DIY-Kendin Yap

Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler

5 Nisan 2018
Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler Varil Saksı


Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler: Varil Saksı

 
Herkese selamlar :)))

Bu hafta yaptığım değil önümüzde harika bir yaz boyu yapılacak Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler ile karşınızdayım.

Kendin yap projelerini yakından takip edenlerdenseniz, malumunuz bahar geldi, yaz da kapıda, sıcak havalarda bahçenin ve balkon keyfinin yerinin ayrı olduğunu bilirsiniz. Bahçe dekorasyonunda Kendin Yap fikirleri oldukça eğlenceli. Güzel bir bahçeye sahip olmak için binlerce lira harcamadan, evdeki eski eşyalarla geri dönüşüm için ayrılan ürünlerle, neler yapabileceğinizi araştırdım. Basit ve ucuz şekilde balkon ve bahçesini güzelleştirmek isteyenler için Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler derledim. Evinizin balkonu ve bahçesinde kendiniz yapacağınız ufak değişikliklerle büyük farklar yaratalım istedim.

Çiçekler için rengarenk saksılar alabilir hatta boyayabilir, kasaları rengarenk boyayarak koltuk yapabilir, yine kasaları kullanarak kendinize bahçe masası yapabilirsiniz. Bahçe takımınızın etrafını kendi boyayacağınız ahşap ve renkli sehpalar ile renklendirebilirsiniz. Daha birçok yaratıcı Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler ile bahçenizi, balkonunuzu ekonomik çözümlerle yaza hazırlayalım hadi 😉

Bahçe ve Balkon için DIY Fikirler:

Bahçe düzenleme için profesyonel yardım almanın yanında, herkes basit malzemeler ve yaratıcılığını kullanarak geri dönüşüm ile bile yeni ürünler tasarlayabilir ve dekorasyonu kolayca tamamlayabilir. Modern ve şık bahçe mekanları için derlediğim fikirlere göz atabilir ve kendi bahçenize uygun olanları uyarlamaya başlayabilirsiniz. Özellikle daha az maliyet içeren  fikirler sayesinde, masrafsız ya da uygun bir bahçe dekorasyonu oluşturmak  hiç de zor olmayacak bence. Bahçenin her mevsimde kullanışlı ve mevsimine göre yeşil kalabilmesi için  doğal malzemeleri tercih etmek yeterli olacaktır.

1 – Bahçeden Eve Giriş Yolu

En önemsiz gibi gözüken ama asıl detay isteyen unsur bence. Bahçeden eve geçişi belli eden yolu, dekoratif taşlar ve bitkiler ile vurgulamak, estetik bir görünüm sağlamanın kolay bir yöntemi. Taşları farklı bir şekilde kullanmak için bu şekilde zemini de dekoratif desenler oluşturarak döşeyebilir ve yürüyüş alanları oluşturabilirsiniz.

2 – Eski Boya Kutuları-Variller

Variller gibi aslında çöp olabilecek daha birçok ürünü geri dönüşüm mantığı ile bahçeniz için dekoratif bir ürün haline getirebilirsiniz. boya varilleri yada inşaat malzemesi için bahçenize, evinize vs gelmiş varili değerlendirmek 1 sprey boya ve tasarımınız ile muhteşem bir saksı olabilir 🙂 Görselde şemsiye kullanılmış ve çok tatlı bir geri dönüşüm sağlanmış

3 – Tuğlalar ile Yapılabilecek Birçok Fikir Var

İster depolama alanı, istersek mimari proje uygulanmış gibi dizilecek tuğlalar ile harika saksılar bir araya getirerek dilediğiniz tasarımı yapabilir ve bahçede kullanabilirsiniz. Pinterestte oldukça ilginç fikirler mevcut.

4 – Süs Havuzu Olmayan Bahçe olur mu?

Betona, alt yapıya ihtiyaç yok tabii ki tek ihtiyacımız büyük bir araba lastiği 🙂  Doğru ebatlarda çukur açarak ve bahçemize su ile ferahlık katabiliriz:)

5 – Canlı Dostlarımızı Unutmuyoruz 😌

Bahçesinde hayvan dostlarını beslemek ya da dışarıdan gelecek sevimli dostlarımız için, plastik su borularını renklendirerek şık yem kapları yapmak çok kolay.

6 – Ekonomik Bahçe ve Balkon Mobilyası

Bilidiğimiz ahşap paletler masa ve oturma alanları oluşturmak için yeterlidir. Yüksek fiyatlar vermek istemeyebilirsiniz ama düşük maliyet ile bahçe mobilyalarınızı kendiniz yapabilirsiniz. Bütün yaz tadını çıkartmanız için harika bir alternatif 🙂 Renkli kumaş ve minderler ile dekorasyonu tamamlayabilirsiniz 🌈

7 – Pet Şişeler

Tercih etmesem de malesef her eve giren, plastik kola ya da gazoz şişelerini saksı olarak kullanmak nasıl geliyor kulağa? Bahçe ve balkon düzenlemesinde kullanabileceğiniz bu fikir, hem çiçekleri değerlendirmek hem de bahçede farklı bir görünüm yaratmak için ideal. Şişeleri yatay olarak yatırıp, ortasından maket bıçağı yardımıyla keserek orta kısmını alın. İçerisine toprak doldurun ve daha sonra çiçek ekin. Bu pet şişeleri kalın jüt ipi yardımıyla birbirine bağlayarak bahçenizin bir köşesinde çiçek duvarı oluşturabilirsiniz.

8 – Eski Sandalye

Eski sandalyeyi dekoratif bir saksı olarak kullanmak? Sıradışı fikir arayanlar için eğlenceli bir seçenek. Sandalyenin minder kısmının üstünü söktükten sonra, minderin olduğu yeri toprak ile doldurup daha sonra birkaç renkli çiçek ekerek değerlendirebilirsiniz.

9 – Reçel Kavanozları Aydınlatma Oluyor

Geçen hafta örnek verdiğim projelerde mevcuttu aydınlatma. Bahçe, balkon ve teras dekorları için şıklık katacak aydınlatma aksesuarlarına özgün bir alternatif. Reçel kavanozlarından dekoratif kandiller, fenerler ya da aydınlatma aksesuarları tasarlayabilir, ışıl ışıl bir atmosfer yaratabilirsiniz.

10 – Eski Bot ve Ayakkabılar

Farklı ve orjinal bir saksı alternatifi olabilir 👌🏻

Bahsettiğim fikirlerin fotoğrafları için alttaki galeriyi inceleyebilirsiniz 👇🏻

 
Instagram’da #senvebenDiy hashtag‘i ile yaptıklarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Biz bekliyor olacağız…

Hayal gücünüze sağlık dediğim bir yazının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Haftaya uyguladığım bir fikri anlatarak fotoğraflar ile devam ederiz 🙂

Ece Irmakoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan