Fidan ekmek için en iyi zaman, yirmi yıl önceydi. Sonra ki en iyi zaman ise şimdi.
– Çin Atasözü
Keyifli günler, bol gülüşler sebebi de Iremushka’nın midesi yeni lezzetlerle karşı karşıya! Yazıma çok beğendiğim bir çin atasözü ile başlamak istedim az sonra da sizi birazcık uzaklara, farklı lezzetlere götüreceğim 🍜
Çin Büfe | Çin Lezzetleri’ni Denedim
Yaklaşık üç yıldır eğitimim dolayısı ile İstanbul’da yaşıyorum. Bu şirin ve son derece lezzetli Çin Büfe’yi [@cinbufe] ise yeni keşfetmiş olmanın üzüntüsü içindeyim.
Bundan sonra beni Çin Büfe müdavimi olarak görebilirsiniz 👘
Beş sene önce açılan bu mekanın Beşiktaş ve Beyoğlu’nda olmak üzere iki şubesi mevcut. Size en yakın olana bir an önce adım atmalısınız!
İçerisi gayet ferah, havadar şekilde düzenlenmiş. Bu nedenle gereksiz kokulara maruz kalmadığınız gibi yemek sonrası bir ‘Çin Çayı’ ile sohbetinize devam edebiliyorsunuz.
İçerinin yemek kokmaması, rahat nefes alabiliyor olmam benim için önemli bir kriter.
Buranın güzel bir atmosferi var. Zaten menüdeki her türlü yiyeceği denemekden ayrılmamak istiyorsunuz.
Samimi ve Güleryüzlü Hizmet | Çin Mutfağı
İlk defa deneyecekseniz ve en güzel lezzetleri tatmak istiyorsanız, burada çalışan beyefendi size yardımcı olacaktır. Benim gibi pişmemiş sushi seviyorsanız ‘Sake Maki’ adlı olanı denemenizi tavsiye ederim.
Buraya gelmişken yemeğe ‘Tavuklu Noodle’ ile başlamazsak eksik kalırız illa kalorinin dibine vurmalıyız. Galiba ben chop-sticks ile yemek yemeyi seviyorum ondan olsa gerek noodle bir bir güzel geldi 😂
Muhteşem soslarla sushinizi tatlandırmayı da unutmayın. Hemen en sevmediğim sos olan ‘Wasabi’ ile başlamak istiyorum 👇🏽
Wasabi
Japon turbu olarak da isimlendirilmesine rağmen bildiğimiz turp ile bir alakası yoktur. Kökü, içerdiği yoğun ve kuvvetli tat ve acı yüzünden yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Ama aseton yemiş gibi olduğum için ben hiç sevmiyorum. Siz yine de bir deneyin, yeni tatlara açık olmak gerek!
Görselde tabağın kenarında gördüğünüz yeşil sos tam olarak bahsettiğim ‘Wasabi’🤮
En beğendiğim ise ‘Acı Tatlı Sos’. Kendisi hem çok lezzetli hem de batırdığımızda sushimize ayrı bir tat katıyor.
Bir başka Çin Mutfağı lezzeti ise ‘Karidesli Mantı’. Güney taraflarında daha fazla tercih ediliyor, içine karides doldurulup özel karplarda en önemlisi ose buharda pişiyormuş bu mantı türü!
Bu anlatımlar sadece bana özel değildi tabiiki de! Merak ettiğiniz tüm sorulara cevap verecek, bu mutfağı ilk deneyenler için süper öneriler verecek bir ekiple hizmet veriyor Çin Büfe.
Çin Çayı | Yemek Sonrası Yasemin İle Rahatlama
Popüler inanışa göre çay M.Ö. 2737 yılında Çin İmparatoru Shennong tarafında çevrede bulunan otların kaynar suya düşmesi sonucu keşfedilmiş.
Bu tarihten sonra Çin tarihine ve Çin kültürüne derinden nüfuz eden çay yakacak odun, pirinç, yağ, tuz, soya ve sirke ile birlikte yaşamın yedi temel ihtiyacından biri olarak kabul edilmiş.
Bir bardak isteyen? ☕️
Çin Çayı Faydaları;
- Yeşil çay sindirimi hızlandırır
- Antioksidandır
- Kalp sağlığını korur
- Beyin fonksiyonlarını geliştirir
- Sirke ile karıştırıldığında ishale iyi gelir
- Baş ağrısını hafifletir
- Baş dönmesine iyi gelir
- Kötü kolesterolü düşürür
Yazının altına yorumlarınızı bekliyorum, bakalım siz de benim kadar beğenecek ve müdavimi olacak mısınız? ♥️
Hayat renkli, günler şeker 🍭
İrem Savaş
No Comments