Satır Arası

Tarihler Ve Ben

1 Kasım 2019

Yazı: Tarihler Ve Ben | Yazan: Nalan Erpolat

Oldum olası tarihler önemli oldu benim için. Doğum günleri, yıldönümleri, hangi olay ne zaman olmuştu, gibi birçok zaman dilimi belki de çok fazla bir çaba harcamadan kalır aklımda çocukluğumdan beri. Çaba harcamadan diyorum çünkü gerçekten özellikle “aklımda kalmalı”, “unutmamalıyım” diye bir şey söylemiyorum kendime.

Nedenini tam olarak bilmiyorum ama galiba yaşanmışlıkları seviyorum. İyi-kötü anıları unutmamayı, hayatın onlarla var olduğunu atlamamaya çalışıyorum. Hüzünlüyken, kötü anıları hatırlamak adeta emsal oluyor bana. “O kötü anılar geçti bak, bunlar da geçecek” diyebiliyorum kendime. Kötü anılar mutluyken de ayrı bir şükür sebebi oluyor bana. Mutluluğu fark etmek arttırıyor yaşam kalitemi ve yaşam enerjimi. Güzel anılar ise her daim güzel zaten. Güzellikleri hatırlamak her zaman mutlu ediyor, gülücüğü farkında olmadan oturtuyor insanın yüzüne.

Bugün de beni gülümseten, her zaman gülümseteceğini düşündüğüm bir günün üzerinden tam bir yıl geçti. Evet tam bir yıl oldu önceki ismiyle “Bursa ve Ben” sonra da kalıpları aşıp “Sen ve Ben” olan dergimizde yazmaya başlayalı.

Yazmak ve “Sen & Ben”

Yazmayı hep sevdim ben ama yazdıklarım hiçbir mecrada gerçek bir okuyucu ile buluşmamıştı. Dergimizin kurucusu, editörü, yöneticisi, aslında her şeyi, kalbi olan Didem Çelebi Özkan’ın bir paylaşımı ile başladı her şey.

“Bizimle yazmak ister misiniz?”

Zaten okuduğum, takipte olduğum online dergide ben de yer alabilir miydim acaba? Yaşam koçu olarak, gerçek yapılabileceklerin okuyucu ile buluşmasını; birçok insanın kendini “kişisel gelişim” ile bağdaştırdığı son yıllarda, benzer konularda farklı ve farkındalıkla anlatabileceklerimi yazmayı; insanları hayatları hakkında düşünmeye ve yaşamı farketmeye davet etmeyi çok çok istiyordum uzun zamandır. Ve bence burası doğru yerdi. Dergide okuduğum tüm yazarlar güzel izler bırakıyordu bende. Ben de minicik de olsa insanların hayatlarına dokunabilirdim yaşamın satır aralarını anlatmaya çalışarak.

Teşekkürler

Satır Arası böyle doğdu. Tam bir yıldır, her cuma bu köşede, ilk günkü heyecanla buluşuyorum sizlerle.

Bu süre boyunca, tanıştığım, iletişime devam ettiğimiz, yazılarını okuduğum yazar arkadaşlarım; iyi ki tanıdım sizleri.

Dergimizin editörleri Nurdan Yılmaztürk ve Beril Erem; iyi ki varsınız ve güzel fikirler, yeni adımlarla günden güne güzelleştiriyorsunuz dergimizi.

Ve tabii ki sevgili editörümüz, yöneticimiz Didem… İyi ki varsın geniş ve güzel yürekli kadın. Bu süre içinde, her türlü teknik destekle beni desteklediğin, tüm ekibine inandığın, herkesin arkasında durduğun, bu dergi için geceni gündüzüne katarak çalıştığın için çok çok teşekkürler.

En son da kendime; “Sen ve Ben’le nice yıllara Nalan.”

Görüşmek üzere,
Nalan Erpolat

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 1 Kasım 2019 at 08:06

    Yazıyı yayına hazırlarken okumayı ağlayarak bitirdim. Evet evet biliyorum çok sulu gözüm 🙃 Modern hayat hiçbir şeye değer vermeyen insanlarla doluyken, insanların birbirini desteklemekten çok eleştirmeye meyli olduğu bir yaşamda, bir dostun çıkıp “Ne yaptığını görüyor ve takdir ediyorum” demesi ne kadar kıymetli bildiğine eminim. Bildiğin ve kocaman bir yüreğe sahip olduğun için zaten yazabiliyorsun bence bu yazıları 😉
     
    Sen sitede yazmaya başlayana kadar “Kişisel Gelişim” adı altında yazılan saçmalıkları okumaya hiçbir zaman dayanamadım. Bu iş böyle olmamalı, bilen bilmeyen bu konuda ahkâm kesmemeli diye düşünürken derginin yazar kadrosuna çocukluğumun en özel günlerinden bir kadın dahil oldu; sen.
     
    Etrafında “empat” olduğunu düşündüğün biri var mı, diye sorsalar. Nalan Erpolat, cevabını verebilirim. Karşısındakiyle özdeşleşebilen, anlatım dili oldukça sade ve bir o kadar içten, yazdığı her konuyu okuduktan sonra okura farklı bir bakış açısı katabilen, yanlışı değiştirme yolunda motive edebilen yazılarının bir numaralı hayranı olduğumu söyleyebilirim. Kişisel Gelişim okuyamayan ben, her hafta yazılarını merakla bekler hale geldim 😉
     
    İyi ki buradasın. İyi ki bir sene önce o soruyu sormuşum ve sen iyi ki “Evet, isterim” demişsin. Birinci yılın kutlu olsun canım. Birlikte nice, uzun yıllara.
     
    Seni çoook seviyorum ❤️

    • Yanıtla Nalan Erpolat 1 Kasım 2019 at 19:43

      İnsanın editöründen, daha da önemlisi çocukluğundan tanıdığı bir dostundan bu yorumları alması ne büyük bir mutluluk.
       
      Ben de seni çoookk seviyorum Didemcim.
      İyi ki beraberiz.
      Çok daha güzel yıllara…😘

  • Yanıtla Sinem Çelebi 1 Kasım 2019 at 09:30

    Nalancım 1. yılın kutlu olsun canım.
    Başarılarınız daim olsun ❤️

    • Yanıtla Nalan Erpolat 1 Kasım 2019 at 19:40

      Sinemcim çok teşekkürler canım 😍😘

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan