İçimdeki Sesler

Tebrik Etme Zamanı

22 Aralık 2021

Yazı: Tebrik Etme Zamanı | Yazan: Demet Uncu

Yılın sonuna doğru yaklaşırken kendimi tebrik etme zamanımın geldiğini düşündüm. Hem geçen seneyi şöyle bir değerlendireyim hem de kendimi nerelerde tebrik ettiğimi bir bakayım istedim.

Duygusal Dayanıklılık

Herkes için çok ama çok zorlu geçen bir seneyi geride bırakıyoruz. Huyunu, suyunu, cinsini, tedavisini bilmediğimiz bir virüsle savaştık, hâlen de savaşıyoruz. Bu bilmediğimiz hastalıktan kendimizi, sevdiklerimizi korumaya uğraşırken tabii bir de çalışmaya gayret ediyoruz. Hatta işyerlerimizde sorumlu olduğumuz birimlerde çalışan personelin motivasyonlarını belli bir seviyede tutmaya, onları anlamaya ve işlerini kolaylaştırmaya çalışırken, varolan yeni düzeninin yeni gerektirdiği koşulları yerine getirmeye de çaba sarf ediyoruz.

İdari işler biriminde çalıştığım için bu yıl sürekli yeni şeyler öğrendiğimi, araştırma yaptığımı, özellikle hijyen ve sağlık konularında çok farklı bilgilere ulaştığımı söyleyebilirim. 😊 Bu süreçte kendimi gösterdiğim sabır ve azim için tebrik ediyorum.

Her gün, değişen koşullara uyum sağlama, esneme becerilerim için kendimi tebrik ediyorum. Beni diğer yazılarımda tanıyanlar, en çok bu konuda zorlandığımı tahmin ediyorlardır. Özellikle benim gibi rutinlerine bağlı olan, onları seven ve kendini o rutinler içerisinde güvende hissedenler beni daha iyi anlayacaktır. Şu son zamanlarda gündemde olan “duygusal dayanıklılık” veya “resiliance” olarak bilinen bu beceriye sahip olmamı sağlayan günümüz koşulları için teşekkür ediyorum. Yoksa, bu alanda kendimi nasıl geliştirebilirdim, bilmiyorum.

İşyerimde yeni kurulan bir birimin yöneticilik görevini de birlikte çalıştığım iş arkadaşlarımla birlikte yürütebildiğim, birimden beklenilenleri ilk aşamada çok hızlı bir şekilde onların desteği ile birlikte gerçekleştirebildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Yani bu yıl değişen koşullarının gerektirdiklerinin dışında, bana yeni görevleri de beraberinde getirdi. 😊 Evet kolay olmadı. Ama sonu güzel olanın başı hiçbir zaman kolay olmadı, değil mi?

Arkadaşlıklar

Sağlıkla ile ilgili konularda hassas olmam ve kaygı düzeyimin de yüksek olması sebebi ile sosyalleşmekten kendimi ne kadar izole etsem de arkadaşlarımla telefonla, görüntülü konuşmalarla ya da dışarda temiz havada yapılabilecek kısa süreli etkinliklerde bir arada olmaya çalışarak onları sevdiğimi ve her zaman ihtiyacım olduğunu kısmen de olsa hissettirmeyi başarabildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Tabii ki eskisi gibi olamadı ama bu durum da değişen yeni koşulların yeni düzeninin bir parçasıydı artık.

Online Pilates

Kendimi yorgun hissettiğim veya yapmayı üşendiğim durumlarda bile pilates hocamla yaklaşık 5 yıldır süren birlikteliğimizi online dersler şeklinde devam ettirebildiğim, mümkün olduğu kadar yürüyüş yapmaya devam ettiğim için kendimi tebrik ediyorum. Harekete devam edebilmenin sonrasında insanın hissettiği huzur ve zindelik hissi gerçekten bambaşka.

Sağlık açısından hiç de güvenli olmayan bu ortamda periyodik sağlık kontrollerimi de yaptırabilme cesareti gösterebildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Bu randevuların çift maskeler, kolonyalar ve dezenfektanlar ile birlikte geçtiğini tahmin ediyorsunuzdur. 😊

Ruhun Molası

Kendime ayırdığım zaman aralıklarında, kendi iç sesimi duymaya çalıştığım, içime çekildiğim zamanlarda ruhumu dinlendirecek yöntemler ile ruhumu dinlendirebildiğim için kendimi tebrik ediyorum.

Meditasyon yapmanın, müzik dinlemenin, kitap okumanın, doğada uzun yürüyüşler yapmanın beni dinginleştirdiğini, bana iyi geldiğini keşfetmemi sağlayan rehber hocalarıma da ayrıca teşekkür etmek isterim.

Yoğun iş temposu ve hayatımı birleştirmeye karar verdiğim kişiyle birlikte geçirdiğimin kıymetli zamanın yanısıra ailemle birlikte de zaman geçirmeye özellikle özen gösterdiğim ve onların yanında olabildiğim için kendimi tebrik ediyorum.

Haftasonu kahvaltıları, yaz aylarında birlikte gidilen tatiller, hiçbir şey yapılamıyorsa bile evde cam kenarında birlikte içilen Türk kahvelerinin tadı paha biçilemezdi. Tüm sevdiklerimizin yanımızda bedenen olmaması; onları sohbetlerimizde hatırlamamıza, anılarımızda yâd etmemize engel değildi. Kimi zaman gülerek, kimi zaman hüzünlenerek andık onları.

Yazabilmek

Yazmaya devam edebildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Bazen hiçbir şey yapmak istemeyiz, öyle boşboş oturmak isteriz, bilirsiniz. Bu tür durumlarda bile bilgisayarın başına oturup içimden geçenleri dökmeye devam edebildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Günümüzde yeni çok farklı şeylere başlayabiliyoruz ama sürekliliğini sağlamak ve devamını getirebilmek her zaman öyle kolay olamayabiliyor. Çocukluğumdan beri yazmanın bende yarattığı etkiyi sizlerle paylaşmaya devam edebildiğim için kendimi tebrik ediyorum.

Okuduğum ve çok beğendiğim kitapları dergide, “İçimdeki Deniz” isimli diğer köşemde paylaşabilmemi sağlayan sevgili editörüme çok teşekkür ediyor ve bunun için de kendimi tebrik ediyorum.

Kapılar

İş hayatımda veya özel hayatımda karşılaştığım küçüklü büyüklü sorunlara farklı çözümler bulabildiğim için kendimi tebrik ediyorum. İçimde hissedebildiğim merhamet, anlayış duyguları, gösterebildiğim sabır için kendimi tebrik ediyorum. Çalışmanın beraberinde bizlere sağlık getirdiğine inanıyorum. Bir şekilde üretmeye devam edebilmenin mutluluğunu hissedebilmek benim için çok değerli gerçekten.

Gelelim hayallere…

Çok şükür ki bu kadar zorlu geçen bir yılın ardından hayallerimden vazgeçmediğim için kendimi ayrıca tebrik ediyorum. Bundan önceki yazımda sizlerle paylaştığım gibi içimdeki yeşilliği her daim canlı tutabilmeyi, içimdeki umudu minicik de olsa canlı tutabilmeyi başarabildiğim için kendimi tebrik ediyorum. Dünyaca yaşadığımız bu kadar olumsuzlukların inadına, ufacık da olsa o umudu yeşil tutabilmek, direnebilmek çok kıymetli inanın, her birimiz için. Hiçbir şeyin kalıcı olmadığını biliyoruz, bugünlerde gelip, geçecek. Rahmetli, çok sevdiğim Teoman Hoca’mın dediği gibi:

“Bir daha mutlu olamayacağım, bir daha asla sevemeyeceğim diyorsun belki şimdi. Merak etme sen, mutlu da olacaksın, seveceksin de. Hayatın matematiği senin bildiğin gibi işlemiyor. Sen yeter ki yolda ol, umudunu asla kaybetme, kapının önünde ol, hayırlısını iste kendin için.”

Ben de yeni yılda sizlere, kapının önünde durarak kendiniz ve sevdikleriniz için en hayırlı olanı dilemenizi ve güzel kapıların sizler için açılmasını diliyorum.

Hadi bakalım, şimdi kendinizi tebrik etme zamanı. Sizler neler için kendinizi tebrik ediyor olacaksınız?

Çok sevgilerime.
 
 
Demet Uncu
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

8 YORUMLAR

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 22 Aralık 2021 at 19:54

    Ben sınıfta kaldım ama sizi tüm içtenliğimle kutluyor ve bu güzel enerjinizin hiç bitmemesini diliyorum. Umutlarınızın gerçekleştiği yeni bir yıl olsun 2022. 🥰💖

    • Yanıtla Demet Uncu 24 Aralık 2021 at 16:59

      Nimet Hanımcım, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ben sizin de kendinizi tebrik edebileceğiniz birçok şey bulabileceğinize inanıyorum. Mesela, dergimizi düzenli takip etmeniz, yorumlarda bulunmanız, hatta üstüne kendi köşenizde yazmaya başlamanız gibi.
       
      Size çok güzel, sağlıklı bir yıl diliyorum.
       
      Çok sevgilerimle. 💕

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 23 Aralık 2021 at 12:57

    Ne güzel, insanın kendi başardıklarını takdir edebilmesi. Ben de seni yürekten kutluyorum canım.
     
    2022 dilerim hepimiz için 2021’den daha iyi geçer 🙏🏻

    • Yanıtla Demet Uncu 24 Aralık 2021 at 16:56

      Canım benim, çok teşekkür ederim. Evet, insan kendini çoğu zaman unutabiliyor. Senin de kendini yürekten kutlayacağın çok şeyin var. Çok güzel bir yıl olsun inşallah, hep birlikte 💕

  • Yanıtla Mehmet Gökcük 24 Aralık 2021 at 20:16

    Hayatı dolu dolu yaşamak üzerine, gerçek bir emek verdiğin ve en önemlisi yüreğindeki umudu sımsıkı kucakladığın için tebrik ederim Demet… 🙂

    Yeni yıl sana ve hepimize yepyeni güzellikler getirsin inşallah

    • Yanıtla Demet Uncu 24 Aralık 2021 at 22:59

      Mehmet ne kadar guzel.dilekler, dusunceler bunlar boyle. Cok mutlu ettin beni, tesekkur ederim. Ben guzel insanlarin, yureginde insan olmanin gerektirdigi tum unsurlari tasiyan insanlarin bir sekilde biraraya gelecegine, bulusacagina inananlardanim. Tipki burada oldugu gibi. Sana da cook mutlu ve sahane bir yil diliyorum.

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 25 Aralık 2021 at 00:47

    Ben de tebrik ediyorum sizi, kendimde tebrik edilecek neler var diye düşündürdüğünüz için özellikle. Yazı yazmayı büyük bir istekle devam ettirmek, kendi kendimi eğlendirmenin yollarını bulmak, kızlarım ve torunlarıma vakit ayırmak, yeni yazı projelerine başlamak, uzun bir süredir değişen enerjileri duyumsamak fark etmek…

  • Yanıtla Demet Uncu 25 Aralık 2021 at 21:50

    Şen Hanımcığım, harikasınız. Ne güzel kendinizi tebrik etmeniz. Paylaştığınız için asıl ben teşekkür ediyorum.
     
    Çok sevgiler 😍

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan