Portakal Çiçeği

Yeni Yıl Masası

14 Aralık 2020

Yazı: Yeni Yıl Masası | Yazan: Sıla Malik

Kasımın bitip aralık ayının girmesiyle gelen yeni yıl heyecanı birkaç gündür benim de hissettiğim bir duygu. Ancak tabii ki yıllara karşı bir “Ne oluyoruz ya?!” dedim bu sene ancak bu heyecanı da duymadan edemiyorum.

Herkesin yavaş yavaş çam ağaçlarını çıkardığını, evini süsleyip güzel ortamlar yaratmaya başladığını gördüm. Hatta sevgili kurucumuz Didem ablanın çam ağacına bayıldım diyebilirim. Fotoğraflardan bile yaydığı enerji çok başkaydı.

Sonrasında dergimizin WhatsApp grubunda birkaç gündür süren güzel sohbetlere ilişti gözüm. Doğrusunu söylemek gerekirse ben pek aktif değilim orada. Yoğun olmamın yanında, biraz da bu kadar donanımlı yazarların arasında nedense kenara çekilip ustasını izleyen minik çıraklar gibi sessiz sedasız durasım geliyor. Fark edilmeden, akıp giden konuşmayı gülümseme eşliğinde takip ediyorum çoğunlukla.

Geçenlerde çok güzel bir hayâl düştü gönlüme.

Yeni yıl arifesinin de etkisiyle olacak ki sıcacık bir ortam belirdi gözlerimin önünde. Etraf süslenmiş, loş bir ışık hakim ortama. Arkada tatlı bir müzik daha da arttırmış samimiyeti. Yazarlarımızla toplandığımız bir yeni yıl etkinliği. Upuzun bir masamız var. Herkes bir şeyler getirmiş bu sofrada paylaşıldıkça çoğalsın diye.

Aslında ufak bir telaşta var ortamda. Malum hayli kalabalık bir ekibiz. Fakat ortam olabildiğine samimi. Kahkahalar, minik sohbetler, hatta oyunlar.

Deneyimlerin paylaşıldığı, hayâllerin ve hedeflerin desteklendiği bir akşam çekti canım. Tüm olumsuzlukları, negatifliği, kapıda bırakılan montlar gibi bıraktığımız bir yemek.

Hem inanın bana sohbetin tadı hiç bitmez o masada. Her şeyden konuşabilme yeteneğimiz ve alanında uzman olan çok güzel yazarlarımız var çünkü. Ve en güzeli birbirimizin birikimlerine ve fikirlerine altın değerinde yaklaşan bir ekibiz.

Yeni yıla doğru ondan geriye sayılırken yaşanacak coşkuya, verilen o hediyelerin her birinin farklı anlamına, kısacası bu samimiyete o kadar açmış ki zihnim ve bedenim. Hayali bile 32 diş sırıtmamı, içimin huzurla dolmasını sağladı diyebilirim.

Evet, belki yine o masada da uslu uslu oturur, az konuşurdum ancak can kulağıyla dinleyip gözlerinin içine bakabilmenin zevkini de doruklarına kadar yaşardım.

Ancak ufak bir sırrımı da paylaşmalıyım…

Bu hâlim pek uzun sürmüyor normalde. Kanı kaynayan ve herkesle iletişim kurmak için can atan o Sıla, bir anda çıkıveriyor ortaya.

Bu yıl hayâlden öteye gidemeyecek bir şey istediğimin farkındayım ancak gelecek yıllar için umudum hep tam benim. Bir gün uzun bir masanın etrafında, tüm renklerimizle, neşemiz ve sevgimizle buluşacağız.

Şimdilik birbirimizi dileklerimizde ağırlayacak, kadehlerimizi çok kişilik kaldıracağız.

Görmeden özlenen günlerden kucaklaşabileceğimiz günlere. Hasretle…
 
 
Sıla Malik
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

12 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Aralık 2020 at 10:04

    Canım Sılacım ❤️🤗
     
    Yazını okurken önce kendi adımı görmek sürpriz oldu, ardından da tüm yazının dergiyi konu aldığını fark etmek. Seni o hassas, sevgi dolu kalbinden öpüyorum. Ne harikulade bir yılbaşı masası resmetmişsin. Bayıldım. “Keşke, keşke…” diye diye okudum cümlelerini. Bir gün o masanın etrafında hep birlikte sohbet edeceğimize yürekten inanıyorum.
     
    Not: Ve lütfen WhatsApp grubunda daha aktif ol. Senin kadar akıllı, içten, genç bir kadının sohbetinden hepimizin mutlu olacağına şüphen olmasın canım.
    
 
    Sevgiyle sarılıyor, kocaman öpüyorum 😘

    • Yanıtla Sıla Malik 14 Aralık 2020 at 11:15

      “Keşke”leri bugünlerde bırakıp derin nefesler çektiğimiz gelecek de elbet gelecek Didem Ablacım. Yeter ki birlikte hayallere tutunalım. Çok ama çok mutlu oluyorum yorumlarına. Çok teşekkür ederim. 💜
       
      Not: Aktifliği ben de çok takıyorum. Sohbetlerde bir bildirim de benden gelecek artık, şüphen olmasın. 🍀🌟

  • Yanıtla İrem Savaş 14 Aralık 2020 at 10:30

    Ahh kalemine sağlık Sıla! Yazını okurken sevdiklerimi ve o masada beraber olmak istediklerimi anımsadım. Olsun geç olsun, güç olmasın. Yeni yılı kutlamanın vakti yok ki. Biz de belki yeni yılın sonunda sağlıklı günlerde bir kutlama yaparız.
     
    Tekrardan bu huzur dolu yazı için teşekkür edeyim, gerçekten düşüncesi bile güzel bu hayallerin 🎄🥰🧸

    • Yanıtla Sıla Malik 14 Aralık 2020 at 11:18

      O kadar güzel bir fikir ki bu verdiğiniz. Evet, takvim yapraklarına bağlı kalmadan, mutluluğun birlikte paylaşıldığı günlerin gelişi en büyük yenilik olacak bizlere. O zaman ne diyelim. Yeni yıl her yıl gelir, biz beraberliğe oynayalım. 🌟🌟
       
      Çok teşekkür ederim güzel geri dönüşün için. 💜💜

  • Yanıtla Demet Uncu 14 Aralık 2020 at 10:52

    Sılacığım, o kadar iyi geldi bu güzel yazın inan. Kalemine, yüreğine sağlık. Bir gün o masanın etrafında buluştuğumuzda, en çok senin konuşmanı sağlayacağımıza emin olabilirsin. 😊 Ne de olsa, tüm yazarlarımızın bir araya gelmesini sağlayan o masanın, fikir babası sen olacaksın 😃 Tekrar teşekkürler, bu güzel hayal için.
     
    Sevgiler

    • Yanıtla Sıla Malik 14 Aralık 2020 at 11:21

      Demet Hanımmm, ah ne çok isterim o masada bıcır bıcır susmadan konuşmayı, kahkahalarınızı duymayı. Buluşacağımız günlere geri sayıyorum artık, tam tarih belirsiz olsa da. Böyle daha kolay geçiyor günler. Hem umut güzel şey. Aynı hayali paylaşmanın keyfi ise bambaşka.
       
      Çok ama çok teşekkürler ortaklığınız için. 💜💕🍀

  • Yanıtla Burak Süalp 14 Aralık 2020 at 11:12

    Sevgili Sıla, ne güzel hayal etmiş, ne güzel yazmışsın. Orada olmak istedim hemen. Okurken de hayal ettim o upuzun, sevgi ve mutluluk dolu masayı. Umarım bir gün bu salgın biter ve o buluşmayı gerçekleştiririz en kısa zamanda. Henüz hiç tanımadığım onlarca yazar arkadaşı çok özledim. Kalemine sağlık genç arkadaşım. Yazıların hiç eksik olmasın.

    • Yanıtla Sıla Malik 14 Aralık 2020 at 11:24

      Birbirini tanımadan, fiziki açıdan hiç görmeden aile oldu burası. Zira birini tanımak için fikirlerini bilmek, zihninden geçenlere bir nebze de olsa şahit olmak yetiyor. En güzel örnek dergimiz.
       
      Masadan yerimiz, sofradan tabağımız eksik olmayacak, gönüldeki bağımız kopmadıkça. Zamanın bize iyi davranıp, hızla geçmesi dileğiyle.
       
      Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. 🍀🌟

  • Yanıtla Gökçe Çiçek Gönülaçar 14 Aralık 2020 at 13:37

    Hayaller gerçek olmak için var. Sılacığım; sıcacık kaleminle sütlü muhallebi kıvamına getiriverdin hepimizi. Bir gün bu kocaman aile gerçek bir masada, gerçekten çok keyifli anlara şahitlik yapacak inanıyorum.
     
    Sevgilerrrr

    • Yanıtla Sıla Malik 14 Aralık 2020 at 14:12

      Ah o zaman dilerim ki kıvamımız sütlü muhallebi, ağzımın tadı da bayram şekeri olsun daima.
       
      Masada buluşuncaya dek buradan devam.
       
      Çok teşekkürler 💜🍀

  • Yanıtla Pelin Öncüoğlu Işık 15 Aralık 2020 at 17:14

    Sılacım kendimi o masanın etrafında hissettim. Beni bu sıcacık dileğinle yılbaşı için motive ettin. Çok teşekkürler ❤️ Kalemine sağlık 😘

    • Yanıtla Sıla Malik 15 Aralık 2020 at 19:57

      Güzellikleri anmak, küçük bir anda gözleri kapatıp hayal kurmaktan geçiyor. Ben bir de üstüne yazıya geçsin, evrene mesajı net vereyim dedim 🐥
       
      Güzel yılbaşı sofralarımız olsun Pelin Hanım 💜🍀

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan