Biz Bize

Ovulasyon

6 Şubat 2023

Yazı: Kadının Döngüselliği | Ovulasyon | Yazan: Kıvılcım Doruk İlhan

 

İndeks

Kadının Döngüselliği 101 | Bölüm 1
Menstrüasyon | Bölüm 2
Preovulasyon | Bölüm 3
Ovulasyon | Bölüm 4
Premenstrüasyon | Bölüm 5

 
Miranda Gray’in “Anne Evresi” olarak adlandırdığı yumurtlama yani bilimsel adıyla Ovulasyon evresi aydınlık bir evredir. Başkalarına yardım etme kapasitemiz in en üst noktasına geliriz. Güç ve enerji evresidir. Özgüvenimiz artar. Konsantrasyonumuz kendimizde değil, çevremizdedir.

Seksüel enerjimiz gözle görülür şekilde artar. Varsa partnerimiz için derin bir aşk ve sevgi duyarız. Cinsel ilişkiler büyük bir tatmin yaratır. Partnerimizden yaşça büyük, adeta annesiymiş gibi hissedebiliriz. Anne şefkati duyabiliriz. Gerçekleştirmek istediğimiz amaçlar, rûhânî bilinçle dengelenir. Cinsel enerji, yaratıcı enerji olduğundan, yaratıcı enerjimiz de çok yüksektir. Bu dönemde üretici ve yaratıcı oluruz. Rüyâlarımız daha canlı ve nettir.

Anne Enerjisiyle İlişkide Olmak

Bu etaptaki enerji, stilinizi etkiler. Daha doğal malzemelerden üretilmiş, doğadan renkler giymek istersiniz. Kırmızı ve yeşil veya toprak renkleri giyilir. Daha seksi kıyafetler tercih edilebilir. Daha çok takı kullanılır, daha çok süslenilir. Erkeklerin de bu dönemde daha fazla ilgi gösterdiğini farkedeceksiniz.

Evde veya mümkünse doğada tamamen çıplak kalmak ve böyle dolaşmak anne enerjisiyle bizi bağlantıya geçirir. Yaratıcı enerjimizi çıplaklıkta daha fazla hissederiz.

Bu evrede insanlara yardım etmemiz daha kolaydır. Diğer insanlara tavsiyeler verir, sorunlarını dinleriz. Onların da sorunlarını çözmek için bize bu evrede daha fazla yaklaştıklarını hissederiz. Bizden yardım isteme konusunda daha rahat hissederler.

Bu evrede aileyle iletişime geçmek gerekir. Varsa çocuklarımızla özel aktiviteler yapabiliriz. Çocuklar döngümüzün farklı evrelerindeki enerji değişimlerinin en fazla farkına varanlardır. Aynı zamanda hayvanlar ve bitkilerle de özel bir ilişki içine gireriz. Doğayla bağlantıya geçmemiz gereken bir evredir. Doğada zaman geçirmeliyiz.

Evimizin dekorasyonunu değiştirebilir, yemekler yapabilir veya kendi ilgi alanımıza göre bir sanat alanında çalışmalar yapabiliriz. En yaratıcı evreyi yaşadığımız için, bu yaratıcılığı doğru kullanmalı ve üretken olmalıyız. Yeterince üretken geçirilmeyen anne fazı, yaratıcı enerjinin bastırılması sonucu yıkıcı hâle gelebilir. İster yemek yaparak, ister resim veya müzik yaparak üretelim, amaç yaratım sürecimizin farkında olmak, yaratıcı olduğumuzu hissetmek olmalıdır.

Yumurtlama evresini dolunayda yaşıyorsak beyaz döngüdeyiz demektir. Bu döngüde, yaratımın bir parçası olduğumuzu, yaratıcı gücümüzü hissederiz ve onun bir parçası oluruz. Tam tersi ayın karanlık zamanında yumurtlama yaşıyorsak, kırmızı döngüdeyiz demektir. Kırmızı döngü Gray’in deyimiyle, daha sonra gün ışığına çıkmak üzere, içimize iç farkındalığın tohumlarını atar. Bu evrede iki üç dakika dahi olsa durun. İçinizdeki sevgiyi, aşkı ve bu sevgiyle yaşayan her şeye destek olacak kapasitenizi gözlemleyin. Şaşıracaksınız!
 
 
Kıvılcım Doruk İlhan
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan