Biz Bize

Premenstrüasyon

1 Mayıs 2023

Yazı: Kadının Döngüselliği | Premenstrüasyon | Yazan: Kıvılcım Doruk İlhan

 

İndeks

Kadının Döngüselliği 101 | Bölüm 1
Menstrüasyon | Bölüm 2
Preovulasyon | Bölüm 3
Ovulasyon | Bölüm 4
Premenstrüasyon | Bölüm 5

 

Veee işte geldik ünlü PMS evresine!

Buna verilen isim Büyücü Kadın Evresi. Bu evre kadınları en fazla etkileyen evredir. Bakire yani ovulasyon evresindeki gibi değişken bir fazdır fakat enerjiler dışarıya değil içeriye doğru akar. Karanlık evrelerden ikincisidir. Yavaş yavaş fiziksel enerji düşerken, zihinsel enerji yükselir. Aktivite istediğiniz halde, fiziksel durumunuz buna el vermez ve bu da kadınların tükenmiş hissetmelerine yol açar. Kendinizle ilgili yıkıcı analizler yapma eğilimine girersiniz.

Uyku ihtiyacı vardır fakat zihin susmaz. Cinsel enerji çok yükselir. Agresif bir cinsel enerji hissederiz. İç doğamızla ilgili farkındalığımız artar ve ezoterik, ruhani konulara yönelimimiz artar. İç görümüz de haliyle doruk noktadadır. Bu evrenin enerjileri vahşi yaratıcılık ya da yıkıcılık patlamaları şeklinde ortaya çıkar. Enerjileri kontrol edebilirsek yıkıcı bile olsalar yapıcı bir işlev kazandırabiliriz. Psişik güçlerimiz artar ve bunu en çok rüyalarımızda hissederiz.

Büyücü Kadın Enerjisiyle İlişkide Olmak

Bu evrede duyarlı, erotik ve hatta cadı gibi hissederiz. Adeta parmaklarımızdan sihir çıkmaktadır. Karanlık yanımızı ifade etmek için koyu renkli ve yumuşak kumaştan kıyafetleri tercih etmeliyiz. Seksi siyah iç çamaşırlarıyla enerjimizi ifade edebiliriz.

İç dünyamızı tanımamız için büyük bir fırsattır. Ön görümüz artar. Evet kahve falı ve tarot bakma gibi aktiviteler bu dönemde yapılmalıdır. Yaratıcılığımız gerçek üstü bir doğayla ortaya çıkar. Görünen ve görünmeyen dünya arasında gidip geliriz. Hiper aktif ve yerinde duramama hissiyatının önüne meditasyon yaparak geçebiliriz.

Bu evrede yaratıcı enerjimizi kullanmalı ve ortaya çıkacak ürünü düşünmeden sadece yaratmak için yaratmalıyız. Hissiyatımız yaratıp sonra yok etme eğilimlidir. Yaratıcı enerjisini ortaya çıkaramayan kadınlar daha histerik, kıskanç ve sarkastik olurlar. Vahşi ve agresif bir cinsellik de bu yaratıcılığımızı ortaya çıkarma yollarından birisidir. Fakat partnerimizle ilgili daha çok beklentide olduğumuz bir dönemdir.

Bu evrede eski, işimize yaramayan duyguların gereksizliği iyice bilince çıkar. Gereksiz ve artık eskide kalması gereken duyguları analiz eder ve bu dönemde yeni döngüye hazır hale geliriz. Bu değişim enerjisini görüntümüzü değiştirerek ifade ederiz. Saçımızı kestirir ya da rengini değiştiririz mesela. Bazı kadınlar bu dönemde temizlenme, ev temizleme ihtiyacı duyarlar. Bu da eski enerjilerden kurtulma isteğinin bir ifadesidir. Hayatımıza daha objektif bir şekilde bakarız. Değişmesi gereken şeyler hakkında farkındalık kazanırız. Yeninin doğması için, eskinin ölmesi gerekmektedir. İç dünyamızla ilgili farkındalık kazanırız.

Yaratmalı, yıkıcı enerjimizin yaratıcı yönünü keşfetmeli, kendi kendimize kalmalı, içe dönmeye izin vermeli, meditasyon yapmalı, hayatımızı objektif olarak analiz etmeli ve eski enerjilerden kurtulmaya hazırlanmalıyız.

Büyücü Kadın Meditasyonu

Bir sandalyeye oturun. İç karanlığınızla ilgili farkındalık kazanın. Karanlığın içinde beyaz ışık çıkaran bir kapı olduğunu hayal edin. Dışarıya çıkan ışık ve etrafında esen karanlık fırtınasını fark edin. Burada karanlığın ışığa, ışığın karanlığa dönüştüğünü düşünün. Karanlık ve ışık sürekli ilişki halindedir. Uterusunuzdaki yüksek enerjiyi parmaklarınızın ucuna taşıyın. Enerjinin parmak uçlarınızda attığını hissedin. İçinizdeki bu enerjinin yaratmaya ve yok etmeye olan gücünü hissedin. Bunu kontrol eden sizsiniz. Dışarı çıkması sizin sorumluluğunuzda. Hayata dönmeden önce, içinizdeki karanlığı kabul edin.


Yukarda döngümüzün dört evresini Gray’in Red Moon adlı kitabından faydalanarak anlatmaya çalıştım. Bu dört evrenin doğasına uygun davrandığımızda, dişil enerjiyle olan bağımızı kurar, dengeli ve yaratıcı, ilham dolu ve tatminkar oluruz. PMS evresini atlatmamız kolaylaşır ve bu evrenin yaratıcılığını sonuna kadar kullanmayı amaç edinirsek, yaratıcılığımız görünür bir şekilde artar. İçimizdeki yaratıcı dişil enerjiyi ortaya çıkarırız. Bu evreleri doğalında yaşamak için önce evrelerimizi tanımamız gerekir.
 
 
Kıvılcım Doruk İlhan
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan