Üçüncü Göz

Saklambaç

26 Aralık 2022

Yazı: Saklambaç | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz Çetinel

Kaç insanın önünden geçmesi gerekti kendini görmen için? Bir? İki? Üç? Ayna mı? Sırma mı?

Netliği görebilmek için yaşamımın ana sahnesine adım attım bugün. Hem de yalın ayak. Ayaklarım soğuktan buz tutmuş olsa da yeri hissettim, engebeleri, çakıl taşlarını, bir de üzerinde sallanan kendimi. Düşündüm durdum bugün. En son limite gelmeden düşünemediğim, ertelediğim, görmezden geldiğim ne varsa yığıldı önüme birden. Ben de ne yapıp ne yapamayacağıma kanaat getirdim. Bazen olur öyle, onca şey yığılmadan üzerinize göremezsiniz kendinizi. Ve güçlü hissetmez, kalkamazsınız altından. İyi gelir onca şeyin üzerimizi örtmesi de. Saklanır sanırız oysa sadece nefes aldırmaz anlardır, kıymetlidir.

Hayâl kurmayı, istemeyi ve olayların içinden geçerken şükretmeyi asla ama asla unutmayın. Elim tam gözümün altındaki göz yaşımı silerken elimi kaldırabildiğime şükrediyorum. Aynanın karşısına geçip kendime durmadan ve tekrar tekrar “Seni seviyorum” diyorum.

Elim ayağım titrerken bir insanın beni bu hâle getirmesine izin verdiğim için çok kızgınım. Ve insanlar, dünya kötü bir yer. İnsanlar hırsları ve istekleri uğruna sizi bir kalemde yok sayabiliyor; bunun için hâlâ çok çömezim, iyi niyetliyim.

Olayları tersten, düzden okumak yetmiyor, sessiz kalmayı tecrübe edince anlıyor insan. Sen hayâl etmeye ve tünelin sonundaki ışığı görmeye devam et. Senin varış rotan orası, zifiri karanlık olsa da insanlar seni boğsa da. O ışık sönmüyor. Güçlü hayâller kendine ışık aramaz, o zaten ışığın kendisidir unutma. Ve tekrar sarıl kendine, hayâllerine ve sevgi dolu kalbine. Ne kadar zengin olduğunu anlamak için tüm bunları hissetmen yeterli. Bazen buz tutsa da yetenekler sıcacık bir ortamda tam da sanatçı olacaksın.

Kırmızıları giydim, gülümsememe büründüm. Korkmuyorum ve adım atacağım, güzel insanlara, üretenlere ve sevgi dolu kalplere…

Yeni yılınız, mis gibi hayatınız, istediğiniz renklerle dolu olsun. Çünkü siz gökkuşağının yansımasısınız bu hayatta. Hadi ama aç ışığını, otur yanı başına. Gülümsersen ve kendine sevdiğini söylersen nasıl ışıldadığın farkedilecek hemen gözlerinden. O yüzden önce kendinle göz göze gel ve de ki…

Seni seviyorum, sevgimle.
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan