İremushka’nın Panosu

Hayatı Keyifli Yaşamanın 7 Yolu

17 Mayıs 2019

Yazı: Hayatı Keyifli Yaşamanın 7 Yolu | Yazan: İrem Savaş

Merhaba! Güzel bir cuma gününün ve bana hem zihinsel hem de fiziksel olarak detox gibi gelen bir ayın içerisindeyiz. Yaz yaklaşıyor kiloların gitmesi gerekiyor, ah sevgili kurucumuzun standartlarında olmadığımızdan biraz endişeye kapılıyoruz bikinileri düşündükçe! [Instagram: @didemcelebiozkan]

Birkaç gün sonra 25 Mayıs’ta tam 21 yıl olmuş olacak hayata gözlerimi açalı. Çeşitli ülkeler, şehirler, sosyal hayat derken “Asla gitmem oraya” diye ağladığım bu şehirde 3. yılımı tamamlıyorum.

Evet, İstanbul’dayım…

Bi klişe vardır; “Aşık olunası şehir yahu burası.” Bu cümleyi kuranların üstüne kusasım gelirdi ama hayatımın tam o evresindeyim. Eee, büyük konuştuğu yerden imtihan olurmuş insanoğlu, “asla” dediği ne varsa kapının ardındaymış meğerse. Bu hafta amacım size tabii ki İstanbul maceralarımı anlatmak değil. Gerçi bu da güzel bir fikirmiş ama bu içeriği başka bir haftaya saklıyayım hem zaten Cem Abicim gerçek bir İstanbullu olarak, bu şehirdeki maceraları ile bizleri doyuruyor. [Instagram: @cem_albayrakoglu]

Bu şehre geldiğimden beri farkındalığım birazcık daha arttı, hayata karşı. Tabii gözlemlerim de. Bazen ailemin yanına döndüğümde gereksiz yere hızlı konuşup, hiç bir acelem yokken hızlı hızlı yol aldığımı hisseder oldum. Oysa bir saniye durup baktığımda; “Bu insanların acelesi ne ya?!” olurdum. Ben de artık acelesi olmasa da sürü psikolojisine kendini adamış insan topluluğundanım. Bu İstanbul bizi yordu yahu!

Şikayetin de sırası değil çünkü bir hafta sonra mezun olunca kısmetse iş hayatıma da burada devam edeceğim, yani siz çok takmayın benim öff pöff hallerimi.

Neyse konumuza dönelim. Sonra baktım ki bu telaş bu acele insanları aslında yoruyor, trafik, gürültü derken gereksiz yere sinirler geriliyor. Ben de kendime bu telaşta nasıl sağlıklı kalabilirim diye bir terapi uygularken bunları sizlerle de paylaşmak istedim.

Nefes alın!

Hala ücretsiz bir refleksken neden nefes almıyorsunuz?

Eve geldiğinizde ya da iş yerinizde molaya çıktığınızda her saniye kıpırdamak, birileriyle sohbet etmek zorunda değilsiniz ki… Bu sakinliği öğrenmek hem hayat kalitenizi arttıracak hem de çevrenize de pozitif anlamda yansıyacak. Sonuçta mutlu olmadan mutlu edemeyiz değil mi?

Yürüyüş yapın!

Fakat bu sefer amaç fazla kilolarımızdan kurtulmak değil. Hiçbir şey düşünmeden, varış noktası belirlemeden yürümek, yalnızca yürümek.

Güneşi hissedin!

Tıpkı Superman’in uçarken güneşten beslenip enerji depolaması gibi, bedenimiz de ne zaman güneşi hissetse kendini yeniler. Güneşin bedeninizi ısıtmasıyla hayatınız da daha sıcak mutlulukları barındıran bir yöne doğru gidecektir.

Başkalarına yardım edin!

Dünyanın en iyi terapi yöntemidir bana göre. Bunu aslında geçen yaz kreşte yaptığım stajım ile fark etmiştim. Tüm günün yorgunluğu çocukların yüzündeki teşekkür edercesine gülümseme ile kaybolduğunda anlamıştım.

İyi bir hayat yaşamak ve mutlu olmak için gereken şeylerin başında, diğer insanlarla olan ilişkilerimiz yani sosyal hayatımız geliyor bence.

Karmaya olan katkıdan, kendinizi daha iyi hissetmeye; ilişkilerinizi güçlendirmeden, evrene iyi bir katkıda bulunmaya kadar başkalarına yardım etmenin sayısız psikolojik faydası vardır.

Affedici olun!

Affetmek çok kolay bir davranış olsa bile hayatta en fazla affetmek konusunda başarısız oluruz. Kin daha fazla mutsuzluk getirmekten başka bir fayda sağlamaz. Hepimiz sürekli hatalar yapmaya devam ediyoruz o zaman neden başkalarına karşı da affedici olmayalım?

Benim en büyük şansım da bu. Her hataya verdiğim tepki sabittir. “Şu kul affeder, peki ya ilah-i adalet?” çok da inanır, aynen de geri dönüşünü alırım…

Bir yaşam “mantra”nız olsun!

“Anı Yaşa” (Carpe Diem) ya da “Hayatı dolu dolu yaşayın” gibi ifadeler duymuşsunuzdur. Kelime anlamı “zihni boşaltmak” olan mantra; iyi yaşam felsefesi, dilek ya da dua şeklinde ifade edilebilir.

Size kendinizi iyi hissettiren, gerçekten ruhunuzu okşayacak bir mantra edinin. Bu mantra; her şeye uygulayabileceğiniz kadar genel ama sadece size hitap edecek kadar özgün olsun.

Her koşulda dürüst kalın!

Yalanlar, hayatınıza sıkıntıdan başka bir şey getirmez. Dürüstlük, bütünleşmenin ve mutlu bir hayatın olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. Omzunuzda yük bırakmamış olursunuz…

Benim deneyimlerimden ve izlenimlerimden elde ettiğim sonuçlar bunlar. Eklemek istediğiniz önerileriniz varsa yorum kısmında buluşalım olur muu?

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

8 YORUMLAR

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 17 Mayıs 2019 at 10:20

    Selam İrem;
     
    Öncelikle yazında benden bahsettiğin için teşekkür ederim. Evet istanbul çok ama çok güzel bir şehir, aşık olunacak kısmı ise nasıl yaşadığınla alakalı. Benim tecrübeme göre istanbul dipsiz bir kuyu; bazen aşık bazen de nefret edebileceğin şehir hallerini alıyor ama gene de yaşa gitsin, aklında kalacağına midende kalsın diyorum 😉
     
    Kalemine sağlık, çok güzel anlatmışsın.

    • Yanıtla İrem Savaş 17 Mayıs 2019 at 15:45

      Yazımı beğenmene çok sevindim Cem Abicim, teşekkür ederim. Ben de o motto işe devam etmekteyim, aklımda kalsın istemem ‘keşke’ demek hiiç hiç istemem 🙂
       
      Yeniden teşekkür ederim!

  • Yanıtla Demet Uncu 17 Mayıs 2019 at 10:37

    İremciğim, ne güzel güne senin pozitif ve neşeli yazınla başlamak. Keyifle okudum, kalemine sağlık. Cem Bey’in İstanbul maceralarına gelince, inan o kısım dipsiz bir kuyu kendisinde. Biz de kendisi anlattıkça ve dinledikçe çok gülüyoruz, merakla bekliyoruz kalan maceralarını. Ama o maceraların da bir sonu var tabii 🙂
     
    Sevgiler

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 17 Mayıs 2019 at 10:58

      😂😂😂

    • Yanıtla İrem Savaş 17 Mayıs 2019 at 15:48

      Sizin enerjiniz bana da yansıyor 🌼 Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ahahah daha çook yolum var yani 😅🐣

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 17 Mayıs 2019 at 16:29

    Fıstığım, öncelikle bikinilerin sende muhteşem durduğu bilgisini bir geçeyim burada 😉
     
    Yazıya gelecek olursak, senin hayata bu derece bağlı, olabildiğince iyimser duruşlarını, sürekli kendini motive edecek yöntemler geliştirirken bunları bir de okurlarımızda paylaşmanı çok seviyorum 👌🏻
     
    Önerilerinin hepsi de harika 👍🏻

    • Yanıtla İrem Savaş 17 Mayıs 2019 at 17:01

      Canım Didem Ablacım 🥰
       
      Çok teşekkür ederim, seni seviyorum!

      • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 17 Mayıs 2019 at 17:19

        Ben de seni. Çoookkk 😘

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan