İçimdeki Sesler

Açılan Kavanoz

6 Aralık 2023

Yazı: Açılan Kavanoz | Yazan: Demet Albayrakoğlu

Hatırlar mısınız, geçen sene Kavanoz başlıklı bir yazı yazmıştım. Not kağıtlarına beni mutlu eden anları yazacağımı, bunları bir kavanozun içinde biriktireceğimi ve yeni yıla doğru açıp okuyacağımı söylemiştim. Dediğimi yaptım, büyük bir heyecanla kavanozu açıp başladım okumaya.

Sevgili Anlar

2023 yılını bitirmeye sayılı günler kala, geçen yılda mutlu ve huzurlu olduğum anları okudukça 2 önemli şeyi fark ettim. Öncelikle yaşadığım anda kalabilmeyi başarıp keyfini daha fazla sürdürebildiğimi gördüm ve tabii ki kendimi bir tebrik ettim. 😁 Masmavi, uçsuz bucaksız denizi seyrettiğimde, gökyüzüne bakıp çocukken yaptığımız gibi bulutların oluşturduğu şekillere anlam vermeye çalıştığımda, balkonda yüzüme vuran güneşli bir havada kitap okuyup kahvemi yudumladığımda ya da meditasyon yaptığımda kendimi mutlu, dingin ve huzurlu hissettiğimi anladım o küçücük not kağıtlarının arasında.

Yeni yılda bu anların çoğalmasını ve fark ederek yaşamaya devam etmeyi diledim içimden.

Hep Birlikte

İkinci fark ettiğim şey ise daha çok ailemle, eşimle ve arkadaşlarımla birlikte geçirdiğim zamanlarla ilgili anıları kavanozun içine atmış olduğumdu. Ailemle ve eşimle Balat’ta geçirdiğimiz cumartesi gününde, kasım ayında arkadaşlarımla birlikte yaptığımız Bodrum kaçamağında, Yunanistan ve Assos’taki yaz tatillerinde, Selanik’te Aristoteles heykeli ile birlikte fotoğraf çektirdiğimde, doğum günümde eşimin sürpriz yemek organizasyonunda, ailecek birlikte olduğumuz yılbaşı yemeğinde, Galata’ya kadar eşimle birlikte yaptığımız yürüyüşte, Burgazada’da arkadaşlarla birlikte akşam yemeğinde, Eminönü’nde sokak lezzetlerini keşfe çıktığımızda, hep ama hep birlikte mutlu olduğumu gördüm. Yani izole yaşantının pek de benlik bir durum olmadığını anladım. Sevdiklerimle anları paylaşmak, bir arada olmak, onlarla beraber mutlu olabilmek kıymetliydi gerçekten benim için.

Bunların hepsini yaşayabilmek ve hissedebilmek için en başta sağlıklı olmanın da beni mutlu ettiğini, “Sağlıklı beslenme programına katıldım” notu ile görmüş oldum. Öyle ya, sağlığınıza yapabildiğiniz her yatırım, ilerisi için birer bonustu bizler için. Değil mi?

Sosyal medyada bir gıda mühendisi aracılığıyla takip ettiğim 21 günlük bir programda; nasıl sağlıklı beslenebileceğimi, hangi besinleri hangi öğünlerde yememin vücuduma şifa olacağını, hafta sonu tatillerinden sonra nasıl dengeleme yapabileceğimi öğrendim. Bunların yanı sıra; farklı yemek tarifleri denedim, farklı baharatları tanıma fırsatı yakaladım. Velhasıl, geçen yıl içerisinde yeni şeyler öğrenmek, yeni şeyler deneyimlemek de mutlu hissettirmişti kendimi.

İçimdeki Çocuk

Kavanoz uygulaması hoşuma gitmişti gerçekten. 😁 Hem hızlı akan şu hayatta unuttuğum anları hatırlamamı sağladı hem de kavanozun başına oturup o ufak not kağıtlarını açıp okumanın verdiği o çocuksu heyecan beni çok mutlu etti.

Velhasıl içimdeki çocuğu hatırlamamı sağladı bu kavanoz. Yetişkin maskelerimizin altında gün içerisinde soyunduğumuz farklı rollerin ağırlığı altında kalan, çocuksu ruhumu biraz da olsa hareketlendirmeyi başarmıştı. Nelere kadirmiş gerçekten bu kavanoz 😉

Şimdi gelelim bitmek üzere olan senenin muhasebesine. Sizlerin nasıl geçti bu 1 yılınız? Nelere üzüldünüz, nelere sevindiniz? Hangi kararları aldınız ve uyguladınız? Hangi kararlarınızı gerçekleştiremediniz? Yeni yıldan neler bekliyorsunuz?

Yılın Muhasebesi

Şimdi sizlerle birlikte düşündüğümde genel olarak 2023 güzel geçti diyebilirim. Bir gıda zehirlenmesinin dışında sağlık açısından çok şükür iyiydi. Yaz aylarında ara verdiğim pilatese bir türlü yeniden başlayamadım, umarım yeni yılda şeytanın bacağını kırarım. İş hayatım açısından yoğun ama güzel bir yılı geride bırakıyorum. Pandemi sonrası değişen iş alışkanlıklarına uyum sağlamaya çalıştım. Kurumda en uzun süre çalışan personel ünvanına sahip oldum. Yıldızlı, güneşli bir plaketim oldu 😁 Hayatımı birleştirdiğim yol arkadaşımla 1. yılımızı kutladık. Kendisi eski mizah yazarlarımızdan, birçoğunuz tanıyor kendisini 😉

En Güzeli 2024

Biraz daha düşününce; bu yıl, birtakım şeyleri zorlamamayı, üstüme düşeni yaptıktan sonra biraz da seyirci kalabilmeyi, bazı olaylar karşısında biraz daha sakin, biraz daha serikanlı kalabilmeyi öğrenmeye çalışmışım. Yeni yılda bunun pratiğini devam ettirmeliyim tabii.

2024’ten; önce sağlık, sevdiklerimle birlikte çok fazla güzel anıyla dolup, taşmayı, yeni yeni yerler görmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, tatmayı, güzel sürprizler yaşamayı, ağız tadıyla mutlu mesut yaşamayı istiyorum.

Lütfen ve lütfen çok güzel gel 2024. Herkesin güzellikleri yaşamaya, güzel haberler duymaya çok ama çok ihtiyacı var. Umarım, tüm insanlık bunları yaşayabilmek için tohumlarını güzel eker ve hepimiz için şahane bir yıl olur.

Şimdiden, sizlere sevdiklerinizle birlikte çok güzel yeni bir yıl diliyorum.
 
 
Sevgiyle kalın.
Demet Albayrakoğlu
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 6 Aralık 2023 at 18:44

    Çok güzeldi canım. Bahsettiğin anların bir kısmında seninle olduğum, bir kısmını da senden dinlediğim için bir yıl benim de gözlerimin önünde aktı gitti.
     
    Her yazdığını seviyor olsam da biliyorsun bazı yazıların beni diğerlerinden biraz daha fazla etkiliyor. Sadece konu değil bunda etken, asıl üslup beni yazıya daha çok çekiyor. Bunda da öyle oldu. Tebrik ederim canım.
     
    Kalemine, yüreğine sağlık ❤️

  • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 7 Aralık 2023 at 09:23

    Canım Didemciğim, beğenmene çok ama çok sevindim 😍 Yeni yılda da birlikte daha fazla güzel anımız olsun. Artık İstanbul’da olduğun için umudum yüksek bu konuda. Üslubum konusundaki nazik yorumun için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Edötörümden “aferin” almak, beni çok mutlu etti. ✌️💕

  • Yanıtla Mehmet Gökcük 7 Aralık 2023 at 10:22

    Küçük dünyasında mutlu olabilen, teşekkürü-şükrü dilinden, kalbinden, bakışlarından düşürmeyen insanlar, şüphesiz toplum içinde de çiçek rolünü üstlenmiş olurlar. Çünkü üzerlerinde taşıdıkları enerji, duruşlarındaki sulh havası etrafa yansır, güz gününde bile bahar renginde duygulara kapı açtırır.
     
    Kavanoz güzelliklerle dolmuş geçen yıl ve bardağın dolu tarafına odaklanmak direnci, umudu, hayata sevgiyi pekiştirmiş. Şüphesiz Nalan Hocamız daha iyi bilir ama bardağın dolu tarafını görebilenlerin bardakları hiç boş kalmaz zannımca.
     
    Hep öyle olsun dilerim.
     
    Mizah yazarımız, eski zamanların dobra kalemi ağabeyime de selamlar olsun 🙂

  • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 7 Aralık 2023 at 13:39

    Mehmetciğim, ne güzel ifade etmişsin duygularını, çok onore oldum, çok mutlu oldum. 😍 Çok teşekkür ediyorum sana güzel yorumun için.
     
    Dediğin gibi ayakta kalabilmek, umutlu kalabilmek adına bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. Yoksa bu yılda hem dünyada hem de ülkemizde çok üzücü olaylar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Ama ben yine de ümidimi kaybetmiyorum, bu dünyayı sizler gibi güzel insanlar kurtaracak çünkü. Çok sevgiler.

  • Yanıtla Demet Albayrakoğlu 7 Aralık 2023 at 13:40

    Bu arada selamlarını iletiyor olacağım. 😉

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan