Yoga

Meditasyon Örnekleri

28 Ağustos 2019

Yazı: Meditasyon Örnekleri | Yazan: Fatoş Şahin

Selammm;

Bir önceki yazımı bitirirken söylediğim gibi bugünkü yazımda meditasyon örnekleri vereceğim sizlere.

Beni tanıyanlar bilirler astroloji benim için önemlidir, bu yüzden meditasyon örneklerimi de astroloji üzerinden vereyim istedim 😊

Öyleyse benim uyguladığım aslan burcu ve yükselenim olarak da balık burcunun meditasyon uygulamasını yazayım size. Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığı gibi burcuma özel meditasyonun 🌹 gül içermesi de tesadüf değil tabi ki 😊

🌹 Gül, çoğu öğreti ve dinde kutsal sayılan bir çiçektir. Özellikle İslamiyet’te çok önemlidir; peygamber “gül” olarak nitelendirildiği için Müslüman ülkelerde gül ve gülden elde edilen gül suyu vs. önemsenir. Neredeyse her evde gül suyu vardır.

Gül, kokusu, yetişmesi ve anlamı itibarıyla bize sevgiyi hatırlatır. Güle bakma meditasyonu, bu sebeple sevgiye ve huzura açılan kapıdır. Sevgiyle başkalarını etkileme, başkaları için de iyi dileklerde bulunma kabiliyetini açığa çıkarır. Kalpte gül açması, kalbin sevgiye ve aşka açılmasıdır.

Hazırsak başlayalım.

Meditasyon Örnekleri:

1-) Üstünde örtü olan alçak bir sehpaya bir gül koyun. Bağdaş kurun, dik bir pozisyonda sehpanın önünü oturun. Birkaç derin nefes aldıktan sonra, nefesinizi normal akışına bırakın.

2-) Gülü seyredin ve kokusunu teneffüs edin. Sonra yapraklarının düzenini incelemeye başlayın, çiçeğin merkezinden dışarıya açılan sarmal şeklini fark edin. Birkaç dakikalığına gülün kendisini yansıtışına koşulsuz sevgiyle ve devamlılıkla nasıl orada durduğuna bakın.

3-) Gözlerinizi kapatın ve dikkatinizi göğsünüzün merkezine verin. Açmamış bir gül goncasının orada olduğunu hayal edin. Tomurcuğun yavaş yavaş açıldığını, her bir yaprağın katlarının ayrı birer desen oluşturduğunu dikkatle izleyin. Kendinizi bu güzelliğe, kokuya ve renge bırakın.

4-) Çiçek içinizde açıyormuş gibi, kalbinizin de açıldığını hissedin. Kalbinizden vücudunuza mutluluk veren bir şifa sıcaklığının nasıl yayıldığını fark edin.

5-) Gülün doğacak yeni sözler için esin kaynağı olabileceğini hayal edin. Eğer bu olmazsa, seçtiğiniz ve duygularınızı ifade eden sözcükleri aklınıza getirin. Zihninizden kendi kendinize şu pozitif olumlamaları tekrarlayın:

“Mutluyum.”
“Sağlıklıyım.”
“Huzurluyum.”
“Hastalıklardan özgürüm.”

1’den 5’e kadar olan adımları içeren bu meditasyonu ilk birkaç gün evinizde 20 dakika veya daha uzun süre uygulayın.

Birkaç gün sonra ilk 5 adımı 6-8’inci adımlarla birleştirin.

6-) Sevdiğiniz birinin yüzünü hayal edi. Bu bir arkadaşınız veya aile üyelerinden biri olabilir. Onlara sevgi ve şefkat sözleri yöneltin.

“… mutlu olsun.”
“… sağlıklı olsun.”

gibi.

7-) Sonra tanıdığınız ve zor günlerden geçtiğini bildiğiniz birini aklınıza getirin. Kalbinizin sıcaklığını ona gönderdiğinizi hayal edin. Zihninizden aynı cümleleri o kişi için de tekrarlayın.

“… mutlu olsun.”
“… sağlıklı olsun.”

gibi.

😎 Son olarak sizi inciten veya hoşlanmadığınız birini düşünün bu kişiye kalben şefkat duyun zihninizde.

“… mutlu olsun.”
“… sağlıklı olsun.”

gibi cümleleri tekrarlayın.

Bu meditasyondan sonra kalbinizin sevgiye açıldığını, kızgınlıkların, kırgınlıkların geçtiğini fark edeceksiniz. Şifa olsun inşallah 🤲

Güneş burcu ya da benim gibi yükseleni balık olanlar burada mı;? Akuamarin ile görselleştirme meditasyonu geliyor.

Akuamarin

Yazı: Meditasyon Örnekleri | Yazan: Fatoş Şahin

Gök Zümrüt” de denen akuamarini renginden dolayı denizciler tılsım olarak, kahinler geleceği görmek için kullanılmışlardır. Bu sebeple “Kahin Taşı” olarak da anılır. Sinirleri yatıştıran, düşüncenin berraklaşmasını, yaratıcı gücünün ortaya çıkmasını, titreşimleri ile ruhu saflık, özgürlük ve sınırsızlıkla doldurarak sezgisel anlayışa açılmayı sağlar. Akuamarin ayrıca, bu bilgiyi özgürce ve yaratıcı bir şekilde ifade etmenize yardım eder. Ruhun sevgi ve şifa kanalı olma özelliğini ortaya çıkarır.

Akuamarin Taşıyla ile Görselleştirme Meditasyonu

Sırtınız dik, bağdaş pozisyonda oturun. Gözleriniz kapalı halde güzel bir yolculuğa çıkmaya hazırsınız artık. Deniz kenarında olduğunuzu hayal edin. Uçsuz bucaksız denizi seyrediyorsunuz; deniz sakin, dingin, berrak… Akuamarin mavisi su ahenkle akıyor. Güneşin doğuşunu farkediyorsunuz. Güneş sarı, turuncu kocaman bir top sanki. Hafifçe bir rüzgar esiyor, havada kuşlar özgürce uçuyor. Bu tertemiz berrak suya giriyor ve yüzmeye başlıyorsunuz. Deniz sizi kucaklıyor. Kendi duygusal hayatınızda yüzüyor gibisiniz. Kocaman bir yunus görüyorsunuz gülen yüzüyle sizi selamlıyor ve etrafınızda dans ediyor. Etrafınızdaki her şey keyifli, yaşamın tadını çıkartıyor. Bu keyifli ortamı hissediyorsunuz. Bu duygunun sizi bir sünger gibi içine çekmesine izin veriyorsunuz. Şimdi siz de bu hoşluğun, keyfin içindesiniz.

Kendi kendinize şu cümleleri söylüyorsunuz;

“Her şey ne kadar güzel! Kendimi hiç bu kadar keyifli, bu kadar dingin hissetmemiştim. Sanki zihnimdeki karmaşa suya karıştı, çözüldü. Artık tüm düşüncelerden özgürüm, istediğim her şeyi yapabilirim; yunus gibi yüzebilir, kuş gibi uçabilir ya da bulut gibi yağabilirim. Bu keyif anını istediğim kadar uzatabilirim. Her şey yolunda, ben akışta ve teslimim.”

Sudan çıktığımızda kendinizi daha sakin, dingin, bir o kadar da hafif hissediyorsunuz. Size mutluluğu ve akışta olmanın hazzını duyurduğu için suya ve yunusa teşekkür edin ve bir süre dinlenin.

Umuyor ve diliyorum ki bu meditasyon örnekleri vesile olur ve güzel bir alan açar 💫

Not: Burcunuza özel meditasyon yapmak isterseniz yorumlara borcunuzu ve yükselen burcunuzu yazabilirsiniz. Her dem sevgiyle kalmak dileğiyle 🌹

Fatoş Şahin

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Özge Betül 12 Aralık 2020 at 09:16

    Yengeç burcuyum, yükselenim ise terazi 🙂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan