Biz Bize

Preovulasyon

9 Ocak 2023

Yazı: Kadının Döngüselliği | Preovulasyon | Yazan: Kıvılcım Doruk İlhan

 

İndeks

Kadının Döngüselliği 101 | Bölüm 1
Menstrüasyon | Bölüm 2
Preovulasyon | Bölüm 3
Ovulasyon | Bölüm 4
Premenstrüasyon | Bölüm 5

 
“Bu evre iç enerjilerinizi ifade ettiğiniz, bilinçaltının gün ışığına çıktığı evredir” diye ifade ediyor Gray. Menstrüasyonun son günlerinde veya hemen sonrasında ortaya çıkan evredir. Cadı evresinin karanlığında ortaya çıkan fikirler günlük hayatta karşılığını bulur.

Enerjilerimiz cadı evresinde geçirilen üzüntülü, karanlık yerini aydınlığa bırakmıştır. Yıkıcı enerjiler yerini yapıcı bir tazeliğe bırakır. Dinamik ve hevesli oluruz ve daha az dinlenmeye ihtiyaç duyarız. Fiziksel ve mental anlamda daha enerjik bir evredir. Güçlü ve analitik oluruz. Öncelikleri belirleriz ve yeni projelerimizi uygulamaya başlarız. Daha bağımsız bir şekilde yardıma ihtiyaç duymayız. Aynı zamanda sosyalliğimiz ve iletişimimiz güçlenir ve dışarı çıkıp başkalarıyla iletişime geçme ihtiyacı duyarız.

Bu etapta enerjik olduğumuzdan ve eğlenmeyi sevdiğimizden, eğlenceli, renkli kıyafetlerle kendimizi ifade ederiz. Daha dar ve hatları belirginleştirecek kıyafetlerle, bu dönemi kutlarız. Amacımız daha seksüel olmak değil sadece eğlenmektir.

Fiziksel ve mental olarak aktif olduğumuzdan, fiziksel aktivitelerde bulunmaya başlayabiliriz. Bir dans kursuna yazılabilir, daha enerjik bir yoga dersine katılırız. Egzersiz yapmamız gerekir. Rejime başlayabilir ya da sağlıklı beslenme kararımızı uygulamaya geçiriririz. Sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da enerjik olduğumuzdan, insanlarla konuşmalı, partilere gitmeli, zihinsel aktivitelerde bulunmalıyız. Bu etapta sinemaya, tiyatroya gidilebilir, mahallemizde aktiviteler organize edebiliriz. Menstrüal dönem öncesi bitiremediğimiz işlere eğilebilir ve onları bitirmeye çalışabiliriz. Bu evre bitmemiş işleri bitirmek için bir fırsattır.

Bu etapta elde ettiğimiz sonuçları yazmamız, karanlık evrelerde bunları referans olarak almak açısından faydalıdır. Finansal durumunu, evini, çevreni, işlerini, ilişkilerini analiz et ve bu etapta düzelmesi gereken noktaları düzelt.

Bu etap feminenin maskülen yanı olarak özetlenebilir.

Bu evreyi baskın enerji olarak yaşayan kadınlar, kariyerine fazla düşkün, fazla hırslı olur. Kendi kendilerine yeterler ama ilişkiye girmekte zorlanırlar. Karanlık evrelerin bilgeliğine vakıf olamazlar ve döngüsel, içgüdüsel enerjinin dışına çıkarlar. Anne olmaya karşı korku duyabilirler ve bunun sonucu olarak etraflarındakilere bakmayı ve onlara yardım etmeyi ihmâl edebilirler.

Bu evreyi düşündüğümde, yogadaki üçüncü çakra olan Solar Pleksus1 aklıma geliyor. Solar Pleksus çakra insan benliğinin merkezi olarak tanımlanır. Başarı, kararlılık ve güçlü olmak ile nitelendirilir. Yani daha maskülen bir enerjidir. Rengi sarıdır ve göbek deliğinin birkaç santim üzerinde bulunur. Yoga yapanlarınız varsa bu çakrayı aktive eden yoga pozlarına yani asanalara bir bakmak isteyebilirler.

Bizim toplumumuzda yaşayan kadınların en çok aktive etmesi gereken çakradır belki de. Kim bilir?
 
 

Kıvılcım Doruk İlhan

 
 

Açıklamalar:

  1. Solar Pleksus/Manipura: Vedik geleneğe göre üçüncü birincil çakradır. – Wikipedia    ⇡⇡⇡

 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 14 Ocak 2023 at 17:02

    Semptomları duyan hasta gibiyim. “Hah, işte aynı ben” dediğim paragrafınız:
     
    “Bu evreyi baskın enerji olarak yaşayan kadınlar, kariyerine fazla düşkün, fazla hırslı olur. Kendi kendilerine yeterler ama ilişkiye girmekte zorlanırlar. Karanlık evrelerin bilgeliğine vakıf olamazlar ve döngüsel, içgüdüsel enerjinin dışına çıkarlar. Anne olmaya karşı korku duyabilirler ve bunun sonucu olarak etraflarındakilere bakmayı ve onlara yardım etmeyi ihmâl edebilirler.”
    İlgiyle okumaya devam edeceğim. 💕🙋‍♀️

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan