Cadı Sanatı

LGS, OKS, SBS, TEOG…

23 Nisan 2018
LGS, OKS, SBS, TEOG...


Temsili oğlum 👆🏻👆🏻

LGS, OKS, SBS, TEOG
ya da adı ne olacaksa ona çalışırken 😉

 
Bu kış oldukça ağırdı bizim için. Demir sekizinci sınıf bu sene. Bu ne demek, çoğu ortaokul annesi anlamıştır bile 😉

LGS, OKS, SBS, TEOG…

Üstte gördükleriniz sınavın bugüne kadarki adları. Bu senekinin ise ismi bile belli değil. Anladığım kadarıyla sınava bir kişilik vermek istemiyorlar. Sonuçta “Sınavı kaldırdım!” deyip arkasından sadece adını değiştirdiğini ve isteğe bağlı deyip aslında hiç de öyle olmadığını söyleyemeyeceğin için sınavın ismini telaffuz etmeyerek varlığı yok sayılıyor sanırım 😝 Çeşitli tanımlamaları var ama sistemin:

• Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi

• Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi

Yeni adı ne olursa olsun, biz aynı mantıkla çalıştık. Hafta içi okuldan sekizde gelen çocuk, dokuzda eve gelen özel hocayla onbire kadar devam etti çalışmaya. Ardından bir saat dinlenip onikide uyudu. Ertesi sabah yeniden aynı rutin… Ahh bi’ de cumartesi de yarım gün okul, pazar akşamı gene özel ders. Bu şekilde tüm kışı geçirdik.

Çocuk bitti, okey’e dönüyor. Ben de öyle. Allah’tan ergenlik başlamadı. Bu dönem bir de hormonların çıldırmasını ne o, ne ben, ne de evdeki küçük kız kardeş kaldıramazdı sanırım. “Sizi önümüzdeki kış bekliyoruz, şu an için doluyuz.” deyip ergenlik sorunlarını alamadık eve.

Biraz eğlensin bari

Zalim falan değilim. Ama sistem buysa yapabileceğiniz pek birşey yok. Bu temponun içinde nefes alabileceği tek zaman olan sömestr tatili ve pazar gündüzleri çocukları alıp doğaya kaçtım. Elimden bundan fazlası gelmiyordu.

Sömestr tatili dedim ama bize sadece bir haftaydı 😕 Neyse kayağı seviyor, o bir haftayı dağda doya doya kayarak geçirdi. Ondan sonra kar dağdan kalkana kadar her pazar, sabah çıkarıp akşam indirdim. Tüm gün kaymanın yarattığı yorgunluğun ardından eve gelince en az üç saat özel ders aldı ama pazarı evde IPad’le beyin hücresi öldürerek geçirmek yerine vücudunu yormayı tercih etti şok şükür ki…

Bahar geldi, çalıştır çalıştırabilirsen çocuğu 🙄

Bahar bu, yetmiş yaşındaki dedenin bile kanını kaynatıyor, 14 yaşındaki çocuğu nasıl çarpmasın?!

Sınava bir buçuk ay var. Tempo iyice arttı okullarda. Oysa çocukların gözü dışarda. Dağda da kar kalmadı. Nasıl harcatacağım ben bu çocuğun içindeki enerjiyi?

Haftasonu Kaçamağı

Şöyle bir yöntem buldum, minik bir kaçamak. Geçtiğimiz iki haftasonu yakın çevreye haftasonu tatili organize ettim. Evet cumartesi okulu astık ama asmasak çocuk çığlık atacak artık…

Geçen haftasonu Eskişehir’e, bu haftasonu da 23 Nisan’ın pazartesine gelmesiyle uzayan haftasonu tatili sayesinde biraz daha uzağa Efes’e gidebildik.

İki şehri de oldukça sevdiler. Tüm gün yürümek, temiz hava, güneş zaten oldukça rahatlatıcı, bir de evden, aynı dört duvardan uzaklaşmak iyi geldi hepimize.

Zaten bahar gelince ben de evde duramıyorum. Dışarda, özellikle de doğada olmam lazım. Tüm kışı dört duvar arasında, gıkımı çıkarmadan geçirebilirim fakat güneş gökyüzünde mutlu mutlu gülümsemeye başladığı andan itibaren duvarlar üzerime üzerime geliyor.

Bahar güzel ama yaz… İşte o çocukların ve benim mevsimim. Demir sınava girsin, ertesi gün, okulların kapanmasını bile beklemeden, bavulları yüklüyorum arabaya, çocukları da arka koltuğa attığım gibi ülkenin gidebileceğimiz her köşesine gitmeyi planlıyorum. Allah nasip etsin inşallah 🙏🏻

LGS, OKS, SBS, TEOG… Adı ne olursa olsun, Haziran’ın 2’sinde girilecek bu sınavda tüm öğrencilerimize zihin açıklığı dilerim. Hepsinin emekleri karşılığını bulur umarım…

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 24 Nisan 2018 at 08:30

    Bu seneyi organize bir şekilde geçirdiğinizi ve dengeyi çok güzel kurduğunu düşünüyorum 🤗

  • Yanıtla Hande Sönmezerler Sinan 24 Nisan 2018 at 09:51

    Didemciğim çok güzel yazmışsın.
    Sömestr tatilini nasıl geçirdiğine şahit oldum yakinen yani her gün dağa in çık kolay değil o yorgunluk gerçekten. Yaşamayan bilmez, hele hele geçenlerde bir kansızlık problemi yaşamıştın; düşünemiyorum yaptığı halsizliği ve o halsizlik ile her gün git-gel dağ yolunu. Vallahi büyük fedakarlık bence. Gerçekten kolay değil!
     
    İnşallah bu yaz en az bir yeri beraber gezelim. Efes ve Eskişehir gezinize bayıldım; tebrik ederim. Çocuklarımıza ülkemizi gezdirmemiz çok önemli; çok iyi yapmışsın.
     
    Bunun haricinde Teog çocuğu ve annesi olmanın ne kadar zorlayıcı olduğunu başka arkadaşlarımdan da biliyorum. Allah sabır versin.
     
    Demirciğime de şimdiden başarılar diliyorum annesi.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan