Cadı Sanatı

Yeni Bir Umut 2019

31 Aralık 2018

Yeni Bir Umut 2019
Bu hafta birçok farklı konu vardı aklımda sizlerle paylaşmayı planladığım. Sonra bir baktım, yayın günüm yılın son gününe denk geliyor; bu durumda yeni yıla, geleceğe dair umutlara, dileklere yer vermemek elbette olmayacaktı.

Benim için yeni yıl, gelecek planlarından ziyade geçmişi geride bırakmakla ilgili daha çok. Dünün prangaları sizi bileklerinizden sıkıca bastırarak toprağa hapsederken o aldığınız kusursuz kararlar için gökyüzüne kanat çırpmanız oldukça zordur.

Zicirleri kırmak, mutsuz eden her şeyi ve herkesi tüm yükleri ile şöyle bir fırlatı vermek için ise biten ve yeniden başlayan bir dönemden daha iyi bir zaman dilimi olabilir mi? Umutların, dileklerin sere serpe büyüyebileceği geniş tarlalar uğruna ayrık otları temizlenmeli, toprak zararlı her türlü oluşumdan arındırılmalı. Bu sebeple yeni yıl benim için önce arınma sonra da değişim anlamına geliyor.

Neyse ben yıllık zararlılar ayıklamamı yaptım, tarlamı da bir güzel süpürdüm. Size de tavsiye ederim.

2019 ile ilgili kendi adıma söyleyecek öyle başka da bir sözüm yok. Son bir kaç yıldır kendi doğum günüm de dahil olmak üzere tüm özel günlere karşı bir kayıtsızlık oluştu üzerimde. Nedeni hakkında çok da fazla fikrim yok.

Yok; “O gece illa ki eğlenmek zorunda mıyız?” ya da “Enayi miyim ben, normalde üç kuruşa gittiğim bir mekana on kuruş vereyim,” gibi standart karşı çıkışlara sahip değilim. Benimki tam da demin dediğim gibi kayıtsızlık. Pek umrumda değil anlayacağınız.

Kendi kayıtsızlığıma rağmen sizlere gönlünüzden geçenden bile daha keyifli bir yılbaşı gecesi, ardından başlayacak yeni yılda da arzularınızı gerçekleştirmek için harekete geçme gücü dilerim.

2019 Harekete Geçtiğin Yıl Olsun

Harekete geçme gücü dedim çünkü sadece dilemek ve hayal etmekle o araba yürümüyor malumunuz. En zoru tekerleğe ilk hareketi vermektir, sonrasında hafif hafif ittirerek döndürürsünüz ya tekeri işte hayaller de öyle. Düş kurduğunuz o rahat koltuktan kalkıp harekete geçmek en zor adım, sonrasında zaten yavaş da olsa o araba ilerlemeye devam ediyor. Ferrari gibi O’dan 100 km’ye dört saniyede çıkamazsınız belki ama önemli olan ne kadar hızlı olduğunuz değil, durmamanız. Yeniden o miskinlik koltuğunun içine kedi gibi kıvrılmadığınız sürece tekerleği döndürmeye devam edebilirsiniz.

Bu nedenle arzularımızın önündeki tek engel olan kendimize karşı gelebilmemiz için güç diliyorum hepinize ve kendime.

Yeni yılla ilgili okurlarımızı motive edeceğine inandığımız bir iki yazı yayınladık bu ay. Gözünüzden kaçmış olabilir diye düşünmek editör olarak görevim 😉 Linklerin üzerinden istediğiniz yazıya ulaşabilirisiniz. 👇🏻

Nurdan Yılmaztürk’ün dilekler üzerine yazdıklarını okuduktan sonra her yıl gerçekleştirdiği ritüele siz de benim gibi bayılabilirsiniz. Bu kadın ne anlatsa zaten hayranlıkla dinletiyor. Pizza ve Çorba üzerine insan ne anlatabilir görüp şok olmak isterseniz o yazılarına da bakabilirsiniz.

Yaşam koçumuz sevgili Nalan Erpolat’ın mutlu olmanın bahşedilen değil tercih edilen bir duygu olduğunu anlattığı yazısında, mutluluğun bakış açımızda yattığını okuyabilirisiniz. Ahh bi’ de “2019 etrafınızdaki mutsuz insanlardan uzaklaştığınız yıl osun,” diyor ki buna ben de yürekten katılıyorum. Negatif enerjileriyle elinizdeki iki gıdım gücü de çekip almalarını istemiyorsanız bu insanları usul usul çıkartın hayatınızdan…

Gencecik yazarlarımızdan İrem Savaş’ın yüreğini cesurca okurlarımıza açtığı Biçti Gitti | 2018 yazısında da yeni yıl kararlarının uygulandığında ne büyük değişimlere neden olduğunu okuyabilirsiniz. İrem de benim gibi, yeni yılda arınmadan yana 👍🏻

Ya da kim bilir, Özge Can‘ın öyküsündeki gibi siz de sene sonunda, arkanıza yaslanıp yılın sentezini yapmaktan hoşlananlardansanız, son hikayesinde kendinizden izler bulabilirsiniz 👉🏻Yılın Sentezi

Hâlâ yeni seneden neler beklediğinize karar veremediyseniz o zaman bir de astroloğumuz Hazal Özkan’ın yazısına göz atın. Bakın bakalım 2019 burcunuz açısından nasıl geçecekmiş…

Önce sağlık, sonra istikrarlı bir değişim inancı ve bol bol da mutluluk dilerim hepinize…

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 31 Aralık 2018 at 17:13

    Sevgili, can editör, iyi ki bu siteyi kurdun. Bizi harika yazılarla buluşturdun ve buluşturmaya da devam edeceksin.
     
    Okumayı sevmeyen bir toplumda yaptığınızın ne kadar önemli olduğunu takdir etmemek elde değil 🌟
     
    Benim gibi sevenler içinse bulunmaz nimet oldu bu güzel site.
     
    Hepinize yaratıcılığınızın daha da artacağı bir yıl dilerim.
     
    Sevgiler 🤗💜💜

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 31 Aralık 2018 at 17:25

      Benim canım arkadaşım 😍🤗 Şu an olduğun koşullar altında bile siteye girip, okuyup, bir de üzerine yorum yapman, sevdiklerine ne derece destek verdiğini bilen beni bile şaşırtıyor. Cömertliğinin sınırı yok bi’ tanecim. Seni çoookkk seviyorum 🤗❤️❤️❤️

  • Yanıtla Sinem Çelebi 3 Ocak 2019 at 16:20

    Yeni yıl, yeni umutlar… Hepimize gönlümüzden geçeni ve hayırlısını beraberinde getirsin 😁
     
    Seninle birlikte, bu yolda sana yoldaşlık yapan tüm yazarları ben de gönülden tebrik ederim. (Fazla Acun Ilıcalı oldum galiba hahaha 🤣 Gönülden tebrikler 😝)
     
    Öpüldünüzzz ekip tebrikssslerr 🙂

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 3 Ocak 2019 at 16:45

      Yaaa benim küçüğüm, öperim seni. Acun olmuş ahhahahhahah 🤣 Deli kadın 🤣
       
      Seni çoookkkk seviyorum ❤️❤️❤️

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan