Köşe Yazıları

Tatili Düşlemek…

28 Haziran 2017

Okulların kapanmasıyla birlikte deniz tatili sezonu da başladı. Okul çağında çocuklara sahip olan bizler için yeni başlarken diğer kişiler sezonu çoktan açmıştı.

Ülkemizde deniz sezonu güney kıyılarında nisan ortasında açılırken, Ege’de haziran, Marmara’da temmuzu buluyor. Bunlar genel-geçer zamanlar. Geçen sene on dokuz mayısta Erdek/Narlı’da sezonu açmıştık. Bu sene aynı zamanlarda Narlı soğuk, yağmurlu ve kasvetliydi. On gün önce tatil için bavulları hazırlıyorum; elim yazlıklara gitmedi, üşürken hazırlandım.

Artık deniz, kum, güneş zamanı. Uzun zaman ülkemizde ilk tercihim güney sahillerimiz oldu. Ancak sıcağa dayanma sınırım mı düştü yoksa hava sıcaklıklarının daha da yükseldiğinden midir, tercihlerim değişti. Beş senedir Ege benim bir numaram. Özelleştirirsek de Datça. Efil efil esen havası,ferahlatan denizi, doğası…

Düşünüyorum da benim için tatilin en sevdiğim yanı gideceğim tatili düşünmek, sevinmek, hayalini kurmak. En güzeli o. Çünkü olumsuzluk yönü yok. Her şey istediğim gibi.

Bütün sene tatili bekleriz. Kar yağıp ellerimiz, burnumuz donarken; işlerden, derslerden, sorunlardan yorulmuşken; hayal ederiz. Kendimizi cırcır böcekleri orkestrası eşliğinde, mis kokan çam ağaçlarının altında bir hamakta ya da turkuaz bir denizde sırt üstü gökyüzüne bakıp yüzerken düşünürüz.

Bazen herşey istediğimiz gibi gerçekleşirken kimi zaman da tam tersi durumlar olabiliyor. Sıcaktan deniz kenarına bile gidemeyebilir, güneşlenmeye yer bulamayabilir ya da bir tura katıldığınızda konaklamaya uzak bir otel seçildiğinden gecesini de görmek istediğiniz kentin sokaklarında gece dolaşamayabilirsiniz.

Geçen sene hava erken ısınmıştı. Her sene severek gittiğimiz İncekum’daki otele ne planlarla gidip sıcaktan doğru düzgün denize bile giremeden geldik. Hayaller suya düşmüştü.
İstekleri doğru belirleyip, iyi araştırıp, zamanla gezi deneyimi kazanarak bazı olumsuzlukları baştan önleyebiliriz.

Bu yazı giriş olsun iyi bir tatil için dikkat edilebilecek hususları da zaman içerisinde yazarım. Yakınlarım bilir; iyi gezi ve organizasyon planı yaparım. Naçizane tavsiyelerimi, gezilerimi sizlerle de paylaşırım.

Tatil güzel ama benim için en güzeli öncesindeki hayali. Orada bulunmayı çok istediğim yerler vardı. Bulduğumda harika zamanlar geçirdim ama ben gitmesinden çok öncesindeki heyecanı sevdim.

Hepinize güzel bir yaz geçirmenizi dilerim.
Sevgiler…
 

Instagram : @nihan.deveci

E-Posta : nihan.deveci@senveben.biz.tr

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan