içi, fındık, badem ve yer fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın ve bir tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın. İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın ve üzerine yulaf, bal ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.10 dakikanın sonunda çıkarıp tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edebilirsiniz.

AVOKADOLU KAKAOLU PUDİNG


Malzemeler

• 2 adet olgun avokado
• 3 adet olgun muz
• 4 yemek kaşığı toz kakao
• 1 yemek kaşığı süzme bal
• 1 yemek kaşığı vanilya özütü (vanilya özütü yerine aynı miktarda vanilya şekeri de kullanabilirsiniz. )

Yapılışı

Avokadoyu enlemesine ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve kabuğunu soyun. İri parçalar halinde doğradığınız avokadoyu, soyup böldüğünüz muzla birlikte rondodan geçirin. Karışım pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz kakao, bal ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre muz dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

TARÇINLI ELMA TOPLARI


Malzemeler

• 2 adet elma
• 7-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
• 2 yemek kaşığı bal
• 1/4 bardak süt
• 1 kahve fincanı tarçın

Yapılışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve bir kabın içine elmaları rendeleyin. Elmaların suyunu elinizle iyice sıkıp yeni bir kaba alın ve yulaf ezmesini elmaların içine ekleyin. Karışıma sütü de ekleyin ve karıştırın. Süt yardımı ile yulafların yumuşamasını sağladıktan sonra balı ekleyin ve karıştırın. Kıvamına göre ihtiyaç varsa yulaf eklemesi yapın ve elinize ufak parçalar alarak yuvarlayın. Ardından düz bir tabağa tarçın ekleyin. Elma toplarını içine atıp tarçına bulayıp servis tabağına alın.

Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Haftaya görüşmek üzere sağlıklı ve fit kalın.

Dyt. Simay Ejderoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan