Ay Işığı Yolcusu

Faşizm | 1

14 Eylül 2021

Yazı: Faşizm | Yazan: Atakan Balcı

 

İndeks

Faşizm: Birinci Bölüm
Faşizm: İkinci Bölüm
Faşizm: Üçüncü Bölüm
Faşizm: Dördüncü Bölüm
Faşizm: Beşinci Bölüm

 
 
Faşizm boz yere batsın, ilençlerin en kötüsü, kargışların tümü yığının karanlığına gitsin! 12 Eylül en kötüsü, daha kötü bir karanlık, bu denli karanlık bir kararlılık görmedi bu topraklar.

Güzel Bursa, yok edilen bin pınarın bin pınarlı kenti Bursa’nın kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün, gömütünün bulunması ve adına anıt kurulması komutu verdiği Koca Komutan Hannibâl’in adını dillerinde, atalarının sığ algısıyla, kötülükle anan uluslar, yaşı tutmadığı için asılamayan, 16 yaşında, 17’sinden yeni gün almış, suçlu olup olmadığı bile doğru düzgün araştırılmadan, hattâ çok sonradan doğru düzgün araştırılınca mâsum olduğu anlaşılan bir çocuğun yaşı büyütülerek verilen asılarak öldürülmesi karârını nasıl imzâladığını anlatırken, yıllar sonrasında, “Elim titremedi” diyebilen, uygar dünya(!)’nın sevgilisi, 12 Eylül darbesinin bir numaralı kimsesi, Atatürk adını ve âyetleri dilinden düşürmeyen fakat bir yandan da Atatürk’ün kurduğu, Çocuk Esirgeme Kurumu’na değin her kurumu kapatıp bir kısmını kapalı tutan ve bir kısmını da tümüyle değiştirerek kendi ve komut aldıklarının kafasına göre yeniden açan, düşünmeyi suç sayıp yürüyen, kendine “Hoca Efendi” dedirten ve aynı erklerin komutasındaki kimselerin önünü açan o büyük iblisi tanısalar, Hannibâl’e ettikleri haksızlığı düzeltirler miydi acaba?

Eylül’ün Kadın Yüzleri

“Eylül’ün Kadın Yüzleri” adlı belgeselden küçük bir alıntıda bulunsam kaç kimse kaldırabilir, kaldırabilmek olası mı tini olanlar için:

“Elektrik dâhil bütün işkence yöntemlerini yaşadık ama en ağırı cinsel işkenceydi. Tecâvüz ettikleri kadınları kanlı etekleriyle koğuş koğuş dolaştırdılar. Kocasının yanına getirdiler kadını. Sordular ‘Kim bunun kocası?’ Ardından da ‘Şimdi tecâvüz etmeye götürüyoruz’ dediler. Etekleri başlarımıza geçiriyor, altımızın çıplak olmasını sağlıyor, ‘gez’ diyorlardı. Lâğım sularının içine zorla kadınları soktular. Serbest bırakıldım ve eve gittim. Beni yıllarca görmeyen annemin bana ilk dediği şey ‘Bunca yıl neredeydin?’ olup, kızlık muayenesine götürdü.”

Faşizm, direnenler olduğu sürece, doğru biçimde, aslâ kazanmış değildir bütünüyle, sürse de gezegende.

Yazım sürecek!…

Sevi ve ışık ile!…
 
 

Devamı için tıklayınız.

 
 
Atakan Balcı
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Hande S. Sinan 28 Eylül 2021 at 14:11

    Korkunç 🙁

    • Yanıtla Atakan Balcı 30 Eylül 2021 at 13:24

      Empati, saygı… yaşam bu kadar zor olmak zorunda değildi!

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan