Ay Işığı Yolcusu Feminizm ve Kadına Şiddet

İsmail Beker | 1 | Karanlık

18 Mayıs 2021

Yazı: Karanlık | İsmail Beker | Yazan: Atakan Balcı
 

Karanlık Serisi

1. Bölüm: İsmail Berker | 1
2. Bölüm: İsmail Berker | 2
3. Bölüm: Ama Üzerine
4. Bölüm: Türk Yahudileri

 
 

Kadıköy’den diş hekimi İsmail Beker’i tanır mısınız, ya ünlü Türk müzisyen Can Bonomo’yu, ya içinde debelendiğimiz karanlığı?

Ak bir karanlık içinde boğuluyor aydınlığımız. Bir ampulün ak ışığını tümümüzün gözlerine tutmuşlar, hipnotize olmuş gidiyor çoğumuz o ak karanlık içinde ve o karanlıktan çıkmak isteyenlere düşmanız olabildiğince. Ya diğerleri? Diğerleri ampulün ak karanlığından bağımsız mı gerçekten?

Diş Hekimi İsmail Beker’in adını geçenlerde, içinde bulunduğumuz 2021 Mayısında, çok kısa bir süre önce sosyal ağlarda duymuşsunuzdur. Çoğunuz da sokakta diz çöktürülmüş durumuna bakıp “Oh olsun!“ demişsinizdir. Muayenehane’sine gelen yabancı uyruklu temizlikçi bir kadın “İmdat, tecavüz ediyorlar!” diye bağırınca pencereden dışarı, toplaşır en “duyarlı” tavırlarıyla kadınlı erkekli bir öbek kimse, bağıran kadın da yanlarında olmak üzere alırlar İsmail Beker’i aralarına, döve döve aşağı indirirler. Yukarı çıkmaları, bu durumda gerekli ve kaçınılmaz, peki ya sonrası?

Cadde ortasına getirirler İsmail Beker’i döve döve ve sözde “teşhir ederler” bu “sapık, iğrenç kimseyi” hemen oracıkta. Sorsan “duyarlı yurttaş, feminist, hak savunucusu” ve hatta “bu tür konularda her zaman ön yargılı ve bu ön yargıları ile böbürlenen, gurur duyan” pırıl pırıl kimseler.

Haydi oradan!

Gözümüze ampul tutanlar açık düşmanlarımızdır, gözümüzde ak örtülerle duranlardan değiliz, yırtar atarız karanlığın o çok “süslü” ve fakat özünde çirkin mi çirkin örtülerini. Ama siz, ön yargıları ile böbürlenenler, asıl tehlike sizlersiniz savaşımımız için, feminizm adına, adalet adına, toplumcu dayanışma ve özgür bireyler düşlemleri adına o karanlık perdelilere nasıl direniyorsak size de öyle direneceğiz, yenilmeyeceğiz.

İsmail Beker’in videoya da çektikleri görüntüleri kısa sürede yayılır sosyal ağlarda, herkes bir ağızdan “Oh olmuş pisliğe”den başlayan her türlü kargışını, en kötü ilencini ortaya döker ve çok çok az sayıda kimse ise, bu linç ortamında ne yazık ki “Dur bakalım, bekleyelim, adalet doğrusu neyse söylesin” demeye de cesaret edemese de, sessizce bekler işin doğrusunun ortaya çıkmasını.

Ve gerçek ortaya çıktı.

Nasıl peki?

İsmail Beker’in muayenehanesindeki kamera sayesinde. Hekim, linç ve ifşanın ardından karakola götürülür ve durumu kendi açısından anlatır. Muayenehanesindeki kameradan söz edince kamera görüntüleri bulunur ve incelenir.

Ortaya çıkan sonuç ne olur, biliyor musunuz?

Temizlik için gelen kadınla ücret konusunda anlaşamazlar. Kadın, istediği ücreti vermezse iftira atmakla tehdit eder ve isteği gerçekleşmeyince de pencereden çığlığı basar.

Kamera görüntüleri ile anlaşılır bütün bunlar. Peki ya kamera görüntüleri olmasaydı? Peki bu iftiracılar, bu ön yargı çığırtkanları, bu her türlü kötülükle yaşamı çamura boğanlar bir yana, gerçekten bu tür tecavüz girişimlerine uğrayanlar? Vazgeçmeyeceğim, vazgeçmeyeceğiz asla, hiçbir koşulda!

Sevi ve ışık ile!…
 
 

Devamı için tıklayınız.

 
 
Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 1 Haziran 2021 at 10:04

    Bu olayı okuduğumda hem İsmail Beker’e hem de kadın hareketinin aldığı darbeye çok üzülmüştüm. Kadına şiddetinin korkutucu bir boyuta geldiği günümüzde, herkes diken üzerinde, soğukkanlılığımız koruyarak olaylara akılcı yaklaşmak elzem oysa. Linç kültürü çağ, us ve etik dışı.
     
    Kalemine, yüreğine sağlık canım 🤗

    • Yanıtla Atakan Balcı 1 Haziran 2021 at 15:49

      Daha az önce, eşini taciz ettiğini iddia ettiği bir adama etekli giysi giydirip adamı bir yandan videoya çektirip bir yandan alaylı darbelerle karakola götüren biri ile ilgili bir salık okudum. Salık altı yorumlar ise, kadınlı erkekli, neresinden tutsan elinde kalıyor. Yolumuz uzun ama o kadar zamanımız var mı? Bilmiyorum! Hepimize kolay gelsin!

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan