Portakal Çiçeği

İlerideki Çocuğuma

9 Ağustos 2021

Yazı: İlerideki Çocuğuma | Yazan: Sıla Malik

İlerideki Çocuğuma;

Bir gün olur da rahmimden bu dünyaya düşersen veya seni ilk gördüğümde kalbimden vurulup sarmalamışsam seni, umarım hayatını güzelleştiren bir anne olabilirim sana.

Şu an gençliğimin başında yazıyorum bunları, özellikle. Çünkü biliyorum, bir zaman gelecek ve sen hiç genç olup olmadığımı merak edeceksin. Ya da bir şeylerin tam da ortasında bir zamanlar benim de tam da senin gibi bir genç olduğum gelecek aklına.

Evet, gençtim, gencim.

Seni nasıl bir ülkenin vatandaşı yapacağımı bilmiyorum ancak nasıl bir Dünya’ya getirmek istemediğimi çok iyi biliyorum. Şu anki Dünya devam eder veya daha da kötüye giderse sana bu kötülüğü yapabilir miyim, bilmiyorum.

Önünde üç seçenek var. Ya annen ve gelecekteki potansiyel baban ülkemizdeki gidişatı olumlu yönde değiştirecek adımları atacak toplumu oluşturmayı başaracak ya annen yabancı biriyle evlenerek baba tarafının yabancı olmasını sağlayacak ya da dünyaya gelmeyeceksin.

Ama bir sır; ikinci ve üçüncü seçeneğin gerçekleşmesindense ilkini tercih ederim.
Çünkü şu an çok karışık.

Bu karışıklıkların arasında sana ufak tefek nasihatlerim var.

(Evet, gençken bile ihtiyar ruhumla nasihat vereceğim. Ben de seni seviyorum.)

  • Yaşadığımız ülke her an her şeyin olabildiği çok renkli, çok karmaşık ve dinamikleri çok farklı bir ülke. Değişen ve gelişen olaylar silsilesinde ümidini kaybetme. Göreceksin, halk birbirinin her zaman arkasında.
  • Farklılıklar olacak elbet. Bunlara saygı duymayı sana öğretmeye çalışacağım. Ama olur da gözden kaçırdığım bir şeyler olur. Bunun için minik bir hatırlatma: Unutma, fark olmadıkça anlam olmaz. Hayatındaki anlamları bulmak için farklılıklara odaklan ve onlara saygı göster.
  • Ben bu yaşımda globale bu kadar hakimsem senin zamanını düşünemiyorum bile. Dünya insanı olmaktan başka çaren yok. Ben seni bir ülkenin sınırlarına getirmedim. Ben seni “Dünya”ya getirdim. Bunu hiç unutma.
  • İnsanları izle. Duyguları hisset. İnsanlar yüzlerinde taşırlar kalplerini. Gözlerinin içine bak. Uzmanı olamasan bile gözlerine baktığında göreceksin gerçekliklerini. Çünkü giderek sakınıyor insanlar gözlerini.
  • Cinsiyetini henüz bilmiyorum ancak cinsiyetin bir öneminin olmadığını bil. Üstünlük egolarını kontrol edemeyenlerin derdi. Yan yana, el ele ilerlemek her zaman daha kolaydır.
  • Bu hayatta karşına bir sürü zorluk ve “yapamazsın” çıkacak. Moralini bozsa bile asla seni düşürmesine izin verme. Bu ben bile olsam, kalpten inandığın şey konusunda çabala. İnan bana çabanın susturamayacağı insan ve aşamayacağı engel yoktur.
  • Sana iyi bir anne olabilmek için önce kendi hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Kendimi eksik bırakıp senden bunun hesabını sormaktansa, sana mutlu ve örnek bir anne olmak için çabalıyorum.

Değişim için, iyilik için, adalet için, fırsat eşitliği için sesini çıkartan biri olmaya çalışıyorum. Sana daha iyi bir model sunabilmek için bugünümü iyileştirmeye çalışıyorum.

Umarım güzel zamanlarda, mavi bir günde, sana hak edeceğin hayatı verebileceğimi bildiğim bir yaşamın içinde buluşuruz seninle.

(Bunu yazmak şu anlık bana çok garip hissettirse de.)
Seni çok seven,
Annen
 
 
Sıla Malik
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

9 YORUMLAR

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 9 Ağustos 2021 at 13:53

    Sıla, seni de doğacak olası çocuklarını da ve olası eşlerini de seviyoruz. Dünya’yı sizin gibi güzelleştirecek; toprağın, suyun, havanın ve “insan” olmanın değerini bilecek yüreklere ihtiyacı var. Kalbimiz sizinle.

    • Yanıtla Sıla Malik 9 Ağustos 2021 at 14:54

      Yabancı zannettiğimiz ama asla “yabancı” olmayan gönlü güzel insanlar. Sizler de iyi ki varsınız.
       
      Böyle umutla bakabiliyorsam yarına; sizde, bende, dışarıdaki içinde vicdan bulunan birinde yatan yüce kalp sayesinde. Çok ama çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. 💜✨🍀

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 9 Ağustos 2021 at 14:11

    Nasıl hoşuma gitti anlatamam… İyi ki yazmışsın. (:

    • Yanıtla Sıla Malik 9 Ağustos 2021 at 14:55

      Asıl yorum yapıp beğenmen benim nasıl hoşuma gitti, bir bilsen… Çok teşekkür ederim canım benim. 😍💜🍀

  • Yanıtla Filiz Altınok 9 Ağustos 2021 at 16:08

    Merhaba, iki çocuğum var. Bu nasihatlarınızı keşke daha önce duysaydım 🙂 Deneyimlerimden yola çıkarak vardığınız noktaların çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Geriye (doğurmuş analara ve henüz doğurmamış olanlara) bir tek uygulamak kalıyor.
     
    Ellerinize sağlık.
     
    Yazmaya devam…

    • Yanıtla Sıla Malik 9 Ağustos 2021 at 21:08

      Bu yaşımda yazdıklarımın doğru olduğunu, güzel sonuçlara çıkabileceğini duymak beni çok mutlu etti. Doğru yolda olduğumu hissetmek çok başkaymış.
       
      Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. 💜😍✨

  • Yanıtla Atakan Balcı 10 Ağustos 2021 at 18:57

    Arı yüreğin ıșısın, esinine sağlık!

    • Yanıtla Sıla Malik 11 Ağustos 2021 at 21:20

      Sanırım bugüne kadar aldığım yorumlar içinde, en duru, en güzel yorum sizinki diyebilirim. Özellikle sizden böyle bir yorum almak başlı başına bir mutluluk benim için. Çok ama çok teşekkür ederim. 🍀✨🤍

      • Yanıtla Atakan Balcı 12 Ağustos 2021 at 17:03

        Işığın duyumsanıyor uzaktan bile! Güzel bir yürek, kendine yaklaştıkça daha çok parlar yaşadığımız karanlıkta. Parla umarım 🌞🙂✨

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan